Menu

Leven met een depressieve man, de eerste blog van Mylene

3 reacties
leven met een depressieve man

Ik word wakker en kijk naast me, hij ligt nog in diepe slaap. Zeer diepe slaap, al vanaf 15.00 uur de vorige dag. Hij ziet er ontspannen uit, maar zal hij dat ook zijn als hij wakker wordt. Hij zegt zo moe te zijn. Hij is al dagen somber en ziet het af en toe niet meer zitten. Zijn lontje, met name naar zijn zoon, is zo kort. Ik zou hem zo graag willen helpen, maar hij wil geen hulp. Hoe vaak hij wel niet gezegd heeft dat zijn sombere buien over zouden gaan. Ze gaan helaas niet over.

Depressieve buien

Hij heeft die depressieve buien al van ver voordat ik hem leerde kennen. Soms ging hij dagen weg en niemand die dan wist waar hij was. Zijn vluchtgedrag is sinds de geboorte van onze zoon weg, maar het is niet goed. Ik zie hem wegglijden. Ik kan niets doen, ik mag niets doen en het vreet aan me. Zijn kwaadheid uit hij vaak naar zijn zoon. Als Peter iets fout doet dan zit hij er verbaal bovenop. Ik praat met hem dat dit allemaal niet meer kan.

Hij weet niet of hij nog van mij houdt

Wouter breekt en zegt het allemaal niet meer te weten. Hij weet niet of hij nog van me houdt, hij weet niet wat hij met zijn leven wil, hij weet het allemaal niet meer. Ik sta aan de grond genageld. Deze zag ik even niet aankomen. Ondanks zijn sombere buien hadden we samen ook veel plezier, we hadden geweldige seks en knuffelden wat af. Elke keer zei hij hoeveel hij van me hield.

Leven met een depressieve man

De dagen erna trekt Wouter zich terug. Hij ligt al op bed als ik ’s avonds thuis kom. Hij zit hele dagen op zijn telefoon spelletjes te spelen, praat amper met me. Ik laat hem zoveel mogelijk met rust, maar het vreet aan me. Ik probeer lief te zijn, extra lief. Ik bestel zelfs spannende dvd’s en lingerie bij Bol.com. Ik probeer hem te verleiden en langzaam ontdooit hij weer. Hij wil me niet kwijt, maar hij weet niet meer wat hij voor me voelt. Ik smeek hem om naar de dokter te gaan en uiteindelijk stemt hij in.

Hij gaat alleen en komt terug met een recept voor anti-depressiva en hij moet naar een hulpverlener. Ik kan wel een gat in de lucht springen er is hulp onderweg voor mijn depressieve man. Hij begint met het slikken van die pillen en langzaam verandert hij. Hij komt kilo’s aan, maar vlakt ook af. Hij begint ook met de gesprekken. Nou ja gesprekken. Het zijn er helaas maar 3 geweest. Wouter is gestopt, want hij vond zichzelf slimmer dan de hulpverlener was.

We zouden het samen wel redden

De hulpverlener heeft hem een naam en telefoonnummer gegeven van een hele goede relatietherapeut. Hij moet met haar een afspraak voor ons maken. Het telefoonnummer blijft op het nachtkastje liggen. Na een paar weken begin ik er voorzichtig over. Hij was niet van plan te bellen, want het was in zijn ogen niet nodig. We zouden het samen wel redden.

Ik ben Mylene, 42 jaar, moeder van 1 zoon Peter (10 jaar), was getrouwd met Wouter en kwam onverwacht en nooit gedacht terecht in een vechtscheiding die 2 jaar heeft geduurd. Nu alles geregeld is zijn de kwartjes gevallen en is de aanloop voor zijn scheidingsmelding steeds duidelijker geworden. 
Over mijn leven met een depressieve man in de periode voordat hij weg is gegaan (2012) tot nu zal ik schrijven, omdat ik denk dat mijn verhaal voor veel mensen herkenbaar zal zijn. Een verhaal waar ik zelf met verbazing en humor naar terug kijk. 

REACTIES

Irene Eggink - 7 dec 2017

Ben heel erg benieuwd naar de rest van je verhaal.

Sab - 7 dec 2017

Ik ben ook benieuwd ja...

J - 14 dec 2017

Je schrijft alsof het geen moeite kost. Knap. Je verhaal ga ik volgen. Dat je aan het eind zegt er met humor en verbazing naar te kunnen kijken vind ik zeer bijzonder.

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


acht − = 0




Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.