Menu

Scheiden met zo min mogelijk gedoe, doe je zo!

Scheiden met zo min mogelijk gedoe

Scheiden met zo min mogelijk gedoe, doe je zo! 

Een scheiding: je hoopt er nooit mee te maken te krijgen. Je gaat immers trouwen omdat je van plan bent om tot de dood met iemand samen te leven. Toch gebeurt scheiden met enige regelmaat. 

Als we naar de cijfers van het CBS kijken, dan zien we dat er alleen al in 2023 24310 echtparen uit elkaar gingen. Opvallend is dat de meeste mensen uit elkaar gaan na een huwelijk van 5 tot 10 jaar. Hoe langer het huwelijk duurt, hoe kleiner de kans dat mensen nog gaan scheiden. 

Daaruit kun je dus ook de conclusie trekken dat de meeste mensen die scheiden nog relatief jong zijn en dus nog een leven voor zich hebben. Als je dus in een scheiding zit, dan is het belangrijk om met zo min mogelijk gedoe te scheiden, want anders heb je daar de rest van je leven nog last van. Met de tips uit dit artikel kun je scheiden met zo min mogelijk gedoe. 

Goed blijven communiceren 

Natuurlijk zijn er veel dingen gebeurd en daarom kan het lastig zijn om te communiceren met je ex-partner. Misschien door woede, schaamte, frustratie of een andere emotie. Toch is het belangrijk om dit wel te blijven doen en op een goede manier. Dus niet langs elkaar heen praten of woede op elkaar projecteren.

Communicatie is het fundament van een goede relatie, maar ook van een relatie na de echtscheiding. Als je daar meer over wilt weten, dan doe je er ook goed aan om eens contact op te zoeken met een relatiecoach uit Breda

Daarnaast is het ook belangrijk om bepaalde zaken niet te gaan doen. Een veelgemaakte fout in dit digitale tijdperk, is dat mensen communiceren via Whatsapp, sms of chat. Dit is inderdaad laagdrempeliger, maar tegelijkertijd ook slecht voor de communicatie. Zaken kunnen op die manier namelijk compleet anders opgevat worden. Soms is het lastig, maar spreek elkaar altijd face to face. Je zal merken dat je daar beiden meer aan hebt.

Stap voor stap beslissingen nemen 

Over het algemeen moeten er bij een scheiding veel zaken geregeld worden. Veel mensen die scheiden hebben immers samen al een leven opgebouwd. Je moet dan ook grote keuzes maken. Zoals de verkoop van de woning, hoe jullie omgaan met de kinderen en ga zo maar verder. Tegelijkertijd zit je tijdens een scheiding ongetwijfeld ook met veel emoties. Een scheiding kan namelijk intens voelen en de kans is groot dat je ook veel liefdesverdriet hebt. 

Daarom is het belangrijk om stap voor stap beslissingen te nemen. Onderzoek welke zaken echt geregeld moeten worden en ook wat nog wel even kan wachten. Dan wordt het een stuk gemakkelijker om de juiste keuzes te maken en dan ervaar je ook minder stress. 

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


− drie = 1




Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wil weten over alimentatie Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

6-8 wekenprogramma van de KernAanpak Bij de KernAanpak hanteren we een andere benadering dan reguliere relatietherapie of mediation. Wanneer één partner uit elkaar wil en de ander niet, drukken wij eerst op de pauzeknop. In de eerste 6-8 weken bespreken we geen scheiding en bieden we geen relatietherapie. We onderzoeken de bijdrage van beide partners Lees verder >
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.