Menu

Karijn is morgen jarig… en hangt zelf de slingers op!

jarig

Morgen ben ik jarig… En ik kan me geen jaar herinneren dat ik er zo niet over nagedacht heb als nu. Ik zit tegenwoordig nogal in vandaag, misschien heeft het daar mee te maken.

De kinderen zijn er wel mee bezig. En maken zich vooral druk over het feit dat ze geen cadeau hebben en niet weten hoe ze dat moeten doen met die slingers. Ik maak ze dus op allerlei manieren duidelijk dat het niet erg is en dat hun aanwezigheid het belangrijkste is. Voor hen zou ik het fijn vinden dat hun vader ze hier een beetje mee zou helpen, maar dat lijkt hem niet te lukken. Mijn ex is in staat zijn eigen verjaardag te vergeten en belde mij vandaag vanuit het buitenland om me te feliciteren…. een dag te vroeg ;-)))

Dus ik neem het hem maar niet meer kwalijk, haal morgen zelf een gebakje dat ze lekker vinden en we knuffelen elkaar helemaal fijn. Meer heb ik in elk geval niet nodig.

En dat extra jaar, daar ben ik ook niet rouwig om. Om me heen doemden de laatste weken verhalen op van mensen met ongeneeslijke ziektes, leeftijdsgenoten die nog van een toekomst droomden, met hun geliefden, hun kinderen, hun familie… Dus ik ben dankbaar dat ik er ben. Ergens tussen jong en oud volgens mijn zonen. In een best wel ok lijf, met de leukste mensen om me heen, lieve ouders die er beide nog zijn, een inspirerende baan en elke dag tientallen redenen om te lachen.

En zelf de slingers ophangen lukt me tegenwoordig ook behoorlijk goed, niet alleen morgen, maar zo vaak mogelijk. Het leven is immers om te vieren!

Proost!

Karijn is bijna 44 jaar, woont in Amsterdam, is moeder van de twee liefste jongetjes ter wereld en alweer 2,5 jaar gescheiden. Ze deelt het ouderschap en blogt maandelijks op nieuwestap.nl. Ze vertelt vandaag over de zorgen over haar kind. Beetje bij beetje krijgt ze haar hoofd helderder.

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


zes + = 13
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.