Menu

Margriet Survivalgids Alleenstaande Vrouwen

gescheiden en dan Margriet Survivalgids

Werden we zomaar benaderd door de Margriet, of we mee wilden werken aan de survivalgids voor alleenstaande vrouwen? Natúúrlijk! Leuk dat wij daar ook onze partners De Familiepsycholoog en Regel ’t in konden betrekken. En deze week ligt hij dan in de winkel, Margriet nummer 12, onder gast hoofdredacteurschap van Saskia Noort.

Wij benadrukken in het artikel dat het belangrijk is om een paar mensen om je heen te verzamelen die naar je luisteren, die je praktische hulp bieden, maar ook gezelligheid en als het nodig is; een schop onder je kont. Want een scheiding biedt ook ruimte om je leven opnieuw in te richten, maar dat zul je zelf moeten doen…

De familiepsycholoog, Dave Niks  legt uit dat je beter niet in de slachtofferrol kan blijven hangen, “dan creëer je een self-fulfilling prophecy, mensen keren zich van je af. Terwijl je er juist sterker uit kan komen als je jezelf eens goed onder de loep neemt. Wat kan ik hier van leren? Wat kan ik de volgende keer anders doen?”

Scheidingsonderzoeker Ed Spruijt doet een dringend appèl op ouders: “houd op met ruziemaken. Dat is het schadelijkst: de conflicten, of ouders nu samen zijn of gescheiden.” Volgens Ed Spruijt is co-ouderschap de minst slechte optie voor kinderen; co-ouders maken meestal minder ruzie. Zoek je hulp of wil je informatie, neem dan bijvoorbeeld eens contact op met een Centrum voor Jeugd en Gezin, te vinden in alle grotere steden.

Regel ’t zet 4 stappen op een rij om je financiën op orde te krijgen.

Datingdeskundige Tosca Sel stelt mensen gerust; “er zijn echt genoeg leuke mensen op het gemiddelde singlefeest. Jij bent er tenslotte ook. Zie zo’n feest als een oefenrondje. Op wat voor types val ik nou eigenlijk? Hoe gaan anderen met hun scheiding om?” Dan volgt er een greep uit de verschillende opties voor singlefeesten en Social Dining, waaronder bijvoorbeeld Match4Dinner.

Als je deze Margriet nog wilt kopen, moet je snel zijn, morgen ligt er al weer een nieuwe Margriet in de winkel. Maar via Margriet.nl kan je nog een exemplaar bestellen.

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


5 − vier =
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.