Menu

Papa in scheiding, blog van Iain

eenoudervakantie

papa in scheidingZo heb je een goeie relatie.. en zo ben je in scheiding.. Wat een verschil. De eerste emoties beginnen nu wel een plek te krijgen, hoewel het een lastig en langdurig proces is. Ondertussen gaat het gewone leven verder. Je moet werken, je moet het huis schoonhouden en opruimen. En je mag de kinderen natuurlijk ook niet vergeten. En dan heb je nog je sociale leven.. Hoe snel vertel je alles aan je vrienden, familie, je (schoon)ouders…. Tot nu toe weten alleen onze ouders het, en enkele goede vrienden. Mijn baas heb ik wel snel op de hoogte moeten stellen, omdat ik nog wel eens ineens vrij moet nemen voor de mediator die ons helpt de papieren in orde te krijgen, maar ook omdat ik misschien wat afwezig kan overkomen af en toe. Gelukkig heb ik een erg begripvolle baas, die geeft mij de benodigde ruimte om flexibel te zijn. Op dat vlak heb ik zeker een lot uit de loterij getroffen, daar ben ik mij terdege van bewust.

Vrienden

Voor de vrienden die we het al hebben verteld was het wel even slikken om te horen, juist omdat iedereen dacht dat we zo goed bezig waren om onze problemen aan te pakken. En zeker ook omdat kleine Eowyn net was geboren, dacht iedereen dat we er goed aan werkten. Dan krijg je hun vragen te horen: waarom? Is dit geen bevlieging? Is het echt niet meer te redden? En ga zo maar door. Stuk voor stuk vragen waar we zelf juist een oplossing voor willen vinden, of waar we zelf nog antwoord op willen krijgen. Op zich is het wel erg fijn wanneer je gewoon van je af wil praten, maar op een gegeven moment heb je dat wel gehad. Soms wil je ook wel eens een gesprek met iemand hebben, waarbij het niet over de scheiding gaat. Als ik dan niet oppas, kan ik juist onbedoeld erg negatief gaan klinken over Conny. Ok, haar manier van de scheiding aangeven, dat verdient geen schoonheidsprijs, maar om dan zo negatief te zijn… nee, dat verdient ze ook absoluut niet. Zo proberen we nu ook samen alles uit te praten en samen ervoor te zorgen dat Sean en Eowyn niks te kort komen.

Praten

Het praten tussen ons is af en toe erg moeizaam, omdat we af en toe niet goed over komen bij elkaar. Al de emoties die erbij komen kijken, maakt dat het erg moeilijk is. Het vinden van de juiste woorden, de juiste intonatie, de juiste manier van praten, dat is erg lastig. Maar, eerlijk is eerlijk, we proberen het wel verder uit te praten als er iets verkeerd word opgevat, of als er iets onduidelijk is. Juist nu is dat voor ons erg belangrijk, omdat we nog altijd in één huis moeten wonen. Pas als de scheiding door de rechter bekrachtigd is, kan ik bij de woningbouw gaan kijken voor een andere woonruimte. Natuurlijk zijn er nu best wel eens strubbelingen, geen enkele scheiding kan volgens mij zonder strubbeling, hard woord of irritatie afgehandeld worden. Wat belangrijk is, is dat je strubbelingen dan niet laat sudderen, maar deze juist meteen probeert uit te praten. Dat proberen wij nu ook te doen, hoe moeilijk en zwaar het ook is.

Vaderdag

Af en toe zijn er toch nog erg leuke dingetjes. Zo was het laatst dus Vaderdag, best een raar idee, Vaderdag vieren terwijl je nog in scheiding ligt. Conny had wel een erg leuk idee bedacht. Ik werd op Vaderdag wakker gemaakt door Sean die ineens bovenop me sprong en enthousiast riep: ”papa, papa, wakker worden” Wat een manier om wakker te worden.. Heerlijk dat je zoontje zo enthousiast is…. Conny kwam achter Sean aan, in een arm Eowyn, en in haar andere arm een cadeau, uit naam van Sean en Eowyn. Eowyn begon meteen breeduit te lachen toen ze mij zag. Ik kreeg een erg mooi cadeau, een fotolijst met 3 foto’s van Sean en Eowyn, en een leuke sleutelhanger. Heel erg leuk bedacht.

Hoop

Dat soort acties bieden toch hoop voor de toekomst, hoop dat Conny en ik er als volwassenen uit zullen komen, met de zorg voor Sean en Eowyn als gezamenlijk speerpunt. Ongeacht onze persoonlijke gevoelens, nieuwe relaties of wat dan ook. Het belangrijkste is natuurlijk dat wij samen voor de kinderen zorgen en zorgen dat zij niks te kort komen. Voor de kinderen heb ik alles over.

Iain, 35 jarige papa in scheiding. Na de scheiding co-ouder van een zoontje en dochter. Ik schrijf nu om mijn ervaringen te verwerken en om mijn (positieve) ervaringen te delen met anderen, over hoe ik de scheiding ervaar en mijn leven als alleenstaande papa tijdens en na de scheiding.

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


twee + = 4
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.