Menu

Wil jij handvatten om na je scheiding opnieuw op te starten? Win het boek: Nieuwe Start na je scheiding

29 reacties
zelfvertrouwen na de scheiding

Het leven zal nooit meer hetzelfde zijn

Dit boek helpt je stapsgewijs vanaf het moment van je scheiding tot jouw nieuwe leven waarin alles draait om wat jij belangrijk vindt, want dat leven zal nooit meer hetzelfde zijn. Yvonne laat je aan de hand van inzichten en handvatten zien hoe je weer toekomst ziet, je beter omgaat met ingewikkelde situaties en je gelukkiger voelt alleen. Of een nieuwe partner aan trekt die van je houdt. Hierin deelt ze herkenbare situaties, bloopers en waardevolle lessen en schrijft altijd denkend vanuit mogelijkheden, met humor en wars van zelfmedelijden. Haar adagium ‘Het leven is een ‘do-it-yourself-project’ waarin je je eigen slingers mag ophangen, iedere dag weer!’, speelt een grote rol in haar leven en in dit boek. 

Nieuwe start na je scheiding’ is dan ook een inspiratie voor iedereen die een fijner leven wil leven: gescheiden of niet gescheiden. Yvonne: ‘Ik heb dit boek ook geschreven om andere mensen aan te zetten opnieuw te starten na tegenslag in het leven. Dat overkomt je en daar heb je meestal geen invloed op.  Waar je wél invloed op hebt, is hoe je omgaat met tegenslagen in je leven. Door welke bril je kijkt naar de toekomst en welke stappen je daarvoor kan gaan zetten. Als het goed met jou gaat, dan gaat het ook goed met de mensen en kinderen in jouw omgeving.  Ik hoop dat dit boek ook meer begrip bij hen oplevert’.  

Ploeteren of genieten?

Scheiden is je door een lange donkere tunnel ploeteren naar het licht, en zorgen dat je kinderen ook veilig zonder butsen en deuken er doorheen komen. Dat gaat niet zonder slag of stoot maar blijkt zelfs een continu proces. Tijdens deze mindere periode in haar leven komt de sterke wens naar boven om haar eigen leven te gaan leven in plaats van op de overlevingsstand te blijven staan.

‘Ik ben de reisleider van de tweede helft van mijn leven’ Prachtig, zo is het precies! Jij bent de enige die dus écht invloed kan uitoefenen op de rest van jouw leven’.

Elske en Annelies, online magazine Nieuwe Stap.

Nieuwe start na je scheiding

Het boek is verkrijgbaar op jezelfvoorelkaar.nl, en de betere boekhandel voor € 15,00. ISBN 978-94-91190-08-7

Je kan Nieuwe start na je scheiding ook bestellen op Bol.com

Over Yvonne Soons

Door haar scheiding in 2008 veranderde het leven van Yvonne totaal. Ze is geaccrediteerd lifecoach en gecertificeerd scheidingscoach naast new beginnings trainer voor ouders die te maken krijgen met een scheiding. Ze heeft twee puberdochters, adopteerde een zwerfhond en woont en werkt vlak achter het strand van Scheveningen. Ze blogt en vlogt op meerdere scheidingplatforms over scheiden, gescheiden zijn, ouderschap na scheiding en weer gelukkig worden. 

Zelf vinden we het een heel fijn boek. Zoals we in onze review aangaven: Jij bent de enige die dus écht invloed kan uitoefenen op de rest van jouw leven En we mogen twee exemplaren weggeven! Wil jij dit boek winnen? Laat dan in een bericht onder de blog achter waarom jij graag dit boek zou willen winnen! We zullen op 30 april de boeken verloten.

REACTIES

Carola - 17 apr 2020

Ik zou dit boek heel graag willen winnen. Na mijn scheiding, eind vorig jaar, ben ik naar mijn gevoel maar wat aan het aanmodderen. Eerste prioriteit zijn mijn 2 pubers, maar zelf zit ik in een achtbaan van emoties en weet ik vaak niet meer hoe ik het moet aanpakken om weer gelukkig te worden.

Amanda - 17 apr 2020

Ja heel graag winnen. Ik kan dit goed gebruiken nu!

S - 19 apr 2020

Ik zou dit boek heel graag willen winnen. Ik ben 45 en heb 3 kids. Ik ben 3 jaar geleden gescheiden en het kwam bij mij onverwacht. Een man die nooit praatte maar juist wegliep gooide na 18 jaar relatie ineens de handdoek in de ring. Net op het moment dat we weer meer tijd voor elkaar zouden kunnen maken, kiest hij enige tijd later voor een vrouw zonder kids en handelt totaal het tegenovergestelde van hoe hij tijdens ons huwelijk was. 18 jaar heb ik voor ons huwelijk gevochten en het was met 1 zin bekeken. Geen discussie mogelijk. Daar sta je dan, de wereld onder je voeten vandaan getrapt, met 3 kids onder de twaalf. Ik heb er nog dagelijks last van en hoop met dit boek daadwerkelijk aan een nieuw leven te kunnen beginnen.

  Debby - 1 mei 2020

  Heftig

Marit - 20 apr 2020

Ik zit nog midden in het scheidings- proces en kan alle informatie gebruiken die er is,benieuwd naar dit boek

Ashna - 23 apr 2020

Ik zit momenteel in een zware emotionele strijd, in een half jaar tijd, mijn vader overleden, een inbraak in mijn woning en een partner die aangeeft van mij te willen scheiden. In deze Corona tijd komen de muren letterlijk op mij af. Twee jonge kinderen onder de 10 die onvoorwaardelijk liefde en aandacht nodig hebben, hun vader die zo nu en dan langskomt. Valt erg zwaar om mijzelf in mijn eentje door deze strijd heen te loodsen. Hoop dat dit boek helpt om de rode draad van het leven weer te herkennen/vinden. Zou het echt weer kunnen, opnieuw gelukkig worden? We gaan het meemaken.

Diana Mutsaers - 23 apr 2020

Wat een super fijn gebaar! Een mooi boek dat m’n twee dochtertjes en mezelf kan helpen om gelukkiger in ons leven te staan na de scheiding. Het kunnen terug vallen op een boek van een ervaringsdeskundige lijkt me een waardevol houvast. Succes met verloten, het boek komt ongetwijfeld op een gewaardeerd adres terecht. Warme groet en aan iedereen: stay safe!

Marieke - 23 apr 2020

Ik hoop dat ik het boek win! Ik ben behoorlijk onverwachts aan het scheiden sinds vlak voor de Corona crisis. Een eenzame tijd om door zoiets ontwrichtends heen te moeten gaan. Ik hoop dat het boek me ondersteuning kan bieden en me helpt een nieuw perspectief te zien.

Marieke - 23 apr 2020

Graag, heb een trauma opgelopen van de donderslag bij heldere hemel. Zou graag met mijn puberzoon weer een nieuwe start maken en met hem een goed 2-Persoons gezin vormen.

Onbekend - 23 apr 2020

Ik ben blij dat ik de site nieuwe stap heb leren kennen. Het helpt om nieuwe inzichten te lezen en te leren zien voor je eigen situatie. Ik zou graag het boek willen winnen om zo steeds stapjes verder door die tunnel van het scheisingsproces heen te gaan zonder al te veel beschadigingen voor mij en de kids.

Els Zoutendijk - 23 apr 2020

Ik zou t boek graag winnen; zit nu op 1 jaar en 3 maanden na mn scheiding en ik vindt t nog best lastig. Het hele gedoe rondom nieuwe huisvesting, een puberdochter en alles weer op de rit krijgen; ik vind t een hele klus! Dus alle advies is welkom!

Manita - 23 apr 2020

Christien. Ik zelf ben nu 5 jaar alleen. Ik heb mijn leven alweer aardig op de rit. Financieel.mentaal en emotioneel. Ik wil graag het boek geven aan mijn vriendin (ex schoonzus) zij is nu momenteel zo aan het vechten voor haar leven voor haar geluk. Dat is nu al 4 jaar. Ze was getrouwd met een narcist. Momenteel komen er steeds meer lichtpuntjes in haar leven. Na veel tegenslagen Denkend aan huis en werk. Het boek zou een zeer welkom cado zijn voor haar en ik gun het haar zeer.

Anna - 23 apr 2020

Ik zou het boek graag winnen, het spreekt me enorm aan. Ik wil zo graag mijn eigen leven weer oude rails krijgen, zodat ik mijn 3 pubers ook weer wat meer stabiliteit en rust te bieden. Na een traumatische scheiding gaat destrijd onverminderd door met een ex die zich niet aan de omgangsregeling houdt en weigert met mij te communiceren om afspraken voor en rond de kinderen af te stemmen. Indie mijn best het voor de kinderen zo goed mogelijk toedoen, hen buiten de strijd te houden, it kost mij zoveel dat het niet lukt om voor mezelf te kiezen

Els - 23 apr 2020

Wij hebben onlangs het eerste gesprek bij de advocaat-mediator gehad en zijn nu aan het regelen. Ik verwacht een moeizaam proces en kan soms moeilijk voor ogen houden dat het beter wordt, dat ik een mooi nieuw leven kan opbouwen met mijn drie dochters. Dan denk ik aan de kleuren die ik in mijn eigen huis, waar dat dan ook gaat worden, op de muren zal smeren. Maar dat biedt natuurlijk niet voldoende houvast. Ik hoop dat dit boek dat wel kan geven en dat dat tezamen met mijn positieve instelling ervoor kan zorgen dat ik na de scheiding alles weer snel op de rit heb.

Kristel - 23 apr 2020

Als ik dit zo lees, kan dit boek me veel steun geven om mijn leven weer op de rit te krijgen.

Jola - 23 apr 2020

Zou het boek graag willen winnen. Na een vecht scheiding van 2 jaar. Waarbij mijn ex voorlopige voorziening áán vroeg en ik binnen 4 maanden dakloos werd. En de nodige rechtzaken omdat hij geen lotverbintenis had met mij zei die terwijl we samen 2 kinderen hebben. Hij alles heeft gedaan om mij geen allimentatie hoeven te betalen. En er achter gekomen dat hij alles al 2 jaar aan het voorbereiden was is het heel moeilijk om weer op nieuw te beginnen. Vooral omdat ik altijd in ons bedrijf gewerkt heb. Nu de nodige geestelijke problemen en de soms vraag ik me af waar leef ik nog voor. Kan ik best een opkikker gebruiken

Ilse - 23 apr 2020

Mijn man verliet me op 30 oktober na meer dan 26 jaar samen voor een collega met twee kinderen. Voor mij een rollercoaster aan emoties die nog steeds voortduurt. Veel verdriet om ons verloren gezin en de pijn die ik zie bij onze dochters. Dit terwijl hij al bezig is om samen met haar en de kinderen een happy samengesteld gezin te vormen. Mijn hoofd wil verder en aan een nieuwe toekomst bouwen. Mijn emoties kunnen nog niet loslaten en rouwen om alles wat verloren is. Om hierbij hulp te ontvangen, zou ik heel graag het boek willen winnen: een nieuwe stap...

Danny - 23 apr 2020

Zou erg fijn zijn dit boek te mogen winnen. Scheiding in volle gang en blijken er opeens meerdere dingen mee te spelen zonder dat ik er vanaf wist en wil in deze corona tijd waar de muren ook nog eens op me afkomen me zinnen verzetten en proberen naar de toekomst te kijken voor mezelf en mijn 2 kids.

Anita te Gussinklo - 23 apr 2020

Ik zou dit boek graag aan een vriendin willen geven. Ze zit midden in een scheiding en zal er veel aan hebben.

Mirjam - 24 apr 2020

Ik zou het heel graag willen winnen. Na 2 jaar vechtscheiding kan ik een extra steuntje gebruiken.

petra koole - 24 apr 2020

Na ruim 10 jaar de stap durven zetten weg te gaan bij een narcist en zit nu midden in een echtscheiding waarvan het einde niet in zicht is. Want van een narcist kom je bijna niet los. Hij maakt het me van alle kanten heel zwaar en wil niks delen of zelfs niet mijn eigen spullen geven. Zet mijn zoon tegen mij op. Mijn leven was al zwaar doordat ik Kopp kind ben en de zorg voor mijn moeder helemaal op me neem. Dus dit boek zou heel welkom zijn.

Linda - 29 apr 2020

Ik zou het heel erg graag willen winnen, een scheiding is een emotionele rollercoaster.

Henk - 30 apr 2020

Is het mogelijk om in contact te komen met Petra Koole

  Profielfoto van Nieuwe Stap

  Nieuwe Stap - 30 apr 2020

  Beste Henk, Ik heb contact opgenomen met Petra en helaas heeft zij op het moment veel aan haar hoofd. Ze heeft geen behoefte aan contact. Wellicht kun je je gratis aanmelden op ons forum. Daar kun je in contact komen met veel mensen die in scheiding zitten.

Profielfoto van Nieuwe Stap

Nieuwe Stap - 30 apr 2020

Ashna en Jola gefeliciteerd! Jullie hebben het boek gewonnen! Jullie hebben allebei een mail van me ontvangen. Voor alle anderen: succes met deze moeilijke periode. Stay Safe.

Rocy - 9 mei 2020

Afgelopen oktober heeft mijn man na 21 jaar huwelijk aangegeven te willen scheiden. Ik heb een heleboel dingen direct in gang gezet om mijn leven weer op de rit te krijgen. Ben een studie gestart, daarnaast werk ik ook, ik heb mijn huis gekocht, dus alle basis dingen goed op de rit. Ik ben heel druk met alles maar mis iemand naast me. Nu na een half jaar leef ik met twee jong volwassen pubers die veel van huis zijn. En nu denk ik bij mezelf en nu? Daarom zou ik graag het boek winnen.

  Profielfoto van Nieuwe Stap

  Nieuwe Stap - 11 mei 2020

  Beste Rocy, de actie liep tot 30 april, maar je kan het boek ook bestellen via Jezelfvoorelkaar.nl. Sterkte!

Annegien - 24 mei 2020

Herkenbaar zijn de ervaringen van medeleden/ lotgenoten . Actie is al verlopen zie ik, maar via deze weg zou ik graag in contact komen met lotgenoten om gevoelens en ervaringen te delen . Via de app of mail . Mijn nr is bekend bij de redactie. Sterkte iedereen ! Kus van een alleenstaande moeder van drie zoons van 8,6 en 3.

  Profielfoto van Nieuwe Stap

  Nieuwe Stap - 25 mei 2020

  Beste Annegien, Je kan je gratis aanmelden voor ons forum Daar kun je in contact komen met anderen.

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


+ 4 = acht
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Bij het opstellen van het ouderschapsplan komen er een heleboel situaties aan de orde. Situaties die zich vaak in de toekomst afspelen, want het ouderschapsplan wordt natuurlijk opgesteld voor de toekomst. Jullie kinderen worden ouder dus daar kun je op vooruit lopen. Maar vaak wordt er niet over nagedacht dat jullie zelf ook ouder worden Lees verder > begrafenis Opa of oma ana de scheiding
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.