Menu

Online daten, hoe doe je dat?

online daten tips

Ben jij van plan je aan te melden bij een datingsite of heb je dat al gedaan? Hierbij een aantal tips voor online daten.

Vul je dating profiel goed in

Als je weinig reacties krijgt, kan de oorzaak zijn dat je een profiel hebt opgesteld dat anderen niet aanspreekt. Vul je profiel zo volledig mogelijk is. Je lokregel is erg belangrijk: dit is jouw mogelijkheid om op te vallen in de lijst van zoekresultaten. Probeer hem zo uniek en interessant mogelijk te maken voor de andere members. Wees uitgebreid in wat je vertelt. Met een tekst als “leuk meisje zoekt leuke jongen”, ben je niet de eerste die dit schrijft. Dus zorg voor een aansprekende tekst die bij je past. (Pik een paar leuke voorbeelden!!!) Let goed op je grammatica en maak geen grove spelfouten. Zo voorkom je dat mensen afknappen op slordigheden. Houd je profiel actueel, zo blijven de members geïnteresseerd.

Blijf eerlijk, overdrijf niet

Iedereen wil een gunstig beeld van zichzelf geven, maar maak het niet te gek. Beschrijf in je profiel wie je echt bent, niet wie je wilt zijn. Ook het internetprofiel van je potentiële date wijkt wel eens af van de werkelijkheid. Erachter komen wie iemand echt is? Veel mailen en chatten!

Plaats een foto

Als je serieus op zoek bent naar een date, is een foto erg belangrijk. Members met een foto krijgen ongeveer 10x zo veel reacties als leden zonder foto! Houd wel in je achterhoofd: een foto geeft nooit een volledige indruk van een persoon, ga dus nooit alleen op de foto af.

Vul je ideale partner in

Om te voorkomen dat je onnodige berichten krijgt van andere leden is het verstandig om je ideale partner in te vullen. Hoe vollediger je gegevens zijn, hoe groter de kans op een date. Dit voorkomt veel teleurstellingen en het geeft mensen iets om op te reageren.

Toon interesse in leuke members

Een goede eerste stap is om interesse te tonen in daters die jij leuk vindt. Bij veel van de online dating sites kun je gratis interesse tonen in andere members.

Stuur berichten naar leuke members

Stuur berichten aan andere interessante members om je contacten uit te bouwen. Bij de meeste serieuze online datingsites kun je dit als betalend lid onbeperkt en anoniem doen. Tip: zet de andere member niet meteen onder druk. Scherm niet meteen met het maken van een afspraak, maar bouw geleidelijk je contact op. Begin met een kort bericht om de interesse bij de andere member te peilen.

Nodig online members uit voor een chat

Bij de meeste online datingsites kun je zien wie er online zijn. Nodig eens iemand uit voor een chat. Niet alleen gezellig, maar ook net iets persoonlijker dan het sturen van een bericht. En wie weet klikt het.

Verwelkom nieuwe members

Zoals ze in Verenigde Staten zeggen: “The early bird catches the worm”. Als jij als één van de eersten contact legt met een nieuw lid, dan zal deze meer tijd en aandacht aan je schenken.

Ga in op wat de ander schreef in zijn of haar advertentie

Als je reageert op een advertentie, vertel dan wat je aanspreekt. Ga in op punten die in de advertentie staan genoemd, toon je interesse en stel vragen. Vertel uiteraard ook iets meer over jezelf dan je alleen je leeftijd en wat je doet.

Stel realistische eisen

Stel realistische eisen aan je dates. Als je hoopt een Waldemar Torenstra of Katja Schuurman aan de haak te slaan, moet je van goede huize komen. Ga er maar vanuit dat jij niet de enige bent die reageert.

De wonderen zijn de wereld natuurlijk nog niet uit. Maar je moet wel de X-factor hebben om zo’n (kritisch) persoon te interesseren. Zelfkennis is heel gezond en leidt eerder tot succes.

Wees flexibel met reizen

Als je alleen een date binnen je directe omgeving zoekt, ben je waarschijnlijk een tijdje bezig. Wie bereid is een stukje te reizen, vergroot de kans op een goede match aanzienlijk.

Wees origineel

Als je met meerdere mensen tegelijk mailt, is het verleidelijk om delen van e-mailtjes te plakken in een andere mail. Maar standaardbriefjes vervreemden je al snel van de ander. Persoonlijke e-mails met gerichte vragen en antwoorden werken veel beter om je potentiële date geïnteresseerd te houden.

Richt je op maximaal twee sites

Om je ontmoetingskans te vergroten, kun je je op meerdere sites inschrijven. Maar als daarna veel e-mailtjes tegelijk binnenkomen, kost het daten opeens veel tijd. Je berichtjes worden oppervlakkiger en je haalt makkelijk mensen doorelkaar. Richt je aandacht dus op maximaal één of twee online datingsites.

Bron: datinghulp.nl

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


8 − vijf =
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.