Menu

Er is rust na de scheiding. Fien schrijft haar laatste blog

Rust na de scheiding

Afscheid van een tijdperk

Ik merk dat ik al een tijdje niet meer geschreven heb omdat er geen onderwerpen meer zich opdringen aan mijn hoofd die op papier gezet moeten worden.  

Intussen zijn wij alweer 3,5 jaar uit elkaar.  Terugkijkend is dat ook ineens al een hele periode! En na onze 2 jaar vechtend posities vinden in ons nieuwe leven, gaan we ook alweer 1,5 goed met elkaar om.  

Er is rust;  we kijken samen als ouders naar de toekomst van en voor onze kinderen en bouwen beide onafhankelijk van elkaar aan onze eigen toekomst. 

Ik met die van mijn partner,  waarin we voelen dat onze relatie langzaam schuift naar een nieuwe fase.  De verliefde verkeringsfase, voelt langzaamaan afgerond. We kregen in deze fase al een aantal ” hoeveel draaglast kunnen wij samen dragen” situaties voor de kiezen en we bleken zeer veerkrachtig.  Voorzichtig onderzoeken we in welke vorm we samen verder gaan.  Want dat we verder willen als stel staat als een paal boven water.  Maar met ieder onze rugzak met levenservaringen en ik met 2 pubers zoeken we naar een vorm waarin iedereen zich goed kan voelen. Een les uit het verleden: niet meer als een jonge blije pup overal enthousiast inspringen.  Hoewel enthousiasme echt bij mij hoort,  ben ik op relatievlak een stuk meer bedachtzaam geworden.  Angst dat het weer mis gaat laat me toch meer nadenken en afwegen.  

Maar ik voel wel: er staat een streep onder de scheiding.  En met je rug naar het verleden kun je alleen de toekomst zien. 

Kijk ik dan nooit terug? Zeker wel! Soms met tranen en gemis.  Gemis van mijn gezin. Van die andere ouder die je trots of zorg beter begrijpt dan wie dan ook. Tranen omdat  we het niet redden. En om dingen die gebeurden in die 2 jaren strijd. Maar ook mooie herinneringen. Wij zetten toch maar mooi 2 prachtmensjes op deze wereld. En we brachten ze samen groot. Tegenwoordig kunnen we regelmatig ” weet je nog toen..” situaties ophalen en er nog eens om lachen.

Ik vind dat Annelies en Elske met deze site een mooi platform opgezet hebben om je ervaringen te delen en herkenning, troost, steun en professioneel advies te vinden in een hele roerige tijd in je leven. Want of je nu vechtend en in vrede scheidt: het blijft een live-event die je regelrecht raakt in je hart. En ik wil ze bedanken voor de kans die ze me gaven om mijn ervaringen te delen. 

Maar, dit voelde je vast al aankomen,  dit is mijn laatst blog.

Als ik blogs voorbij zie komen op mijn Facebook die me aanspreken zal ik ze zeker blijven lezen. En delen met hen waarvan ik verwacht dat ze er iets aan zullen hebben.

Ik wens jullie allen alle goeds, liefde en geluk. 

Blijf trouw aan jezelf, hoe lastig de situatie soms ook is. 

Fien 

Lees hier alle blogs van Fien

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


negen × = 45
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Bij het opstellen van het ouderschapsplan komen er een heleboel situaties aan de orde. Situaties die zich vaak in de toekomst afspelen, want het ouderschapsplan wordt natuurlijk opgesteld voor de toekomst. Jullie kinderen worden ouder dus daar kun je op vooruit lopen. Maar vaak wordt er niet over nagedacht dat jullie zelf ook ouder worden Lees verder > begrafenis Opa of oma ana de scheiding
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.