Menu

Leven met een depressieve man, ik zie hem wegglijden

1 reactie
leven met een depressieve man

Er volgen een paar goede weken, ik voel me goed, zit lekker in mijn vel, we hebben het gezellig samen, maar er knaagt iets aan me. Gaan we het echt samen redden?

Ik zie hem wegglijden

De feestdagen komen eraan en hoe ik ook mijn best doe om het gezellig te maken, zie ik hem langzaam weer wegglijden.

We hebben een uitnodiging liggen om op 1e kerst deel te nemen aan het kerstdiner van zijn kant, maar net zoals voorgaande jaren wil hij niet. Wouter vindt dat ze altijd commentaar op hem hebben, hij vindt het vervelend dat ze altijd over zaken praten (groot gedeelte van zijn familie heeft een bedrijf), hij vindt het vervelend dat ze altijd aangeschoten zijn. Hoe ik ook probeer, ik krijg hem niet om. Gevolg een redelijk saaie 1e Kerst. 2e Kerst zijn we naar mijn familie geweest. En daar voelt hij zich duidelijk op zijn gemak.

Zijn gevoel voor mij is weg

Oudjaar volgt en Wouter is stil. Hij gaat zijn ouders een bezoekje brengen. Peter neemt hij niet mee. Na uren komt hij terug. Met cadeaus, dure cadeaus. Ik ben er erg blij mee, maar ook erg verbaasd. Hij neemt zelden cadeaus mee en zeker geen dure make-up producten. Ik vraag hem lachend of hij iets goed te maken heeft. Geen reactie, dus ik vraag het nog een keer en met horten en stoten komt het eruit. Hij heeft met zijn vader over mij gepraat. Zijn vader heeft zijn ongenoegen over mij geuit. En hij weet het allemaal niet meer. Zijn gevoel voor mij, hij voelt het niet meer. Die cadeaus waren om mij blij te maken voordat hij het me ging vertellen. Cadeaus gekocht van het geld wat hij van zijn ouders had gehad als kerstcadeau.

Ik word boos, hoe haalt zijn vader het in zijn hoofd? Waarom komt zijn vader niet naar mij toe, als hij met mij problemen heeft? Waarom? Ik ben verdrietig en boos tegelijk. Ik negeer Wouter volledig en hij gaat in bed liggen, jawel met zijn telefoon. Geen Nieuwjaar kus, niets. Ik app met een vriendin en ik ga de stad in, zoek het even uit.

Ik probeer plezier te maken, maar mijn gedachten zijn ergens anders. Ik zie dat Wouter veel online is op de app. Maar hij bericht mij niet.

Datingsite

Als ik thuis kom ligt hij al in diepe slaap, met zijn telefoon naast zijn bed. Ik kan het niet laten en neem de telefoon mee naar beneden.

Geen bijzondere berichten bij de Whatsapp te zien, maar ik weet ook wel dat dit niets zegt. Ik kijk in zijn mail en zie een bevestigingsmail van een datingsite voorbij komen. Ik voel woede in me opkomen en spit de hele site door. Hij heeft zich anders genoemd zie ik en ook zie ik dat dit een van de vele onzin sites is. Van die sites waar de vrouwen fake zijn.

Ik kan niet slapen, ik voel me bedonderd. Mijn wereld staat op zijn kop. Malend kom ik de dag door, nadenkend hoe ik het verder moet aanpakken.

Ik ben Mylene, 42 jaar, moeder van 1 zoon Peter (10 jaar), was getrouwd met Wouter en kwam onverwacht en nooit gedacht terecht in een vechtscheiding die 2 jaar heeft geduurd. Nu alles geregeld is zijn de kwartjes gevallen en is de aanloop naar zijn scheidingsmelding steeds duidelijker geworden. 
Over mijn leven met een depressieve man in de periode voordat hij weg is gegaan (2012) tot nu zal ik schrijven, omdat ik denk dat mijn verhaal voor veel mensen herkenbaar zal zijn. Een verhaal waar ik zelf met verbazing en humor naar terug kijk. 

REACTIES

Dick - 26 mrt 2018

Mijn vriendin werd een dik jaar lang bedrogen door haar ex-man. Telefoon en chat…mannelijke onnozelheid om deze onbeheerd te laten liggen als je iets te verbergen hebt ontstond! Mijn vriendin las de chats van haar ex-man zijn nieuwe lover op o.a. hun stedentrip…cadeau voor haar verjaardag in 2012. Wat "geweldig" moest worden…werd ellende. En daar zit je dan…. Het kwam goed vertelde hij…maar hij liep dus keihard tegen de lamp. Hij vertrok, liet de kinderen achter en begon het modder gooien o.a. via de advocatuur. Hij raakte werkloos in 2016…de partner alimentatie ging naar beneden en zij moest zich van honderden euros minder maar redden. Soms denk ik dat een verzekeringsstelsel uitkomst kan bieden dit op te vangen want wat zegt nog een rechterlijke uitspraak? Want het is veelal gekissebis over de partner alimentatie. We zorgen nu ook landelijk voor elkaar met zorg, schade…dus waarom de kans op het uitbetalen van bijv. de P.A. niet? Volgens de advocate kon de partner alimentatie in 2017 ook best definitief van tafel omdat ex-vrouw en haar vriend minder dan één kilomater uit elkaar woonden en dan woon je volgens de advocate ex-man ook samen…oh?. Tevens deden wij al veel leuke dingen al samen…..en dat mocht ook al niet van ex-man :-( Hij was haar ook kotsmisselijk…en dat allemaal omdat je nog aan elkaar gebonden was middels partner alimentatie. Met een verzekeringsstelsel waar een component partner alimentatie in zit en een component smartengeld….is wellicht ooit iets te doen! Laat de partner die bedroog maar smartengeld betalen! Ik lees……ik schakel en parkeer want ik/wij zijn inmiddels gelukkig!

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


+ vier = 7
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.