Menu

Scheiding… jouw kans op persoonlijke groei.

persoonlijke groei na scheiding

Over een scheiding weten we zeker dat dit verdriet, angst en vaak een schuldgevoel met zich meebrengt. Wanneer ik aangeef bij mijn klanten dat een scheiding ook echt zorgt voor een fase van persoonlijke groei, kunnen ze dat in het begin niet zo goed geloven. Vraag je aan mensen, die al een aantal jaren gescheiden zijn, wat de scheiding hen heeft gebracht dan hoor je ze vaak zeggen dat ze er sterker, onafhankelijker en gelukkiger zijn uit gekomen. Zij beamen dat zij persoonlijk zijn gegroeid door de scheiding.

Wie ben ik?

Misschien vind je het nu nog moeilijk om te geloven, maar echt… er is een ontzettend mooi leven na je scheiding. Natuurlijk ben je verdrietig, boos, moe en gespannen maar er is ook ruimte voor jou om echt stil te staan bij belangrijke vragen als: Wie ben ik? Welke verlangens heb ik? Wat kan ik? 

Het is een gegeven dat partners elkaars persoonlijke groei kunnen belemmeren. In een relatie kan je zo worden meegesleept in het leven van de ander dat je pas na je scheiding jezelf weer herkent als wie je werkelijk was. Waar een scheiding je aan het begin het gevoel zal geven jezelf kwijt te zijn, zie je in een latere fase juist dat de scheiding je terugbrengt naar je ware zelf. 

Emoties

Alle emoties mogen er zijn, maar wat je ermee doet, maakt of je er een succes van maakt of dat het een drama wordt. Wanneer je merkt dat je jouw emoties niet onder controle hebt, zoek dan hulp. Het is te complex om er zelf mee te dealen en te veel negatieve emoties staan een goede omgang met de andere ouder in de weg en hebben tevens een negatief effect op het welzijn van je kinderen. Dat moet je niet willen.

Tijdens en na je scheiding is het tijd om liefde en aandacht te geven aan jezelf en daar hoort goed voor jezelf zorgen ook bij. Goed voor jezelf zorgen gaat niet alleen over voeding, uiterlijke verzorging, hygiëne e.d. maar juist over het inschakelen van een professional wanneer nodig.

Er is van alles “stuk”

Nog steeds brengen we onze auto bij een mankement met gemak naar een monteur en laten we jaarlijks naar onze ketel kijken, maar als het ons zelf betreft, dan blijven we door strugglen. Net als bij je auto zal er dan uiteindelijk steeds meer ‘stuk’ gaan. 

Persoonlijke groei na scheiding

Werken aan je zelf na je scheiding staat garant voor een mooiere toekomst waarin jij als ouder het juiste voorbeeld geeft aan je kinderen. Je laat hen zien dat het oké is als je verdrietig bent maar dat je daar niet in hoeft te blijven hangen. Dat je verantwoordelijkheid neemt voor jouw eigen aandeel. 

Ook zullen zij jou dankbaar zijn dat je door aan jezelf te werken een respectvolle omgang kan hebben met de andere ouder en dat is voor kinderen in scheiding echt het allerbelangrijkste. 

Een scheiding is heel verdrietig en naar, maar daarnaast ook zo ontzettend leerzaam en transformerend. 

Wil jij werken aan een prachtige toekomst vol levensgeluk? Laten we dan vrijblijvend eens met elkaar afspreken. Aan de hand van jouw persoonlijke situatie hoor je van mij wat ik voor jou kan betekenen.

Tot snel,

Mendi 

Mendidebruijn.nl

Succesvol Scheidingscoach

06 -12439957

Lees ook de andere blogs van Mendi.

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


drie + 7 =
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Wat er gebeurt als mensen uit elkaar gaan is dat zij in hun eigen waarheid gaan geloven. En die waarheid wordt heel belangrijk. Alleen, die waarheid is perceptie, het is maar net hoe je het bekijkt. Wat voor jou een ‘6’ is, is voor de ander een ‘9’. Het is maar net hoe je er Lees verder > waarheid is perceptie
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.