Menu

Moederschap op de proef, nieuwe blogster Evelien

1 reactie
moederschap

Zinnen die een scheiding inluiden zijn talrijk. De mijne werd uitgesproken tijdens een lang lenteweekend in een Belgische stad; er bestaat geen goed moment. Na zijn zin – ‘Evelien, ik wil niet meer verder met je.’ – verdwenen ongecompliceerd, spontaan en impulsief voorgoed uit mijn leven. Van alle besluiten doordacht ik de consequenties. Ik ging weer roken ook.

Het is al zeventien jaar geleden en er zijn herinneringen vervaagd. Sommige gekke beelden zijn nog helder. Zo zie ik mezelf daar zitten, de volgende ochtend, met een croissant in de ontbijtzaal van het luxe hotel. Dit ga ik nooit meer meemaken, dacht ik. Nooit kan ik me dit meer veroorloven. Op de terugweg stopten we bij een V&D waar ik voor de kinderen allemaal nieuwe kleren kocht. En voor mezelf een merkzonnebril. Hij liet me.

De pijn van het scheiden is weg, de emoties grotendeels vervlogen. Littekens hebben open wonden vervangen, inzichten en beelden smelten nu samen. Misschien zijn niet alle details van mijn verhalen waar, de lessen die eruit voortvloeien des te meer. Herinneringen zijn gekke dingen; persoonlijker krijg je het bijna niet. Zet twee mensen in dezelfde situatie en ze vertellen er later een heel ander verhaal over. Zo ook in mijn geval.

Onze scheiding zelf verliep vlot, daarna werd het per jaar steeds ingewikkelder. Tot op de dag van vandaag zijn de gevolgen merkbaar, is de schade voelbaar. Mijn moederschap werd ernstig op de proef gesteld en daarover zal ik de komende tijd bloggen voor Nieuwe Stap.

Ik ben Evelien: moeder, stiefmoeder, zus, dochter, ex-vrouw en schrijver. Gelukkig ben ik ook minnares en vriendin. De romantische liefde heeft mij weer gevonden en ik mocht nog in veel prachtige hotels ontbijten sindsdien.

Evelien (49) is moeder en stiefmoeder. Zeventien jaar geleden is zij gescheiden. Ze blogt over ouderverstoting en andere gevolgen van haar – ooit soepele – scheiding: een samengesteld gezin met pubers, persoonlijke groei,miljoenen moeilijke keuzes. Hoe blijf je moeder van een kind dat je buitensluit?  Ze schreef er ook een roman over: Ik vind papa veel liever dan jou.

REACTIES

Anoniem - 29 okt 2018

Ik heb ook zo een zelfde verhaal. Wil best graag mijn ervaringen vertellen, weken lang. Mijn scheiding was in 2005 en is nu nog niet helemaal afgehandeld. Mijn ex blijft mij belagen.k zou ook graag mijn verhaal vertellen.Ik ben te oud om nog een boek te schrijven. Mijn ex maakt mij via de kinderen, waar ik altijd voor heb gezorgd, kapot. Het kan een waarschuwing zijn voor anderen.

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


7 − zes =
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.