Menu

Verbinding met je tiener na je scheiding

moeder dochterdag

Een scheiding kan veel stress en emoties met zich meebrengen. Soms heb je als ouder tijdelijk minder contact met je kind doordat jullie meer gescheiden van elkaar zijn dan voorheen of wil je tiener je een tijdje niet zien.

Tieners hebben het nodig om iemand de schuld te geven

Tieners hebben het ook nodig om tijdens een scheiding iemand de schuld te kunnen geven. Ben jij dat? Dat is wat ze in deze ontwikkkelingsfase te doen hebben, leren oordelen en het begrijpelijk voor zichzelf te maken, dat geeft controle.

Tieners kunnen het ook op zichzelf gaan betrekken, het komt vast door hen dat jullie uit elkaar zijn want zij zijn zo lastig….

Of herken je misschien dat je dochter of zoon heel erg voor jou of jullie is gaan zorgen? Van zijn/haar eigen plek  in het familiesysteem is afgegaan?  Ook na een scheiding wil je dat je kind,  kind kan blijven.

In hun gedrag laten ze vaak iets heel anders zien en onder dat gedrag zit vaak een enorm verlangen om door jou erkend en gezien te worden.

Alle bordjes in de lucht houden

Regelmatig spreek ik ouders die veel spanning en ook veel emoties ervaren zoals angst hoe het allemaal te gaan doen, verdriet over wat niet meer is, rouw maar ook boosheid.

Je hebt dan best veel aan jezelf en hoe houd je dan verbinding met je tiener? In een periode waarin je door al je emoties veel tijd voor jezelf nodig hebt, tijd die je als ouders natuurlijk altijd maar weinig hebt. Het is een fase van overleven en alle bordjes in de lucht houden.

Ik heb regelmatig ouders in mijn praktijk die hier tegenaan lopen. Zo krijg ik ook regelmatig de vraag van moeders hoe weer in contact te komen met hun tieners. Ook vragen zij zich af wat in hun gedrag scheiding gerelateerd of  puber gerelateerd is.

Herken jij ook dat je dat af en toe best onzeker kan maken of dat je je schuldig voelt en niet weet hoe je in contact met ze kan komen?

De eerste moeder – dochter dag

Zo ontstond een tijd geleden het idee om een ouder – kind dag te organiseren. Dat moest een relaxte dag worden. Een dag die op een laagdrempelige manier bijdraagt aan het contact en de verbinding met je tiener.

In tijden van scheiding en ook daarna is er vaak al veel hulpverlening  en hoe fijn is het dat je dan een fijne dag met elkaar kan doorbrengen waar je door samen te zijn, samen creatieve activiteiten te doen, in de natuur op een prachtige locatie met gelijkgestemde  om je heen quality time met je tiener te hebben. Waar je ook met anderen kunt delen en de kinderen ook eventueel met elkaar.

Afgelopen zaterdag was het zover de eerste Moeder-dochter dag die een groot succes was.

moeder dochterdag

Waar eerst de tieners nogal schuchter  en met enig weerzin 😊 de locatie betraden en aan de oefeningen meededen werd er ’s middags gevraagd wanneer de voldoende editie zou zijn. Lees ook de reviews.

Ouders gaven aan dat dit precies was wat ze nodig hadden. En dat het hen een verdieping in het contact met hun dochter gaf, zeker na het schrijven van een brief aan elkaar, ogenschijnlijk een kleine oefening  met een enorm effect, die ze aan elkaar voorlazen in de kring.

De rust en ontspanning die zij ervaarden gaf hen weer het vertrouwen in de toekomst. Zij voelden zich na afloop sterker met zichzelf verbonden als ook met hun dochter.

Deze verbinding was voor mij bij iedereen duidelijk voelbaar en mijn hart maakte een sprongetje.

Als scheidings- en pubercoach is dit waar ik graag in wil ondersteunen en faciliteren en dat is deze dag geweldig gelukt.

Voel je zelf ook de behoefte om dit te ervaren en jullie contact te verbeteren en een heerlijke quality dag te ervaren met z’n tweeën meld je dan aan voor de volgende moeder-dochter dag op 21-8-2022.

Angèle Babeliowsky| Scheidingscoach| puber- en gezinscoach|

tel: 06-41912628  www.angelebabeliowsky.nl

Aangesloten bij Succesvol Scheiden  Nederland

Lees ook de andere blogs van Angèle.

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


acht − 2 =
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Vreemdgaan veroorzaakt heftige emoties bij zowel de bedrogene als de vreemdganger en heeft invloed op het hele sociale systeem. Het focussen op de schuldige is een valkuil en het is essentieel om door het rouwproces te gaan zonder vast te blijven zitten in de schuldvraag. Individuele coaching is belangrijk, maar een gezamenlijk proces is ook Lees verder > vreemdgaan verwerken
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.