Menu

Willen jullie samen (groot) ouders zijn na de scheiding?

Nieuw leven

Mijn schoonzus is vannacht bevallen van hun derde kindje. Mijn broer en schoonzus waren al de ouders van een jongen en een meisje. Dit maakt mij weer een trotse tante! Ik vind een geboorte in de familie altijd een emotionele gebeurtenis. Ik werd vanochtend gebeld door mijn broer, hij klonk blij en gelukkig. Het is een jongetje en alles zit erop en eraan!  Wat bijzonder is in deze tijd, ze wisten niet wat het zou worden, een jongen of een meisje. Wat is dat leuk, als het een verrassing is! Ik denk bij een geboorte altijd terug aan de geboorte van mijn 2 knullen. Het is 18 en 15 jaar geleden maar ik weet het nog als de dag van gisteren.

Kind van gescheiden ouders

We stonden met z’n allen rond het kraambed van mijn schoonzus: mijn moeder, mijn vader, de vrouw van mijn vader, mijn zus, mijn trotse broer, mijn 2 pubers. Ruim 30 jaar geleden zijn mijn ouders gescheiden. Na de scheiding kwam mijn vader niet verder dan de deurmat bij het halen en brengen van ons. De eerste jaren dat ik op mezelf woonde kwamen ze niet tegelijk op mijn verjaardag. Het heeft lang geduurd voordat mijn moeder de vrouw van mijn vader een hand wilde geven. Maar nu staan ze er, samen. Want vandaag zijn ze beiden weer opa en oma geworden!

Samen aan het kraambed

Als scheidingscoach vraag ik vaak aan mijn klanten of ze straks, als hun kinderen de leeftijd hebben om zelf kinderen te krijgen, samen aan dat bed willen staan. Want als je kind belt vanuit het ziekenhuis: “Pap/mam, ik ben bevallen, kom je kijken?” dan wil je toch maar 1 ding? Heel hard naar dat ziekenhuis rijden om te kijken hoe het met je kind is en voor het eerst je kleinkind bewonderen! Dan wil je niet hoeven vragen: “Komt je vader ook? Dan kom ik later…”

Ze kijken me altijd een beetje raar aan als ik deze vraag stel. Je kunt denken dat zo’n gebeurtenis heel ver weg is en dat is het ook maar je moet er NU aan werken om het straks mogelijk te maken. Want als je nu niet tegelijk bij een rapportbespreking kunt zitten en je niets tegen elkaar zegt op de mat bij de overdracht van de kinderen, dan sta je al 2-0 achter.

Met het oog op morgen, wil jij de relatie tussen jou en je ex-partner graag verbeteren? Ben jij die ijzige sfeer bij de overdracht van de kinderen zat? Wil je normaal met hem of haar communiceren, zonder stress en strijd? Wil je samen ouders en straks grootouders zijn van jullie (klein)kinderen? Kom dan zelf in actie!

Carolien Roobol, scheidingscoach bij www.succesvolscheidenrijnmond.nl Zelf ben ik maximaal ervaringsdeskundige, als puber gingen mijn ouders uit elkaar en zelf ben ik 7 jaar geleden gescheiden. Ik ben moeder van 2 puberjongens en heb een lat relatie met mijn vriend. Zowel zakelijk als privé genoeg inspiratie om uit te putten!

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


acht + = 12
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.