Menu

Vakantieplanning van een samengesteld gezin, blog Astrid

1 reactie
samengesteld gezin

Mijn dochter is inmiddels 8 jaar en daarmee al weer een aantal jaren leerplichtig. Daar waar ex en ik vroeger op de meest depressieve momenten van het jaar standaard een verre zonnige reis maakten, ben ik de komende jaren gebonden aan kamperen in Frankrijk. Nou is dat laatste op zich geen straf, maar dochter B. mag volgens de afspraken in het ouderschapsplan tot haar 12e Europa niet uit. En ook al zou ik dat willen (ja!!!) dan nog is dat in de schoolvakanties niet te betalen. Maar los van het feit dat de bestemming voorlopig Europa is, kan ik na alle leerplichtige jaren nog steeds niet wennen aan het feit dat je in januari iets moet boeken om straks in de zomervakantie een plekje te hebben op die leuke camping.

Als samengesteld gezin op vakantie

Nieuwe liefde M. en ik gaan dit jaar als samengesteld gezin op vakantie. Vorig jaar sloot zijn vakantie met de kinderen naadloos aan op mijn vakantie met dochter B. met als gevolg dat we elkaar 4 weken niet konden zien. Dat niet meer, dus dat we (een deel van) de vakantie gezamenlijk door gaan brengen, staat als een paal boven water. En nou net die paar woorden tussen haakjes geven meteen de discussie weer. Want ik weet niet of ik wel twee weken als samengesteld gezin op vakantie wil.

Qualitytime

Of eigenlijk weet ik het wel. Ik wil het niet. Ik ben vorig jaar twee keer met dochter B. op vakantie gegaan. Op wintersport lees de eerdere blog  en kamperen in Frankrijk. Wat voelde ik me stoer door zelf in de auto te stappen en het hele eind te rijden. Zelf de tent op te zetten. En met name twee hele leuke vakanties te hebben. Qualitytime met een hoofdletter Q. Qualitytime die ik nog een keer wil ervaren. Maar waarvan ik zeker weet dat dat anders gaat zijn als we met z’n vijven op vakantie gaan.

Vroeg boeken…

Voorzichtig opper ik dat we de vakantie daarom misschien maar beter in tweeën kunnen splitsen. Ik eerst een week alleen met B., een week met z’n allen en M. sluit af met een week met zijn kinderen. Best of both worlds, niet in de laatste plaats omdat er geen haar op m’n hoofd aan denkt met z’n vijven in één auto af te zakken naar het zonnige zuiden. Een autoritje van 3 kwartier waarbij broer en zus elkaar op de achterbank afmaken, bezorgt me al de nodige irritaties. En dat 1000 km. lang? No way. Maar dan moet je nu wel een camping gaan regelen, zodat we straks ook 3 weken dat ene idyllische plekje hebben. Hoezeer vroeg boeken nog steeds niet in m’n systeem zit, als we dit willen, moeten we wel.

Versus bonnefooi

Maar M. ziet dat allemaal niet zitten. Hij rijdt altijd op de bonnefooi naar een camping en ziet wel waar het schip strandt. Dat ik dat risico niet wil nemen nadat ik 1000 km in m’n eentje gereden heb, is voor hem niet relevant. Probleem toch opgelost als we twee weken samen gaan? Dan is hij er als stoere man om mij te redden en als een waar alpha mannetje een campingplaats te bevechten. Zucht. Dit wordt nog een lange discussie. Voor heel even ben ik blij dat het nog lang geen zomer is.

Mijn naam is Astrid, ik ben 46 jaar en supertrotse moeder van een dochter van bijna 8. Sinds mei 2015 gescheiden met 50/50 co-ouderschap. De scheiding en de eerste 1.5 jaar daarna verliepen in goede harmonie. Maar sinds ruim een jaar zijn we alsnog in een vechtscheiding beland en ik begrijp werkelijk niet waarom. Sinds kort ben ik wel weer gelukkig met een nieuwe partner, die helaas eveneens verwikkeld was in een vechtscheiding. Voldoende inspiratiebron voor blogs, waarvan ik hoop dat die ooit opdroogt.

REACTIES

Profielfoto van Rudy

Rudy - 16 apr 2018

Hé Astrid, vorig jaar voor de eerste maal op vakantie geweest met mijn vriendin en haar puberkinderen; ik was er wat bang van omdat ik wist dat haar puberdochter te kennen had gegeven dat ze het liefst zonder mij ging (ze heeft haar mama altijd het liefst voor haar alleen). Maar het viel uiteindelijk wel mee, en dit jaar gaan we dat nog eens overdoen. Met mijn kinderen doe ik dan iets anders; om diverse redenen neem ik ze niet mee. Succes met jullie kampeertocht !

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


× 5 = tien
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.