Menu

Loslaten die vechtscheiding! Blog van Fien

2 reacties
loslaten vechtscheidng

Dit is een vervolg op mijn blog Corona in tha house.

Ik testte positief op de wisseldag dat de kinderen van mij naar hun vader zouden gaan (wij doen 50/50 waarbij de kinderen steeds een hele week bij één ouder zijn). Zoon zat al in quarantaine vanwege school en zou precies die dag mogen testen om uit quarantaine te mogen. Helaas voor hem dus… de telling begon opnieuw. Ik bracht mijn ex op de hoogte. Geen kinderen naar hem… Hij bood gelijk allerlei hulp aan: maakte heerlijke lasagne voor ons, bracht een krat boodschappen.

Zoon wilde toch heel graag zijn GGD test doorzetten (iets met autistische trekken, stress en angst) en ik voelde me steeds beroerder worden. Ex haalde zoon op, ging met hem naar de teststraat en bracht hem terug). Hij appt dagelijks of ik nog wat nodig heb. En nu is dochter besmet, terwijl mijn quarantaine/herstel nog 4 dagen duurt. Dus, quarantaine van zoon begint wéér opnieuw (is toch ook absurd eigenlijk?!). Ik met ex gebeld: we laten dochter maandag testen bij de GGD omdat die afspraak al staat wegens de 5 dagen van mijn besmetting. Puur voor herstelbewijs, want na dagen negatief zelftesten nu positief en haar klachten kunnen we wel weten dat het klopt.

Het duurt alleen nog langer voor ze naar hun vader mogen. Ex biedt weer aan: nog iets nodig? Dan bel maar! 

Als ik dan van een kennis in de omgeving hoor, die ook gescheiden is en die tegen zijn ex zegt: nu zit ik extra met ons kind opgescheept omdat jij besmet bent (dat is niet eens overdreven zoals ik het schrijf) dan ben ik zo blij!

Loslaten die vechtscheiding! Ik gun het iedereen. 

Ik ben Fien, een veertiger en trotse moeder van twee pubers van 13 (dochter) en 11 jaar (zoon). Ik ben inmiddels twee jaar gescheiden. Hoewel mijn ex en ik de kinderen anders beloofd hadden is het ons niet gelukt om in goede harmonie uit elkaar te gaan. Ik vind dat zeer spijtig, dit verdienen de kinderen niet. En wij eigenlijk ook niet. Ondanks alle pijn en verdriet is dit wel een heel leerzaam proces voor ons allemaal. Inmiddels hebben we de strijdbijl begraven en zijn we in goed overleg met elkaar. Corona crisis en co ouderschap gaat ons goed af!

Daarnaast prijs ik me alweer een tijdje zeer gelukkig met een nieuwe partner. Mijn ervaringen rondom scheiden, lijden en, ondanks de beurse plekken op mijn ziel, met vertrouwen een nieuwe relatie aangaan, deel ik graag met jullie in deze blog. 

Lees hier alle blogs van Fien

En lees meer blogs over Corona.

REACTIES

Mariska - 3 feb 2022

Geweldig als het zo kan!

Lo - 12 feb 2022

Wat fijn dat het zo kan. Mooi voorbeeld. Ik hoop dat die dag hier komt, dat dit het zo kan met mijn ex.

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


5 × vier =
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Wat er gebeurt als mensen uit elkaar gaan is dat zij in hun eigen waarheid gaan geloven. En die waarheid wordt heel belangrijk. Alleen, die waarheid is perceptie, het is maar net hoe je het bekijkt. Wat voor jou een ‘6’ is, is voor de ander een ‘9’. Het is maar net hoe je er Lees verder > waarheid is perceptie
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.