Menu

Toestemming vragen aan kind voor nieuwe relatie?

nieuwe relatie toestemming kind

Je hebt een scheiding achter de rug en je kinderen hebben het allemaal redelijk goed doorstaan. Jij zelf ook. En nu heb je een leuke man ontmoet. Hij heeft zelf geen kinderen, heeft wel enkele relaties gehad. Onbegrijpelijk dat hij nog niet “bezet” was….

Samengesteld gezin

Je bent de laatste maanden steeds verliefder geworden, maar durft er niet aan toe te geven. Je hoort zoveel over samengestelde gezinnen, en hoe lastig dit kan verlopen. Je wilt je kinderen niet nog een keer blootstellen aan een scheiding. Maar je mag toch ook zelf gelukkig zijn?

Veel vrouwen vinden het lastig om zich na een scheiding te wagen aan een nieuwe relatie. Het is ook niet niks. Want deze nieuwe man, zal hij op den duur genoeg om je kinderen geven? Zullen je kinderen het je niet kwalijk nemen later, dat jij uiteindelijk toch voor een nieuwe man koos? Maar: alleen is ook maar alleen, toch?

60-70% tweede relaties stuk

Ik heb wel eens gehoord dat een huisarts de inschatting gaf dat een 2e relatie veel gemakkelijker was dan een 1e relatie: je hebt dan immers al ervaring! Ja, ervaring heb je, maar toch gaan nog 60-70% van de 2e relaties stuk. Vaak heeft dit te maken met de aanwezigheid van kinderen.

Toestemming vragen

De kinderen treft geen schuld, maar zij hebben niet gekozen voor deze nieuwe relatie. Ik hoor u al denken: “moet ik dan toestemming vragen aan de kinderen?” De kinderen hoeven en kunnen hier niet in kiezen, maar hen voorbereiden en helpen is wel nodig.

Maar ook: je nieuwe partner helpen in de omgang met je kind(eren). Want ook al heeft jouw nieuwe partner de beste bedoelingen, dan nog is het wel wennen… Aan je eigen kinderen hoef je helemaal niet te wennen en zélfs als ze erg lastig zijn blijf je toch wel van ze houden.

Je vergeeft je eigen kind veel gemakkelijker dan dat van een ander. Je verplaatst je veel sneller in je eigen kind. Daarom is een goede voorbereiding van zo’n nieuwe relatie zo belangrijk, en daarom is het ook zo jammer dat mensen wachten tot het water ze aan de lippen staat.

Nellie Timmermans www.stiefgezin.nl

stiefgezin

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


vijf + 1 =
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.