Menu

Onherstelbare schade, gedicht van I-pat

1 reactie
onherstelbare schade

Iemand vertelde mij laatst hoe ze mij ervaren hebben toen ik ineens in de vechtstand kwam te staan.

Ik probeerde overal weg te blijven en iedereen te negeren.
Mijn weg naar huis heb ik terug willen vinden, maar gek genoeg nooit meer helemaal teruggevonden.
Er werd me verteld dat ik vluchtte voor gezelligheid.
En dat mensen bang van me werden, door mijn onbeheerste boosheid.

Ik heb mezelf laten hangen en het lachen was me vergaan.
Mijn beste vriend vertelde me dat hij mij niet kon helpen als ik weg bleef.
Ik moest de weg naar huis vinden, maar juist daar lag mijn grootste drempel.

Het is me allemaal gelukt en ik ben weer op het oude niveau.
Hier en daar een deuk en een kras. 
Onherstelbare schade.
Maar na al die tijd heb ik het gered.
Mijn leven is weer subliem.

Sinds ik haar ken, kan ik in haar ogen zien dat het voor haar geen verassing is dat ik met wat butsen naast haar lig.
Zij kan zien dat ik heb volgehouden, zelfs toen ik werd leeg getrokken.
Mijn deukjes en krasjes heeft ze geaccepteerd.
De onherstelbare schade heeft zij verzacht.

Ik heb het gered!

I-Pat: Vader van twee kinderen, regio Rotterdam, analoge man in een digitale wereld, beland in vechtscheiding, blogt recht uit het Rotterdamse hart.

Lees ook de andere gedichten van I-Pat.

REACTIES

Brachimom - 23 feb 2023

Super om te zien dat het je voor de wind gaat. Ik gun het je. Echter vind ik je droevige teksten wel mooier, haha. Het is net als een lied! De ballads zijn altijd het mooist.

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


2 − een =
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.