Menu

Vandaag voelde als een kroon op mijn werk, blog van Tessa

kroon op werk als stiefmoeder

Vandaag was het feest in huis. Ik was jarig en de uitslag van het examen kwam binnen. We hebben als gezin hier in huis er zo hard aan gewerkt, om de puber weer op de rit te krijgen, de puber te leren wat grenzen zijn en hoe je te gedragen. Dat huiswerk gemaakt moet worden, dat je naar school gaat gewoon omdat het moet en dat als hij het niet begreep, we gelijk bijles konden geven. 

Vandaag voelde als een kroon op mijn werk. Vanochtend werd ik vrolijk gefeliciteerd door de puber. Ik had hem op het hart gedrukt dat ik geen cadeau wilde, maar uiteindelijk had hij toch een bos bloemen gekocht. De oudste kwam spontaan langs en de oma had ik uitgenodigd om samen op de uitslag te wachten. Wat een dag. 

Het lijkt me verschrikkelijk

Wat lijkt het me verschrikkelijk om een gescheiden ouder te zijn, op een dag dat de uitslag binnenkomt en zo’n slechte verstandhouding te hebben dat er ook eigenlijk niets mogelijk is behalve vanuit je eigen huis wachten tot je iets hoort. De uitslag liet op zich wachten en de moeder werd een paar keer weggedrukt met de boodschap niet de lijn bezet te houden.

De uitslag komt binnen: GESLAAGD. Dit gaan we vieren. Ik beloof de puber een etentje te financieren, dat wordt pizza eten bij een tentje hier om de hoek, prima. Ik maak een foto hoe hij slingers omgehangen krijgt en stuur die naar de puber met de boodschap die naar z’n moeder te sturen. Zeg maar niet dat de foto door mij is gemaakt. Het is allemaal al ingewikkeld genoeg. 

Ik voel de pijn

De puber gaat zijn cijfers ophalen en niet de vader, niet de moeder, maar ik krijg de foto van zijn cijfers. Soms ben ik zo blij dat ik geen gescheiden moeder ben, helemaal niet bij zulke gelegenheden. Echt, ik voel dan ook de pijn. Tegelijk ben ik vandaag ook gewoon blij, dat er vandaag vrolijkheid heerst in mijn huis, dat de oudste de vrijheid voelt om onverwachts op bezoek te komen en ik met de puber kan vieren dat hij geslaagd is.

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


3 + = zes
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.