Menu

Tips voor intimiteit na een scheiding

1 reactie

Tips voor intimiteit na een scheiding

Na een scheiding komt er genoeg op je af en er zijn bepaalde dingen die je zult missen. Intimiteit kan daar één van zijn. Je intimiteit zul je na een scheiding moeten (her)ontdekken. Je vaste partner is weggevallen en mogelijk ben jij door de tijd heen ook veranderd. We zetten daarom vier tips voor je op een rij, waarmee jij weer kunt genieten van intimiteiten na je echtscheiding. 

Neem de tijd

Na een scheiding heb je tijd nodig om na te denken over intimiteiten. Per persoon kan dit ook flink verschillen: de één zal bijvoorbeeld juist een drang hebben naar intiemcontact, terwijl de ander hier helemaal niet op zit te wachten. Denk daarom na over wat intimiteit voor jou betekent en hoe je hierin staat. Het is helemaal niet gek als je daar niet direct antwoord op kunt geven of je twijfels hebt. Doe daarom niets waar je geen zin in hebt en neem je tijd om je intieme gevoelens te leren begrijpen. 

Inspiratie opdoen

Wanneer je hebt besloten om je intimiteiten te (her)ontdekken, is het verstandig om te beginnen met het opdoen van inspiratie. Kijk bijvoorbeeld online of in boeken naar activiteiten die je kunt uitproberen. Online kun je je natuurlijk ook laten inspireren door te kijken naar porno. Dit is vaak gericht op het genot en perspectief van mannen. Voor vrouwen kan het daarom ook porna interessant zijn, dit is gemaakt voor vrouwen en legt dan ook de focus op het genot en perspectief van de vrouw. Je kunt de beste porna kijken, maar kunt natuurlijk ook genieten van een intiem verhaal.

Self-love

Soms ben je nog niet klaar voor intimiteiten met nieuwe bedpartners. Daarom is het belangrijk dat je goed voor jezelf en je eigen intimiteiten zorgt. Je kunt zelf meer dan genoeg onder de lakens beleven, daar heb je niet altijd een partner voor nodig. Je zult hierdoor je lichaam ook beter leren kennen en je eigen voorkeuren en genot herontdekken. Hierdoor kun je, als je ervoor kiest met een nieuwe bedpartner onder de wol te kruipen, jouw voorkeuren beter verwoorden. 

Wéér die eerste keer

Je leert uiteindelijk misschien een nieuw iemand kennen. Op een gegeven moment zul je dan die eerste keer met elkaar ervaren. Per persoon verschilt natuurlijk deze ervaring, maar het is belangrijk dat je je voorbereid op deze eerste intieme ervaring samen. Zo is het belangrijk om met elkaar te praten over jullie voorkeuren en verwachtingen en moet je niet vergeten dat nieuwe bedpartners natuurlijk SOA’s bij zich kunnen dragen. Wees daarom voorzichtig en heb niet te hoge verwachtingen van de ander. Zo’n eerste keer is nou eenmaal nieuw en ongemakkelijk, maar kan leiden tot een hoop plezier. 

REACTIES

EllaMarjon - 23 apr 2024

Als je niet meer gewend bent om te daten kan het overweldigend zijn. Bovendien is het dating landschap ook nogal veranderd. Via app of online is nu de manier om iemand te ontmoeten. Eén ding blijft echter hetzelfde, het advies om altijd goed op te passen.

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


+ vier = 11




Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wil weten over alimentatie Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Bij een relatiecrisis of conflictscheiding gaat het vaak mis omdat de echte kernproblemen onbesproken blijven, wat leidt tot escalatie en afstand. Met de KernAanpak pakken we juist die onderliggende oorzaken aan. We zorgen ervoor dat de echte issues besproken worden, wat leidt tot beweging en hernieuwde verbinding tussen de partners, of je nu samen verdergaat Lees verder >
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.