Menu

Knuffelscheiding, blog van Astrid

knuffelscheiding

Een knuffelscheiding, zo noemt m’n ex het. En zo is het. Na jaren strijd met elkaar, gaat de scheiding in goed onderling overleg. We hebben nergens discussie over; het belang van onze dochter staat voorop. Even zijn de huwelijkse voorwaarden een irritatiepuntje voor ex. Zelfs dat kan ik me voorstellen. Spaarzame ik –de plus op mijn spaarrekening toen we elkaar ontmoetten, was zijn min bij de bank- blijf achter met de beste financiële papieren. Het huis waar we woonden is van mij, de spaarrekening is er nog steeds en de inboedel is grotendeels van mij. “Niet eerlijk”, vindt hij het. Maar ook dat gevoel kunnen we –na de officiële papieren te hebben getekend- op een terras wegspoelen met een biertje, For old times sake, beide soort van happy. Vandaag is de eerste dag van de rest van ons –gescheiden-en-samen-door-als-ouders, leven.

Een jaar later. Ik ervaar rust. Rust omdat ik niet meer aan het overleven ben. Rust omdat de tenenkrommende irritaties die we jaren ervaren hebben, er niet meer dagelijks zijn. Rust omdat ik weer voel dat ik ben, dat ik besta. En toch voel ik me rot, misschien wel rotter dan toen we nog samen waren. Rotte rust. Er is bij beide geen ander in het spel. Ook nooit geweest. Ex verrast me sinds we uit elkaar zijn zelfs met zulke liefdevolle acties, dat ik me soms wanhopig afvraag waarom hij dat niet deed toen we nog samen waren. Acties die me diep ontroeren en doen beseffen dat ik nog steeds van hem hou. Iets wat ik de laatste vier? vijf? jaar van onze relatie niet kon voelen. Maar ook zijn rotgeintjes zijn er nog steeds. Diezelfde rotgeintjes die ik op een zeker moment ook niet meer voelde. Simpelweg omdat ik mezelf moest beschermen. Maar die me nu raken als een mokerslag. Rust…. Verdrietige, rotte rust.

Mijn naam is Astrid, ik ben 44 jaar en supertrotse moeder van een dochter van 6. Sinds mei 2015 gescheiden met co-ouderschap. Hoewel de scheiding soepel ging, ex en ik prima met elkaar over weg kunnen en ook de jongedame haar draai lijkt te hebben gevonden, is het voor alle drie toch ‘zoeken’ naar het hoe nu verder. Als individu maar ook samen.

Deze blog had als eerste blog van Astrid geplaatst moeten worden, maar is per abuis als haar tweede blog geplaatst.

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


× 5 = vijfenveertig
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.