Menu

Mag vader bij co ouderschap zomaar 3 maanden op reis?

op vakantie zonder kind

In onze gratis vragenrubriek kwam de volgende vraag binnen: Mag vader beslissen om 3 maanden vakantie te gaan genieten met zijn nieuwe vrouw, zonder ons kind. Wij hebben co ouderschap. Ik krijg graag advies hoe ik hiermee om kan gaan.

Het antwoord van Alicia de Zinger van De Boorder Advocaten luidt als volgt:

Uit uw bericht maak ik op dat u samen met de vader van uw kind belast bent met het ouderlijk gezag over uw kind. Dit brengt met zich mee dat u beiden, op grond van de wet, niet alleen het recht, maar ook de plicht heeft uw kind te verzorgen en op te voeden. Vader kan derhalve niet zomaar beslissen de bestaande zorgregeling niet na te komen en dient de gemaakte afspraken na te leven.

Het heeft natuurlijk de voorkeur dat u samen probeert tot een oplossing te komen. Mocht dit niet lukken, bijvoorbeeld omdat het contact tussen u beiden stroef verloopt, dan is er de optie om een mediator te benaderen. Hier moet u wel beiden toe bereid zijn.

Mocht u er samen echt niet uitkomen, dan bestaat er de mogelijkheid om naar de rechter te gaan voor een kort geding. In deze spoedprocedure kunt u nakoming van de zorgregeling vorderen op straffe van een dwangsom, voor elke dag dat de uitspraak van de rechter niet wordt nagekomen.

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


− acht = 1
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.