Menu

Martine blogt: Ik zie je graag

4 reacties
Ik zie je graag

Met mijn meiden kijk ik op donderdagavond graag mee naar “Temptation Island”. Verschrikkelijke pulp-televisie maar mijn kinderen smullen er van en ik stiekem ook.

Toen de meiden kleiner waren keken ze al naar al die ellendige Disney series, bij ons thuis Disney diarree genoemd. Wat een horror televisie is dat en dan die ellendige herhalingen. Maar goed daar kijken ze nu niet meer naar. Het is nu dit soort geregisseerde reality soaps.

Tussen al het verbale geweld, de kampvuurmomenten met de ‘geknipte’ beelden uit de andere villa en de zwembadscenes met laveloze deelnemers komt af en toe een kort interview met een van de deelnemers. Vooral bij de Belgische dames met hun zachte stem hoor je dan vaak het mooie lieflijke zinnetje ‘ik zie hem nog zo graag’.

Vertaald naar het Nederlands is dat iets als ‘ik vind je zo leuk’ of ‘ik hou van jou’. Eigenlijk zeggen de woorden ‘ik zie je graag’ iets meer. Ik kijk naar je en ik vind het leuk wat ik zie. Ik merk je op. Ik heb aandacht voor je.

Ik las laatst het heerlijke boek van Claudia de Breij ‘Neem een geit’ en het hoofdstukje ‘blijf verliefd’ heb ik met extra aandacht gelezen. Hedy d’Ancona merkt namelijk op dat het zo belangrijk is in een relatie als je partner blijft kijken naar jou. Je hebt iemand nodig die blijft kijken. Een opmerking maakt over een haarlok die gek zit of die blouse die je mooi staat. Hetzelfde geldt natuurlijk ook voor jezelf. Je moet de ander blijven zien. Blijven verrassen met een lief smsje, een klein cadeautje of gewoon iets liefs. Neem elkaar niet voor lief, blijven kijken en je verwonderen over de ander. Ontdek telkens iets anders of nieuws.

Als je niet meer de moeite neemt om naar elkaar te kijken of elkaar te zien dan sluipt die ellendige sleur erin. Het is allemaal normaal, het wordt gewoon geworden.

Ik vind het fijn om naar de ander te kijken. Als hij gaat afrekenen in het café of aan komt lopen en jou nog niet heeft gezien. Zijn bekende loopje, hij huppelt een beetje als hij loopt. De onderzoekende blik in zijn ogen. De lach die tevoorschijn komt als jullie blikken elkaar kruizen. Zijn opmerking dat je er stralend uit ziet, leuk jurkje aan hebt. Zelfs de opmerking dat je er moe uit zie vind je lief. Meestal ben je dan ook vermoeid.

Onze zuiderburen hebben dan bijna dezelfde taal maar ze gebruiken de taal zuiverder. ‘Ik zie je graag’ heeft toch echt een diepere en dus mooiere betekenis dan ‘ik vind je leuk’.

Wie zie jij graag? Heb je hem of haar dat vandaag al laten weten? Whatsapp is zo handig in het huidige leven voor de simpele, praktische boodschappen wie vandaag de kinderen van school haalt of wat jullie gaan eten. Je kan het ook zo mooi gebruiken voor een lief kort berichtje naar degene waar je omgeeft. Doe het eens, doe het maar meteen. Dat eten komt later wel.

Ik ben Martine (45 jaar) en ik woon in Amsterdam met mijn twee puberende meiden. Ik ben vijf jaar geleden gescheiden en het voelt als een bevrijding. Het was een verdrietige periode maar het heeft mij uiteindelijk veel gebracht. Het is helaas nog steeds niet makkelijk omdat het contact met de vader van mijn meiden heel moeizaam is.

REACTIES

Amsterdam - Brabant - 16 jun 2017

Dit is de mooiste blog van 2017 , prachtig klein beschreven waar het om gaat in onze levens .... mooi verwoord Martine , heel mooi verwoord .

Profielfoto van

Amsterdam-Brabant - 16 jun 2017

Ik ga vanavond dansen in Amersfoort , ouwe lullen disco vanaf 21:30 uur. Iedereen die me in levende lijve wil zien of afkraken , je bent welkom ??? Eemlaan 100 3812 ED Amersfoort

xz - 16 jun 2017

Er was laatst een onderzoekje naar hoe verliefden met elkaar praten. Hoe getrouwde of langer samenwonenden met elkaar praten. Hoe mensen praten met collega's. En wat blijkt : De mensen die langer bij elkaar zijn nemen elkaar "4 granted". Juist daar gaat het mis. Niemand is van Iemand en iemand is ook niet van de ander :) Dus Martine je boodschap is geheel correct. (al is die "pulp"tv niets voor mij :) )

Profielfoto van

Amsterdam-Brabant - 17 jun 2017

Over verliefdheid gesproken, ik denk dat ik vanavond verliefd ben geworden, voor het eerst sinds 2 jaar na mijn scheiding ..... maar het is een heel complex verhaal helaas....

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


+ 9 = vijftien
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.