Menu

Olivia blogt: Status Quo in de echtscheidingsprocedure

Simon Adriaensen/Flickr

Simon Adriaensen/Flickr

Dat is of was een muziekband. Maar ik doel uiteraard op mijn ellenlange echtscheidingsprocedure. Nieuws onder de zon? Nou niet echt. Een beetje. Misschien. Wederom ben ik in afwachting van….. X. In een vlaag van verstandsverbijstering (eerlijk gezegd omdat ik het gewoon zo ontzettend zat ben en we nog maanden moeten wachten op een zittingsdatum) besloot ik hem een mailtje te sturen met de vraag of hij nu misschien wel open stond voor een verkennend gesprek.

Doel? Kijken of we dit vreselijke slopende en kostbare traject samen alsnog tot een goed en respectvol einde konden brengen. Tja, ik weet het. Ik spoor niet helemaal. Voor de zoveelste keer probeer ik door die opgetrokken betonnen muur te komen, de wand bekleed met teflon te beslechten. Ik ben onverbeterlijk.

Maar ik wil gewoon echt graag verder met mijn leven en ook al doe ik mijn uiterste best, zolang die bodemprocedure nog boven mijn hoofd hangt lukt me dit onvoldoende. Natuurlijk, X wijst al ruim een jaar iedere vorm van overleg af dus de kans dat het nu ‘opeens’ wel lukt, is vrijwel nihil. Maar wie niet waagt… toch? Ook hij zal balen van de oplopende advocaatkosten. Ook hij weet niet wat een rechter straks gaat beslissen, ook hij wil afronden en verder met zijn leven. Lijkt me.

Zo gezegd zo gedaan en mijn aannames over zijn ‘state of mind’ waren in dit geval correct. Althans, ten dele. Want ja inderdaad, hij vond het ook geen wenselijke situatie en nee, dit was voor niemand goed en ja ook hij wilde proberen om al die jaren zo respectvol mogelijk af te ronden en natuurlijk hij baalde ook van de torenhoge advocaatkosten, maar aan het eind van de rit, of liever gezegd mail, kwam de aap uit de mouw. Omdat onze uitganspunten inmiddels zover uit elkaar lagen (hoe zou dat nou komen?) leek een gesprek hem toch niet zinvol. Nog een paar zinnen ter onderbouwing van dit standpunt om vervolgens af te sluiten met dat hij het nog wel zou laten bezinken.

Ok. Hij wil dus wel maar ook weer niet. Zoiets? Geen idee. Vreemd hoe iemand op allerlei manieren onderschrijft dat hij er vanaf wil, het liefst zo snel en netjes mogelijk maar vervolgens niets wil doen om dat te realiseren. In een notendop wat er al jaren aan de gang is eigenlijk. Nee, ik was niet verdrietig, teleurgesteld of boos. Gek genoeg ben ik dat punt echt voorbij. De rollen lijken inmiddels omgedraaid. Daar waar ik die hele scheiding slechts nog zie als een vrij lastig praktisch / financieel probleem lijkt het wel of zijn frustratie hem op allerlei manieren in de weg zit. Hij verschanst zich met de hakken in het zand in de loopgraven en is niet bereid om maar 1 millimeter te bewegen. Mijn kortstondige oprisping deed me aan een ander liedje denken: ‘You can’t always get what you want’.

Olivia, is 43 jaar, heeft 3 puberkinderen en is ruim 3 jaar geleden in een scheiding beland waar ze nog steeds mee worstelt.

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


1 + = zeven
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.