Menu

“Door Twee”, win dit boek over ouderverstoting door de ogen van een broer en zus

41 reacties
boek over ouderverstoting

We kregen een mail van Noëlla waarin de het volgende schreef:

“Het aantal scheidingen zal stijgen door corona, het is een geloofwaardige voorspelling. Daarom heb ik haast met mijn missie om een niet-moralistisch, humorvol en toch serieus verhaal de wereld in te sturen, dat ook nog eens waargebeurd is en een behoorlijke ‘feelgood’ factor heeft. Het is het verhaal van het gezin waar ik (Noëlla, 26) uitkom. Het staat in het boek ‘DOOR TWEE’, dat onlangs is uitgekomen. Een Engelse bewerking komt eraan en het is een plot dat uitstekend geschikt zou zijn voor een tv-serie of een film, als we de eerste enthousiaste reacties mogen geloven.”

Boek over ouderverstoting

Noëlla heeft samen met haar broer een boek geschreven over ouderverstoting. Ben je benieuwd? Het boek gaat over ouderverstoting, geschreven door twee kinderen die de verhalen van hun ouders uitgepluisd hebben.

Door Twee

“Je hebt een heleboel verschillende soorten scheidingen, maar die van onze ouders kan ik moeilijk in een hokje stoppen. Bestaat er zoiets als een schokscheiding? Mijn zus (Noëlla) was vijftien en ik (Fedde) was zeventien, toen mam zomaar ineens met ons op de vlucht sloeg. Pap was kennelijk van de ene dag op de andere veranderd in een enge, gevaarlijke man. En alleen bij mam waren we veilig. Zei ze. Tja, durf dan nog maar eens naar je vader toe te gaan. Mijn zus durfde niet meer. Ik wel, uiteindelijk. En zo werd ons eens zo hechte gezin in tweeën gesplitst. Inmiddels zijn we meer dan tien jaar verder. En dankzij de ontdekking van hele stapels correspondentie hebben we eindelijk in kaart hoe het echt gegaan is. Mam bleek haar levensverhaal geschreven te hebben in opdracht van haar therapeute, pap stelde een gedetailleerde gezinskroniek samen voor zijn advocate. Onbedoeld schreven onze ouders dit boek. Lichte kost is het niet. Het verhaal is zelfs een voorbeeld van PA: Parental Alienation (oudervervreemding of ouderverstoting), een vorm van kindermishandeling. Toch is het evengoed best een grappig verhaal. Een bijzonder verhaal. Ons verhaal.”

Winnen?

Wil jij dit boek winnen? Dat kan! We mogen er twee weggeven. Geef onder de blog aan waarom jij graag kans wil maken dit boek te winnen. Op 8 december 2020 zullen we de boeken verloten.

Wanneer je niet kan wachten, kun je het boek ook kopen.

REACTIES

Bianca Bosch - 24 nov 2020

Ik zou dit boek graag willen winnen omdat ik er zelf mee te maken heb. Een van mijn kinderen wil mij niet meer zien door beïnvloeding van mijn ex en zijn vriendin.

Bert - 24 nov 2020

Ik hoef het boek niet te winnen, ik heb het al gelezen en gun het graag een ander, bijvoorbeeld Bianca. En voor iedereen die het niet wint zijn er nog ako, bol en bruna. Dit is niet alleen een (gemakkelijk leesbaar en zelfs hier en daar humoristisch) boek maar een verhaal dat voor alle kinderen (16000 alleen al in Nederland) en ouders die hiermee te maken krijgen verteld moet worden. Een boek met een missie om het zo maar even te zeggen. Leerzaam, voor ouders en (wat oudere) kinderen maar zeker ook voor, zoals vooraanstaand expert drs. Ad Oud van de VKJP in zijn review schreef, hulpverleners, advocaten en rechters. Veel hiervan gebeurt achter de voordeur en die laatste groep is zeker wel gebaat bij een blikje achter de voordeur.

Caroline - 25 nov 2020

Ik zou graag dat de advocaat S. B. dit boek wint omdat ze ervoor heeft gezorgd dat mijn exman tijdens de procedure van de vechtscheiding en erna de aanvraag tot eenhoofdiggezag dingen heeft gedaan die de ouderverstoting hebben bespoedigd. Misschien leert ze er als advocaat maar ook als vFas bestuurslid van.

Jorien - 25 nov 2020

Ik zou dit boek graag lezen. Ik hoef het niet te hebben. Ik zou het lezen en doorgeven aan iemand die er baat bij heeft. Ik zou het graag lezen omdat ik momenteel schrijf aan een scriptie met als onderwerp ouderverstoting. Heel graag zou ik meer te weten komen over de dynamiek in gezinnen waar ouderverstoting speelt. Het verhaal van de ouders afzonderlijk, vanuit de ogen van de kinderen bekeken, spreekt me erg aan. In ieder geval mooi dat het boek er is. Dank voor het schrijven. Mvg Jorien

Hans - 25 nov 2020

Ik zou het boek graag willen lezen, maar winnen? Nee winnen doe ik al lang niet meer. Zie m’n lieve zoontjes nu 2 jaar niet meer na 20 rechtszaken; €100.000 procedure kosten en tientallen instanties verder. Winnen? , dat woord ken ik niet meer..,,,,,,,,

Bert - 25 nov 2020

Ik hoop dat deze blog niet alleen bedoeld is om aan te geven dat men het boek wil winnen, In dat geval, Hans, Bianca en Caroline heel veel sterkte en Jorien succes met de scriptie, Jullie zijn niet de enigen, ik spreek helaas uit ervaring.... Wat ook de reden is waarom ik attent gemaakt ben op dit boek en het gelezen heb, Mooi boek, heel herkenbaar en geweldig dat er op deze site aandacht aan besteed wordt. Wat mij bekend voorkwam uit dit verhaal zijn de gedragingen van de moeder. Die komen feitelijk neer op kindermishandeling, alleen van een soort waarbij niet aan blauwe plekken en schrammen te zien is dat de kinderen mishandeld worden. Alles gebeurt binnenskamers en naar buiten toe gedraagt de verstotende ouder zich als slachtoffer. Inderdaad, zo'n advocaat zou hier iets van kunnen leren. En niet alleen advocaten, maar ook rechters en hulpverleners.

kim - 25 nov 2020

Heel graag wil ik een boek winnen. Mijn ouders gingen uit elkaar toen ik 17 was. Ik ging met mijn moeder mee. Mijn broer bleef bij mijn vader. Op school zaten wij bij elkaar in de klas. Mijn vader heb ik sindsdien niet meer gezien of gesproken. Sinds 2014 ben ik zelf gescheiden. De geschiedenis herhaalt zich; mijn beide zoons wonen bij hun vader. Mijn dochter bij mij. Mijn jongens zie ik al 3,5 jaar niet meer. Mijn dochter haar vader en broers al 3 jaar niet meer. Ik hoop e.e.a. te leren waar zowel mijn dochter als ik iets aan hebben. Inzicht, ervaring, beleving

Jacqueline de Waal - 26 nov 2020

Wat een bijzonder mooi verhaal lijkt me dit!

Nelly - 26 nov 2020

Belangrijk om ook het woord van de kinderen te horen (lezen)

Desiree - 26 nov 2020

Ja heel graag.was en ben er altijd voor mijn kinderen.nu is het even anders.

Suus Segers - 26 nov 2020

Hallo 👋 Ik zou het boek graag willen winnen.

Diny Braak - 26 nov 2020

Als deskundige zeer betrokken bij ouderverstoting, dus graag verneem ik hun verhaal mee naar ouders en hun kinderen die hiermee te maken hebben of dreigen dit mee te maken

Anton - 26 nov 2020

Graag zou ik dit boek winnen omdat ik als co-ouder zonder gezag (moeder wilde nooit trouwen) de afgelopen jaren met veel ellendig contact bij overdrachten en rond financiën toch mijn dochters heb kunnen helpen opvoeden. Ze waren 1 en 4 toen ik uit ons huis moest. Nu zijn ze 6 en bijna 9 en heb ik het eindelijk aandurft om gedeeld gezag aan te vragen. Twee dagen nadat de brief van mijn advocaat op haar mat lag heeft ze met leugens en verdraaiingen gezorgd dat instanties als CJG en VT zonder ruggespraak haar hadden geadviseerd om tijdelijk de omgang te stoppen. Over rancune gesproken. We zijn nu 6 weken verder en vandaag is de eerste zitting. Gelukkig is de Raad Jeugbescherming ook van mening dat contact zo snel mogelijk moet worden hervat. Ouderverstoting is een reëel gevaar voor vaders en moeders waarvan er één de kinderen als soldaatjes inzet in een persoonlijke oorlog. Vaders regel uw gezag voor de breuk een feit is.

anja - 26 nov 2020

leuk ik ben dol op lezen dus ik doe graag mee

Tamara - 26 nov 2020

Ik zou ook graag het boek willen winnen! Na een ellendige vechtscheiding woont mijn 9 jarige zoontje sinds drie maanden bij zijn vader en mijn 5 jarige dochtertje bij mij. Een rationele keuze op een moment waarop ik geen andere uitweg meer zag. Maar wel een keuze waar ik veel verdriet van heb en waarmee ik moet leren leven. Ook mijn zoontje heeft het er moeilijk mee en ook dat doet me verdriet. Ik zou graag een vergelijkbaar verhaal lezen, maar met een goede afloop om daardoor gesterkt te worden.

karin de graaf - 26 nov 2020

lijkt mij een heel bijzonder boek. Ben zeer nieuwsgierig

Jolanda - 26 nov 2020

Ik wil graag het boek winnen. Mijn dochter heeft moeite om bij mij te komen. Ik ben dan ook erg benieuwd hoe dit door de ogen van het kind is ervaren.

Adéle - 26 nov 2020

Als ontwikkelaar van "Omgaan met scheiding" een cursus waarbij naast cognitief werken yoga als lichaamswerk wordt ingezet, ben ik zeer geïnteresseerd in dit boek. Een van de dames die ik heb begeleid heeft hiermee te maken. Ik zou het graag gebruiken om andere hiermee te ondersteunen.

marij brand - 26 nov 2020

het lijkt me ontzettend interessant... mijn beste vriendin maakt dit nu mee dus zou hier graag mee over willen lezen

Mariélle - 26 nov 2020

OWat een verhaal! ik zou het graag winnen, zeker omdat het ook waargebeurd is. Ik lees graag zeker nu voor mij veel wegvalt door gezondheid. En wie weet doe ik ook nog inzichten op! Succes met de actie

Maris19 - 26 nov 2020

Graag zou ik lezen hoe eea gezien wordt door de ogen van een kind. Heeft een ouder zoveel invloed en kan een ouder zoveel manipuleren zonder dat een kind in de gaten heeft dat de ouder een afstand creëert van de andere ouder? Ziet een kind ooit in hoe het werkelijk in elkaar steekt? De onmacht die je hebt als de andere ouder. Hoe ga je als andere ouder hiermee om? Loslaten of vasthouden? Toegeven of bij jezelf blijven? Zoveel vragen...

neeltje - 26 nov 2020

ik hoop dat we hiervan kunnen leren !

Jan - 26 nov 2020

Om met dit boek wat mensen een steuntje in de rug te bieden.

Ilse - 26 nov 2020

Mijn ouders zijn gescheiden dus zou dit ook graag lezen.

Joke - 26 nov 2020

2 echtscheidingen en 3 kinderen die ik respectievelijk 12 en 20 jaar niet meer zie. Nu alleen op de wereld. Emdr heeft de hevige rouwperiode wat verzacht. Zou het boek graag lezen of krijgen.

Jordan - 26 nov 2020

Mij ouders zijn gescheiden en contact met mijn vader is er nauwelijks. Ik ben erg benieuwd naar dit verhaal, of en hoeveel overeenkomsten er zijn

Anita te Gussinklo - 26 nov 2020

Zelf (gelukkig) nooit mee te maken gehad. Maar dit boek is wel helemaal mijn genre, ik houd van waargebeurde verhalen en ben erg benieuwd naar dit verhaal.

Vicky Ven - 26 nov 2020

Ik zou dit boek heel graag wlen lezen. Ik ben coach in persoonlijke ontwikkeling en ben zelf opgegroeid in een complex samengesteld gezin. Door de scheidingen van mijn ouders in mijn kindertijd had ik heel wat bewust en onbewust heel wat trauma´s opgelopen maar ik heb ze stuk voor stuk aangepakt waardoor ik mijn eigenwaarde heb hersteld. Daardoor ben ik al een tijdje mijn focus aan het leggen op relatiecoaching: begeleiding van de twijfel in je relatie tot jezelf terugvinden na een relatiebreuk. Zelf wil ik ooit ook een boek schrijven hoe je je stukken zelf kan aanpakken( rugzakjes leegmaken) zodat ook anderen er beter van worden. Zo wil ik bijdragen aan een duurzame samenleving en vechtscheidingen voorkomen.

Willem de Wal - 27 nov 2020

Gelukkig kom ik uit een gezin waarbij bovengenoemd onderwerp nooit aan de orde is geweest, lijkt mij heel erg en kan heel veel leed veroorzaken. Gezien bovenstaande beschrijving lijkt mij dit een interessant boek om te lezen.

lottie - 27 nov 2020

Omdat het mij simpelweg een ontzettend interessant en leuk boek lijkt om te lezen!

De Keyser Marleen - 27 nov 2020

Ik zou dit boek graag winnen/lezen.In mijn geval is er sprake van kinderverstoting mijn papa verzint van alle leugens om zo een reden te hebben om mij niet meer te moeten zien.Ik ben heel benieuwd hoe het er in dit geval aan toe ging.

rita - 29 nov 2020

Ik zou dit boek graag lezen, helaas is het leven niet alleen rozengeur en maneschijn.

Anneliese de Waal - 29 nov 2020

Ik doe erg graag mee, zou dit boek goed kunnen gebruiken. Waag graag een kans. Groetjes Anneliese

E Hassing - 29 nov 2020

Ik zou het graag winnen. Het verhaal van twee kinderen lezen is anders dan het van ouders horen. Tis best ingewikkeld om t contact weer te herstellen merk ik in mijn zeer nabije leven. Zeker wanneer niet alle kinderen daarin willen mee gaan.

Winie - 30 nov 2020

Jemig, wat een intens verhaal! In mijn werk heb ik jarenlang de scheidingen van onze klanten in de administratie verwerkt, een heel kil aspect van de echtscheiding. Ik hoopte altijd maar dat er geen kinderen bij betrokken waren… Dit boek zal mij een eerlijk verhaal laten meebeleven en waarschijnlijk ook wat tranen laten vloeien. En na het lezen geef ik het waarschijnlijk door aan een vriendin die nu in een scheiding ligt.. met een dochtertje van 6.

Edith - 2 dec 2020

Mijn partner heeft hiermee te maken en ik ben erg benieuwd hoe dit ervaren (kan) worden door kinderen.

Shirley - 4 dec 2020

Ik loot mee. Zou het graag willen winnen. Lijkt mij een mooie boek

Michiel - 8 dec 2020

Moedige kinderen. Dat komt in mij op als ik dit artikel lees. Want ondanks dat ze een mening hebben gevormd over de rol van moeder, lijken ze het feitelijk te willen houden zonder groot waarde-oordeel. Dat is moedig in mijn ogen, omdat ze toch lijdend voorwerp zijn geweest. Ik lees graag hoe het hen is vergaan als hulpmiddel richting mijn eigen kinderen.

Profielfoto van Nieuwe Stap

Nieuwe Stap - 8 dec 2020

We hebben het boek verloot en we mogen ze weggeven aan Hans en Tamara! Ik hoop dat het boek jullie wijsheid en kracht geeft. Noëlla heeft aangegeven dat degene die het boek niet gewonnen heeft, het boek bij haar kan bestellen voor €15,- incl. verzendkosten ipv €19,- ex verzendkosten. Wanneer je interesse hebt, kun je een mail sturen naar doortwee@gmail.com

Maris19 - 18 mrt 2022

Weet iemand of dit boek nog te kopen is en waar? Bedankt!

    Profielfoto van Nieuwe Stap

    Nieuwe Stap - 18 mrt 2022

    Hoi Maris, Ik weet dat Noëlla zich terug getrokken heeft vanwege de overweldigende aandacht die na dit boek is ontstaan. Ik zal even nagaan of het boek nog ergens te koop is.

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


× twee = 10
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.