Menu

Martine “verzingt” haar liefdesverdriet

liefdesverdriet na echtscheiding

Betrapt: uit volle borst!

Scheiden kan -simpel gezegd- voelen als die ellendige liefdesverdriet uit je pubertijd. Alleen heb je nu ook te maken met grote mensen problemen zoals geld, huis en omgangsregelingen als er kinderen zijn. Maar het gevoel van liefdesverdriet is er zeker ook, al heet het nu scheidingsrouw. Je compleet ellendig voelen, waardeloos, lamlendig en je tranen vloeien in overvloed.

In mijn groene puberkamer pakte ik bij liefdesverdriet en ook op vele andere momenten geregeld iets wat leek op een microfoon en dan ging mijn deur dicht, op slot kon niet want dat mocht niet van mijn ouders! Ik zette de platenspeler aan en pakte mijn lievelingsliedje van (de B kant) van Donna Summer. Eindeloos draaide ik dat nummer, een prachtige ballad. Heel hard meezingen alsof je op het podium stond van TopPop en ik werd aangekondigd door Ad Visser. Doodserieus was ik. Niemand mocht mij storen en al zeker niet gillen op de gang dat ik niet kon zingen.

Even in mijn eigen wereld, voor de spiegel staan en die woorden compleet fonetisch mee zingen. Helemaal opgaan in het gevoel van verdriet, tranen, ellende en verlaten zijn. Zingen is fijn en werkt ontspannend en je vergeet alles om je heen.

In mijn eigen huis galmen ook geregeld muziekklanken uit de puberkamers. De meiden draaien veel muziek, het liefst alles door elkaar en zingen daar ook bij. Ze hebben allebei een mooie stem. De jarenlange zanglessen van Babette Labeij zijn ergens goed voor geweest. De buurvrouw van 90 spreekt mij vaak op straat aan dat ze zo blij wordt van die zingende meiden vroeg in ochtend. Ik kan dat alleen maar beamen. Zingen is fijn en luisteren naar mooie zangstemmen van je eigen kroost is een feestje, ook in de vroege morgen.

Ontspanning en de wereld om je heen vergeten en je problemen even wegzingen. Waarom niet? Vandaag heb ik even een ‘off day’, baal van de situatie en weet even niet hoe dit nu weer op te lossen.

Ik doe de gordijnen van de woonkamer dicht op klaarlichte dag. Ik vind mijn lievelingsliedje op You tube: ‘Sometimes like butterflies’, volume keihard en ik grijp naar een kaars als microfoon. Bij het horen van de eerste klanken herken ik het direct. Ik kan de woorden allemaal geheel fonetisch meezingen en weet precies wanneer die uithaal komt. ‘Come on baby set me free’.  Ik haal de hoge noot nog met gemak. Als ik in de spiegel kijk, zie ik mezelf en tegelijk ook die pubermeid in de veilige groene Laura Ashleykamer. De woorden van het liedje zijn treffend. Het raakt mij en moet lachen en draai het liedje gewoon nog een keer en nog een keer.

Ik heb niet gehoord dat mijn jongste dochter thuis is gekomen en ze staat opeens in de woonkamer te gillen: “mama, doe normaal!. Je kan niet zingen.” Zo meteen weer terug in de realiteit. Ik schrik en moet vreselijk hard lachen. Ze lacht met mij mee. “Gelukkig heb ik geen vriendin mee naar huis genomen vandaag!” Ik ging er helemaal in op. Hoe heerlijk was dat; ik wil meer.

Dinsdagavond aanstaande maak ik mijn zangdebuut. Babette Labeij geeft ook groepslessen aan 21 jaar en ouder. Ik ga gewoon zingen, waarom niet! Uit volle borst en als het mag heb ik nu alvast een verzoekplaatje. Donna Summer en het zijn van een vrije vlinder.

Ik ben Martine (45 jaar) en ik woon in Amsterdam met mijn twee puberende meiden. Ik ben vijf jaar geleden gescheiden en het voelt als een bevrijding. Het was een verdrietige periode maar het heeft mij uiteindelijk veel gebracht. Het is helaas nog steeds niet makkelijk omdat het contact met de vader van mijn meiden heel moeizaam is.

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


× 8 = tweeenzeventig
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.