Menu

Fien blogt: de zomervakantie-wissel

2 reacties
zomervakantie wissel gescheiden ouders

De zomervakantie-wissel van gescheiden ouders

Dat was ‘m dan. Mijn drie weken zomervakantie met mijn kinderen zitten erop.

Vanavond stop ik ze nog in, in hun bedden bij mij thuis. Morgenavond gaan ze voor drie weken naar hun vader.

Het waren héérlijke weken. Een goede mix van uit en thuis, actief en relaxed, laat naar bed en lang uitslapen, met ons drieën en met mijn partner erbij. Een jaar verder, dus dat laatste gaat toch weer een stuk gemoedelijker en meer ontspannen dan vorig jaar. 

Tijd gaat snel

Als je aan de drie weken begint heb je zeeën van tijd met je kinderen in het vooruitzicht. Maar je knippert een keer met je ogen en de weken zijn al om. 

We hebben heel veel heel hard gelachen. Nu ze ouder worden en hun grappen ook echt grappig worden, kunnen we elkaar maximaal plagen en uitdagen. En dat levert de nodige lachbuien op. 

Ik ben een moeder in hart en nieren. Ik wilde bewust al jong moeder worden en zag als klein meisje al het moederschap als de mooiste rol van mijn leven. En ik ben er niet in teleurgesteld. 

Moeilijkste van de scheiding

De helft van de tijd met mijn kinderen moeten missen vind ik echt het meest moeilijke van de scheiding. Als ze na een week bij mij naar hun vader gaan en ik dan weer in een leeg huis thuiskom, dan snijdt de stilte door mijn ziel. De sporen van hun aanwezigheid nog overal in huis, maar wetende dat de reuring, de praatjes, de fratsen weer voor een week weg zijn. 

En nu moet ik ze dus voor drie weken loslaten. Oh, natuurlijk weet ik dat ik ze zeker wel zie de komende drie weken, zoals ze andersom in de afgelopen drie weken ook wel even bij hun vader geweest zijn. En ik weet dat ik de komende drie weken even de rol van moeder mag neerleggen en dingen mag doen die ik, als Fien, graag wil doen. En dat mijn partner en ik de komende drie weken nog veel tijd hebben voor ons tweeën. En dat de kinderen erg uitkijken naar de vakantie met hun vader, waarin ze nog een weekje weg in het vooruitzicht hebben. En ze, na een nieuwe verzameling herinneringen bij mij opdoen, dadelijk ook weer een berg herinneringen bij hun vader kunnen toevoegen. 

Hoe doen andere gescheiden ouders dit? Hoe ervaren jullie die wisseling? Hoe gaan jullie daar mee om? Wil je het met me delen? 

Daarnaast prijs ik me alweer een tijdje zeer gelukkig met een nieuwe partner. Mijn ervaringen rondom scheiden, lijden en, ondanks de beurse plekken op mijn ziel, met vertrouwen een nieuwe relatie aangaan, deel ik graag met jullie in deze blog. 

Lees ook de andere blogs van Fien

REACTIES

Astrid - 24 aug 2020

Dit jaar voor de tweede keer heb ik m'n dochter op de terugweg van vakantie afgezet bij haar vader zodat ze de volgende dag met hem op vakantie kon gaan (we wonen 60 km. uit elkaar, vandaar). M'n vriend en zoon rijden door naar hun eigen huis en zo ben je dan van 2 weken met z'n vieren opeens helemaal alleen. Ik ben nu 5 jaar gescheiden en wen er niet aan. Aan de weken dat ze niet bij mij is. Aan het haar onderweg afzetten. Ik zou wel willen maar het luk gewoon niet. Dus hoe ik het ervaar? Afschuwelijk? Nog steeds......

Merel - 27 aug 2020

Ook ik ervaar het als afschuwelijk en zit na de wissel met tranen in de auto... de tijd voor mezelf kan ik wel enorm waarderen maar zo tegen het einde hunker ik ernaar ze weer terug te zien. Helaas door het contact met vader kan ik ze als ze bij hem zijn niet zien en spreken...

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


− 3 = vier
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Wat er gebeurt als mensen uit elkaar gaan is dat zij in hun eigen waarheid gaan geloven. En die waarheid wordt heel belangrijk. Alleen, die waarheid is perceptie, het is maar net hoe je het bekijkt. Wat voor jou een ‘6’ is, is voor de ander een ‘9’. Het is maar net hoe je er Lees verder > waarheid is perceptie
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.