Menu

Vuile was, blog van Olivia

Ik stam nog van de generatie dat je de vuile was niet buiten hangt. Voor het geval je denkt dat ik bijna bejaard ben, integendeel. Ik ben een vrouw van 43, moeder van drie praktisch volwassen kinderen en sinds ruim drie jaar gescheiden van hun vader. Althans, in fysieke zin dan. Want formeel zijn we tot op de dag van vandaag nog steeds getrouwd. Het is en blijft een bizarre gedachte dat we dit jaar, mits de scheiding dan nog niet geformaliseerd is, maar liefst 24 jaar getrouwd zijn.

Maar goed, de vuile was dus. Naast het moederschap ben ik ook in het bezit van een redelijk drukke baan, een leuk stel vrienden en een bijzonder lieve familie. Van huis uit heb ik meegekregen dat je problemen niet aan de grote klok hangt, het binnenskamers oplost en er niet met anderen over praat. Althans, niet tot op detailniveau. Dat doe ik dus ook niet. Mijn kinderen weten, ondanks hun leeftijd, maar een fractie van wat er allemaal speelt en alleen mijn dierbaarste vrienden zijn op de hoogte van alle ins en outs.

Het idee om mijn ervaringen, gevoelens, gedachten op te schrijven is niet nieuw. Dagboeken heb ik vol gepend. Ellelange epistels in schriften, op losse blaadjes of de laptop. De woordenstroom vloeit soms onophoudelijk. Om op andere momenten volkomen stil te vallen. Stil in mij, stil op papier en ook het toetsenbord wordt soms dagen, weken niet aangeraakt. Dan schieten woorden zelfs te kort om mijn verbijstering te beschrijven.

Bloggen voor Nieuwe Stap is een serieuze uitdaging. Niet omdat ik denk dat ik niks te melden heb, maar vooral om de wirwar van gebeurtenissen en emoties die mijn leven teisteren beknopt en in hapklare brokken aan de lezer voor te schotelen. Lekker leesbaar, begrijpelijk, onderhoudend, prikkelend, intrigerend of misschien zelfs grappig, maar vooral met een hoge dosis herkenbaarheid.

Herkenbaarheid voor de lezer welteverstaan. Niet voor mij. Want ik ben en blijf een product van mijn opvoeding. De vuile was buiten hangen, dat doe je nu eenmaal niet. Gelukkig leven we inmiddels in andere, nieuwe tijden. Kan ik anoniem en zichtbaar zijn op hetzelfde moment. Anderen een kijkje geven in mijn hoofd, mijn leven, zonder de mensen die me dierbaar zijn te kwetsen of te belasten. Dus ik ga ervoor.

Keep you posted, Oliva

Olivia, is 43 jaar, heeft 3 puberkinderen en is ruim 3 jaar geleden in een scheiding beland waar ze nog steeds mee worstelt.

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


7 × = eenentwintig
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.