Menu

Valt een beugel onder grote onvoorziene uitgave?

beugel onvoorziene uitgaven

In onze gratis vragenrubriek kwam de volgende vraag binnen:

Ik betaal voor 2 kinderen alimentatie, nu heeft 1 kind een beugel en de 2e gaat ook aan de beugel, waar vallen deze kosten onder? 

Ik het convenant staat: grotere onvoorziene uitgave ten behoeve van hun kinderen, ( zoals school, buitenschoolse activiteiten, rijbewijs ) worden na rato van hun inkomen komen onder de ouders verdeeld.

Nu is mijn vraag kan ze deze kosten zomaar maken en dan de rekening bij mij innen. Ze krijgt genoeg alimentatie, ze krijgt alle toeslagen en werkt ook nog. Ik vind een beugel een behoorlijk grijs gebied in dit geval.

Het antwoord van Alimentatiewijzer.nl:

Bedankt dat je het stuk uit de clausule hebt bijgevoegd, ‘school, buitenschoolse activiteiten en rijbewijs opgenomen

Mijn antwoord is dat er niet genoeg is omschreven wat valt onder ‘grotere onvoorziene uitgave’.
Is dit het geval, dan zou ik zeggen dat de beugel niet naar ratio bekostigd hoeft te worden door jou. Staat er wel een beugel in de omschrijving bij, dan uiteraard wel. 

Let er op, dat als de beugel niet omschreven staat en jij niet mee wilt werken, e ex wel juridische stappen zou kunnen nemen. Zoals het nu beschreven staat is het te onduidelijk en ontstaat dus de discussie wie/wat betaalt.

Lees ook Moet vader meebetalen aan de beugel en de andere blogs van Alimentatiewijzer.nl.

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


− zeven = 0
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.