Menu

Nieuwe blogster Elisa wil écht gelukkig worden

2 reacties
gelukkig

Zestien jaar waren we samen, 16 jaar, waarvan 7 getrouwd. We kregen 2 prachtige meisjes… Nooit had ik het begrepen als ik mensen vroeger hoorde zeggen ‘de koek was op’. Wat een onzin! Maar nu stond ik zelf op een dood spoor. Ik was op. En iets in mezelf schreeuwde heel hard dat dit het niet kon zijn! Wie was ik zelf?! Wat wou ík?! Vanaf thuis gaan samenwonen met mijn jeugdliefde en vastbesloten iedereen te laten zien dat échte liefde wél bestaat. ‘Je kan pas van een ander houden als je eerst van jezelf houdt’; ach wat een onzin! Gewoon een tandje bijzetten en dan komt alles goed.

“Ik zal nooit breken met mijn ouders en ik ga nooit meer in relatie therapie”, was alles wat hij zei toen ik aangaf niet meer gelukkig te zijn in de relatie. Dát was wat hij ervan vond. We waren elkaar al een tijdje kwijt. Zeker na het verliezen van mijn zaak en daarmee ook aardig wat van ons opgebouwde kapitaal. Doodziek was ik ervan. Schuldgevoel. Terwijl het iets was wat we samen hadden besloten, samen uiteindelijk zouden doen en door tegenwerking van buitenaf niet bleek te werken. Kotsend had ik in de zaak gestaan, de muren op me afkomend, hem huilend op mijn knieën opgebeld en gesmeekt naar me toe te komen. “Ik kan niet, ik ben ook aan het werk”. Die man, die ik toen zó hard nodig had, gooide de handdoek in de ring… toen wist ik dat we niet meer gered konden worden en bedacht ik me “het maakt me niet uit hoe maar ík wil echt gelukkig worden, mezelf vinden. Al moet álles ervoor veranderen. Ik ben op… Help me alsjeblieft.”

Ik ben Elisa, moeder van twee geweldige meisjes van 8 en 5 jaar. Na een lange relatie (en huwelijk) met mijn jeugdliefde besloot ik tot scheiden. We zouden in goede harmonie co-ouderschap gaan doen. Er waren nog geen nieuwe partners. Alles ging meer dan prima; totdat hij een relatie kreeg en ging samenwonen. Waar ik nooit in terecht wou komen zie ik voltrekken voor mijn ogen; machtstrijd over de rug van de meisjes. Een nachtmerrie. Ik wil niet vechten maar langzaamaan rest mij geen andere keuze.

REACTIES

Rico - 22 okt 2017

Hi Elisa! Ik zit in hetzelfde schuitje. Alleen zou ik nooit gaan scheiden. toen zij dat wel wilde stortte mijn wereld in. Enige verschil is dat onze dochter van 2,5 direct uit mijn zicht werd getrokken. Toen ik de dag nadat ik de woning verliet langs ging voor mijn dochter, lag mijn ex op de bank met een ander boven op haar. Dat beeld heeft me voor altijd veranderd en krijg ik helaas nooit meer weg. Direct ook moeten procederen voor mijn dochter met een ex die absoluut niet mee wilde werken. depressie sloeg in en elke mogelijke gedachte kwam voorbij. Ik heb moeten vechten om overeind te blijven en heel erg diep in mezelf moeten zoeken naar iets om de rust te bewaren. Enige advies wat ik je kan geven, Zoek steun bij anderen. vind iemand die je begrijpt en je wil helpen. Deze steun is ontzettend belangrijk. Ik vond het bij een nieuwe partner die ik inmiddels niet meer heb door een afstand probleem, maar zij heeft me wel nieuwe energie gegeven die ik echt hard nodig had. Accepteren wat je niet kunt veranderen is de sleutel tot alles. praat veel! spreek je frustratie uit. maak een plan voor jezelf en probeer te genieten van aandacht die je krijgt van personen die interesse in je tonen. Er gaat iets op je pad komen waar je uiteindelijk nieuw geluk vind. dat MOET je geloven! Mensen zijn emotionele wezens en wij hebben allemaal waardering, erkenning, affectie en betrokkenheid nodig om positief vooruit te kunnen komen. En geloof me, ik ken het gevoel dat je denkt dat dit het einde is van alles! maar echt waar, je komt hier uit! Ik ben er zelf nog niet helemaal uit maar ik heb inmiddels meer dagen waar ik me "normaal" voel dan dat ik depressief ben. Het is een lang proces. Doe dit dus niet alleen! Groetjes, Rico (31 jaar)

Elisa - 21 nov 2017

Thnx Rico! Inmiddels zijn we twee jaar verder en gaat het inderdaad veel beter met me. De ‘koerswijziging’ van je leven is hetgeen je vooral beduusd laat zijn in het begin. Alles moet wennen. Vooral het alleen zorgen voor twee meiden. Maar inmiddels gaat alles heel fijn!

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


1 × = twee
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.