Menu

Tips om nieuwe mensen te leren kennen na je scheiding

1 reactie
nieuwe mensen leren kennen na een scheiding

Een scheiding kan hard zijn voor je sociale leven. Je verliest vaak niet alleen je partner, maar soms ook een deel van jullie gedeelde vriendenkring. Of je al of niet klaar bent voor een nieuwe relatie, nieuwe mensen of nieuwe vrienden ontmoeten is altijd leuk.

Vijf tips!

Wij geven je graag vijf tips om je vrije tijd leuk in te vullen waarbij je nieuwe mensen kunt leren kennen!

Doe die cursus waar je altijd al van droomde

Wou je altijd al een cursus aquarellen volgen? Of zeg je al jaren dat je graag Portugees zou leren? Of heb je nooit die stap gezet om stijldansen eens te proberen? Kijk eens naar het cursusaanbod in je buurt, er zit vast wel iets leuks bij waar je een paar uurtjes vertier aan beleeft! Het is altijd leuk om iets nieuws bij te leren en natuurlijk ook om mensen met vergelijkbare interesses te ontmoeten. Voor je het weet heb je een kennissenkring opgebouwd!

Sport in groep

Geniet jij van de rust in jouw hoofd als je kunt gaan sporten? Kijk dan eens om je aan te sluiten bij een club. Het groepsgevoel geeft je gegarandeerd energie en er zit heel vaak ook een sociaal aspect bij. Welke sport je ook kiest, na een uurtje sporten blijven veel mensen vaak nog even hangen om bij te praten of een drankje te doen. Heel gezellig.

Leer mensen in dezelfde situatie kennen

Misschien vind jij het wel lastig om met jouw getrouwde vrienden te praten over jouw situatie. Dan kan het handig zijn om contact te leggen met anderen die in dezelfde situatie zitten of gezeten hebben. Je kunt op forums schrijven, maar ook naar supportgroepen gaan. Het kan heerlijk opluchten en wie weet heb je een klik met iemand en bouw je een nieuwe vriendschap op.

Doe aan vrijwilligerswerk

Steek je graag je handen uit de mouwen en word je oprecht gelukkig door andere mensen te helpen? Dan is vrijwilligerswerk iets voor jou. Help mee in het buurthuis en maak een gezellig praatje met buurtjongeren, deel eten uit in de voedselbank of laat hondjes uit samen met andere vrijwilligers in het asiel. Er zijn plekken genoeg waar je vrijwilligerswerk kunt doen en die jou met open armen zullen verwelkomen.

Zet opnieuw je eerste stapjes…

Als je besluit toch zachtjes weer de eerste stappen te zetten naar een nieuwe relatie, kan dat wat angstaanjagend zijn. Weet je niet waar je moet beginnen of vind je online daten niets voor jou? Dan kan een relatiebureau bij jou passen. De matchmakers linken je immers aan mensen aan de hand van jouw interesses.

Welke tip wil jij wel eens proberen? Laat het ons weten in een reactie!

REACTIES

Tony - 7 feb 2019

Als ik dit lees, bedenk ik me dat het moeilijk is zo snel een nieuwe relatie weer aan te gaan, ze zeggen, het heeft tijd nodig maar hoelang, tja dat is verschillend denk ik, mijnpersoonlijke situatie in acht genomen, besef ik maar al te goed dat het niet meevalt, enig kind te zijn, toen ik jong was had ik dat niet zo in de gaten, maar nu, (62 jaar), wordt het wel erg moeilijk, woon nu in een andere stad, ken hier niemand, in de vorige stad waar ik gewoond heb ook niet, ik voel me echt moederziel alleen en daardoor heb ik moeite om nieuwe contacten te leggen en daardoor inderdaad op die manier nieuwe mensen te leren kennen, ik wil ze n.l. niet opzadelen met zielig gedoe, ik weet dat ik ooit een stap in die richting moet zetten maar dan moet ik er wel aan toe zijn, in elk geval dank voor het lezen, ik weet dat ik niet de enige ben !

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


5 + = acht
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Wat er gebeurt als mensen uit elkaar gaan is dat zij in hun eigen waarheid gaan geloven. En die waarheid wordt heel belangrijk. Alleen, die waarheid is perceptie, het is maar net hoe je het bekijkt. Wat voor jou een ‘6’ is, is voor de ander een ‘9’. Het is maar net hoe je er Lees verder > waarheid is perceptie
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.