Menu

Toch maar doen! We hebben een nieuwe blogger: Bas

nieuwe blogger

nieuwe blogger

Bij toeval kwam ik op Nieuwe Stap terecht. En deel van mijn werkzaamheden bestaat namelijk uit zogenaamd ‘professioneel bloggen’ en zo kwam ik al zoekend naar werk via Google de vacature voor mannelijke blogger bij Nieuwe Stap tegen. Die vacature was zo te zien helaas al vervuld en het ging zo te zien ook om onbetaald bloggen. Dat zocht ik eigenlijk niet. Omdat ik zelf pas gescheiden ben leek het me evengoed toch leuk om voor Nieuwe Stap te schrijven. Toch maar doen dus?

Na een paar mailtjes en telefoontjes met Elske waren we er al snel uit: na mijn verhuizing zou ik zo’n 2 maal per maand een blogje aanleveren. En daar zit ik dan. Met de puinhopen van de verhuizing nog om mij heen staar ik naar mijn toetsenbord. Voor mijn eerste blogje verwacht iedereen natuurlijk dat ik iets over mijzelf ga schrijven.

Nou, vooruit dan maar met de geit. Ik ben Bas, nader de 50 en woon met mijn dochter Anna (19) en zoon Jelle (15) in Zutphen. Mijn andere dochter heet Lucie, is bijna 17 en woont een paar honderd meter verderop bij mijn ex. Ik ben in voorjaar 2012 gescheiden na een best wel bewogen huwelijk van ruim 20 jaar. Mijn ex heeft nogal wat problemen met haar gezondheid. Ondanks het feit dat je je vrouw dan natuurlijk niet in de steek wilt laten waren we door al het gedoe te erg uit elkaar gegroeid en werd de irritatiegrens vaker dan goed voor iedereen was overschreden. Onze relatie bestond vooral uit kibbelen, misverstanden, onbegrip en ruzie. Dan weet je wel hoe het afloopt. De scheiding heeft ons wat dat betreft allebei echt goed gedaan. We kunnen weer onszelf zijn en gelukkig hebben we weer een redelijk goed contact met elkaar. De boosheid ebt langzaam weg waardoor het contact gewoon constructief te noemen is. Helemaal prima.

Nadat het vorig najaar niet meer klikte met mijn werkgever ben ik niet meer in loondienst maar als freelancer aan de slag (voor zover dat lukt), sinds dit voorjaar ben ik ook deeltijd ondernemer. Wat doe ik dan? Nou, van alles op het gebied van online media, content en uitgeven. Vanaf een simpele tekst tot het uitgeven en exploiteren van online magazines. Anna volgt een HBO opleiding, Lucie zit in 6 VWO en Jelle in 3 VWO. Ja, we hebben het geluk dat al onze kinderen goed kunnen én willen leren. Natuurlijk gaat niet alles vanzelf, maar uiteindelijk zal dat helemaal goed komen met ze.

Verder heb ik sinds vorig jaar een vreselijk lieve vriendin, Natalie. In het begin waren de plannen om samen te gaan wonen al snel gesmeed, nu beseffen we allebei dat zowel wij als onze kinderen daar nog lag niet klaar voor zijn en zien we dus wel hoe het uiteindelijk loopt. Vooralsnog zien we elkaar een paar maal per week en hebben we het reuze gezellig samen. Ondanks het feit dat het leven voor ons allebei niet bepaald over rozen gaat is het ons nog niet gelukt om ook maar één keer te kibbelen. Fijn, dat er iemand is waarmee je ondanks alle verwikkelingen echt gezellige, ontspannen momenten mee kunt hebben en je ‘ei’ kwijt kunt.

Zo, nu weet je een klein beetje meer van mij en mijn dierbaren. Wat kun je van mij verwachten op ‘Nieuwe Stap’? Dat weet ik nog niet zo precies. Ik denk dat het vooral een beetje column-achtig blogjes zullen worden. Zaken die rond mijn scheiding speelden en spelen, dingen die we vooraf niet altijd konden zien aankomen of goed in konden schatten en die ik je dus als tip graag mee wil geven. Daarnaast zal het ook een klein beetje een vorm van een dagboek moeten worden, zeker nu ik hoor dat Iris, de schrijfster van ‘Dagboek van Iris’ er mee stopt. Er is genoeg gebeurd én er gebeurt nog steeds genoeg om met jullie te kunnen delen. En dat ga ik zeker doen!

Bas

 

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


4 − drie =
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.