Menu

Marieke Lips schrijft boek voor kinderen van gescheiden ouders

10 reacties
gescheiden ouders

Er was eens… een kolibrie met gescheiden ouders

Boek leert kinderen van gescheiden ouders praten over gevoelens

Het kinderboek van Marieke Lips: ‘De kleine kolibrie laat zijn hart spreken – Kinderen met een vertrouwd en veilig gevoel verder na de scheiding’ vertelt het verhaal van een kleine kolibrie met ouders die gaan scheiden. Het boek moedigt kinderen aan om te praten over hun gevoelens en maakt dit vaak moeilijke onderwerp bespreekbaar. Dit kinderboek wordt uitgegeven door Uitgeverij Boekscout en te bestellen via Bol.com alsmede via www.rechtuitmijnhart.nl

De kleine kolibrie verheugde zich op de reis die hij ieder jaar met zijn ouders maakt. Iets was er alleen anders. De sfeer tussen zijn ouders was vreemd. Toen hoorde hij dat zijn ouders uit elkaar zouden gaan. Scheiden heet dat. De kleine kolibrie raakte helemaal in de war en vloog alleen weg. Weg van alle gevoelens die hij had.  In het magische land van de bloemen ontmoette hij een andere kolibrie. Deze luisterde naar hem en hielp hem om weer ruimte te krijgen in zijn koppie en hartje. Door te praten met de andere kolibrie en met zijn ouders leerde de kleine kolibrie dat het helpt om je gedachten en gevoelens te delen en dat het niet zijn taak was om de dingen op te lossen tussen zijn ouders!

Koop bij bol.com

Gratis exemplaar!

We mogen een exemplaar van het boek verloten! Laat ons in reactie op deze blog weten, waarom jij dit boek goed kunt gebruiken. Op donderdag 6 juli verloten wij een exemplaar en nemen wij contact op met de winnaar.

Marieke Lips

Marieke Lips

Marieke Lips ondersteunt kinderen en hun ouders in een scheidingssituatie. Zij is jurist, opgeleid tot bijzondere curator in Jeugdzaken, trainer, ontwikkelaar van de gesprekskaarten Recht uit mijn HART, auteur van het boek Bekrast en het kinderboekje De kleine Kolibrie laat zijn hart spreken, Kindbehartiger, ontwikkelaar van het functieprofiel van de Kindbehartiger alsmede oprichter van de Beroepsorganisatie Kindbehartiger. Marieke zet zich vanuit haar hart, passie en professionaliteit in voor de positie van kinderen en hun rechten.

 

REACTIES

Alexandra - 29 jun 2017

Graag voor de twee dochters van mijn lief. Beide kanjers zitten met een groot loyaliteitsconflict en we proberen ze zo goed mogelijk te helpen cq te begeleiden door deze moeilijke periode

Cherille Bronckers - 29 jun 2017

Ik zou het boek heel graag willen winnen omdat ik met kinderen in het onderwijs werk. Nu ik onlangs zelf ben gescheiden heb ik zelf ervaren hoe belangrijk het is dat kinderen gezien en gehoord worden!

Wilma - 29 jun 2017

Voor mijn jongste dochter die het heel moeilijk heeft met de scheiding van haar vader en mij en het zo gigantisch moeilijk vindt om over haar gevoelens te praten!!! En ik haar daar graag mee zou willen helpen maar ik weet niet hoe

Simone - 29 jun 2017

Graag voor onze zoon die het heel moeilijk en lastig vind om te praten over de scheiding en de gevoelens die dat met zich meebrengt. Al veel dingen geprobeerd maar hij blijft met z'n loyaliteit worstelen. Kan zich niet open stellen voor mijn nieuwe relatie en zijn kinderen en heeft regelmatig fysiek klachten ervan.

Iain McGing - 29 jun 2017

Graag.. mijn oudste zoontje heeft er ondertussen heel veel moeite mee dat wij zijn gescheiden. Hij vind het ook heel moeilijk erover te praten, omdat hij bang is dat ik boos op hem word.

Thea - 29 jun 2017

Zou het boek graag winnen voor Mn kinderen Omdat emoties ZIJN, Wie wij ZIJN.

Femke - 2 jul 2017

Ik zou dit boek heel graag winnen voor mijn lieve vriendin Jessica....

Eveline - 3 jul 2017

Voor de zoon van mijn vriend. Hij houdt zich staande tussen mama en papa door vooral nergens over te praten en geen vragen te stellen. Maar hij is wél dol op voorlezen!

Dolly - 5 jul 2017

Graag voor mijn werk als kindercoach voor het begeleiden en ondersteunen van kinderen van gescheiden ouders lieve groet Dolly kindercoach bij Dolly's Praktijk

Profielfoto van Nieuwe Stap

Nieuwe Stap - 6 jul 2017

Beste Simone, Je hebt het boek gewonnen! Gefeliciteerd! Je hebt een mail ontvangen voor je adresgegevens. Succes met de verwerking van je zoontje. Ik hoop dat het boek hem helpt.

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


negen × = 45
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.