Menu

Van negatief naar positief, blog van I-Pat

van negatief naar positief

2023 lees even mee. 

Het afgelopen jaar was niet zo heel best, dus ik zal je een idee geven hoe het beter kan en beter moet. Maar hoe ik moet beginnen, ik heb geen idee.

Het ging zo anders dan verwacht. Een jaar dat niet over liefde ging, maar over onmacht en om macht.

Vanaf de start werd de toon al gezet. Het begon al meteen met een oorlog, niet ver hier vandaan. Corona was ten einde en we konden weer gaan en staan waar we wilden. Rellen in het hele land als Marokko een wedstrijd won. Het hele land was opgefokt. De prijzen gaan omhoog, de kachel wat lager en de sfeer is bekoeld. De boeren op straat en iedereen is boos op The Voice en Matthijs. Het was een jaar waarin alles werd gezien als Juice. God Save the Queen werd God save the king.

Wat wel positief was is Max Verstappen. Hij ging onverstoorbaar door en heeft er nu twee op een rij.

En na jarenlang vechten is daar eindelijk mijn ouderschapsplan. Mijn kinderen krijgen waar ze recht op hebben en mijn ex-schoonmoeder kan weer even terug in haar hok, het is haar niet gelukt.

Een jaar waarin iedereen naar elkaar wees. Maar als je met één vinger naar een ander wijst, wijzen er nog altijd drie naar jezelf. Je komt nergens als je niets probeert. Je komt niet tot elkaar als je alleen protesteert. Het leven is verrukkelijk dat heb ik in 2022 wel geleerd.

Vaarwel zeg ik tegen de vader van mijn vriend, die plotseling ging. Hou de vrolijkheid in het nieuwe jaar, Vincent.

Er was een record aan medailles, er werd gejuicht voor het goud, dat we wonnen in Tokyo. Tel je zegeningen en zorg voor elkaar, want dat heb ik gemist in dit jaar.

2022 komt zeker in de boeken, maar voor blijdschap en geluk dit jaar heb ik heel lang moeten zoeken. Ik heb er één: Zij! Sinds augustus ging mijn leven van zwart naar blauw en kan ik oprecht zeggen: Ik hou van jou.
Er komt een jaar aan vol met nieuwe kansen en nieuwe dagen. En ik zal mijn hart gaan volgen in het nieuwe jaar. Ik wens iedereen nog meer geluk, gezondheid en liefde met elkaar.

I-Pat: Vader van twee kinderen, regio Rotterdam, analoge man in een digitale wereld, beland in vechtscheiding, blogt recht uit het Rotterdamse hart.

Lees ook de andere gedichten van I-Pat.

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


twee × 8 =
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Wat er gebeurt als mensen uit elkaar gaan is dat zij in hun eigen waarheid gaan geloven. En die waarheid wordt heel belangrijk. Alleen, die waarheid is perceptie, het is maar net hoe je het bekijkt. Wat voor jou een ‘6’ is, is voor de ander een ‘9’. Het is maar net hoe je er Lees verder > waarheid is perceptie
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.