Menu

Win het boek “Vind je eindman” met de do’s en don’ts van de datingsite

18 reacties
do's en don'ts van de datingsite

Datende hoogopgeleide single vrouw te dominant op liefdesjacht

In 2050 zal de helft van de Nederlanders single zijn*. Vooral hoogopgeleide en zelfbewuste vrouwen worstelen met het vinden van een partner. “Ze zijn stoer en ondernemend. Hebben hun zaakjes voor elkaar en toch hebben ze geen partner”, aldus liefdesexpert Carla Ketelaar. Ketelaar begeleidt al jaren vrouwen op hun liefdespad en schreef hierover het boek “Vind je eindman”. “Vrouwen zijn uitermate zelfstandig, maar zien hun eigen blinde vlekken niet. Ze zijn te direct, wijzen snel af en hebben een te romantisch beeld van het begin van een relatie.”

Het aantal singles blijft stijgen. Liefdesexpert Carla Ketelaar wil dat niet geloven en vooral niet accepteren. Zelf is ze 12 jaar single geweest. Ze weet nog goed hoe het voelde dat er constant iets essentieels in haar leven miste, ondanks dat ze een goed leven had. Veel ondernemende alleenstaande vrouwen lopen hier tegenaan en daar hebben ze volgens Ketelaar schoon genoeg van. Maar hoe moet het dan wel? Ketelaar schreef juist voor deze vrouwen haar praktische boek.

Ketelaar: “In het alleen zijn en een goed leven opgebouwd hebben, zit kracht en moed. Je hebt, doordat je alles al lange tijd alleen doet en oplost, die kant helemaal ondergaan, beleefd en doorleefd. Van verdriet en eenzaamheid naar volledige vrijheid, een goed leven en trots op waar je nu bent. Een relatie en intens samenleven met een ander geeft echter een hele andere, nieuwe dimensie aan je leven. Kanten van jezelf die niet aan bod komen tijdens het single leven, openbaren zich in een verbindende relatie. Dit verruimt en vergroot je bewustzijn.“

 Een quote uit haar boek: “Een liefdesrelatie is een van de innigste maar ook de meest complexe relatie die je kunt hebben. Je haalt het mooiste en het lelijkste in elkaar naar boven. Dat gebeurt allemaal omdat je je met elkaar verbindt. De ander is zo belangrijk voor je dat je er veel voor over hebt en de uitdaging aangaat.” Deze beweging brengt volgens Ketelaar je bewustzijnsontwikkeling op een ander niveau.

Do’s en don’ts van de datingsite

In haar boek legt Ketelaar stap voor stap uit tegen welke uitdagingen vrouwen aanlopen als zij zelfstandig en single zijn en het niet lukt om een nieuwe liefde te vinden. Ze is fan van het grootste singlescafé van Nederland: de datingsites. Maar al bij de eerste stap, een aantrekkelijk profiel, gaat het volgens Ketelaar fout. “De teksten zijn te ik-gericht, dominant en stralen uit: ik kan alles aan. Maar dat vinden de meeste mannen niet aantrekkelijk.“ In haar boek vinden vrouwen handige tips over de do’s en don’ts bij inschrijving op een datingsite. En hoe de eerste date wel een succes wordt, want daar gaat het nogal eens mis.

We mogen gratis 3 boeken weggeven! Geef in een reactie onder dit bericht aan waarom jíj in aanmerking wil komen voor dit boek! Op 11 december maken wij de winnaars bekend.

Foto Carla Ketelaar van Laatste Liefde boek Vind je eindman

* Volgens hoogleraar sociale demografie Jan Latten

 

REACTIES

Brenda - 1 dec 2017

Heel graag zou ik dit boek willen uitpluizen. Ben nu een aantal jaren single én druk aan het daten via datingsites. En dat wil inderdaad niet echt lukken. Alle tips, ins en outs zijn dus welkom. Ik ben wel toe aan iemand aan mijn zijde......

Profielfoto van Eline

Eline Stap - 1 dec 2017

Ben wel erg benieuwd naar die blinde vlekken (en ben ervan overtuigd dat ik die ook heb). Dit boek lijkt me echt wel interessant!

Silvia - 1 dec 2017

Iets essentieels missen en toch een goed leven hebben; deze zin triggerde mij toch om hier te reageren en wellicht een kans te krijgen om dit boek te winnen. Want hoewel ik niet actief op pad ben (daar heb ik zo mijn redenen voor) ben ik wel nieuwsgierig hoe zoiets in zijn werk gaat.

Karijn - 1 dec 2017

Zooooo herkenbaar! En wel weer toe aan een nieuwe liefde. Duik met alle plezier in dit boek op de donkeren dagen voor kerst. ?

Anita H. - 5 dec 2017

Ooit een relatie gehad, maar inmiddels al zo'n 25 jaar (!) ongewenst single. Daar gaat duidelijk iets fout.... Dit boek geeft wellicht duidelijkheid.

Betty - 6 dec 2017

ik geef het boek graag aan mijn vriendin die al een tijdje single is,ik hoop dat ze iets heeft aan het boek qua tips etc

Petra - 7 dec 2017

Omdat we willen tonen dat we een man nodig hebben om de juiste redenen, duwen we hen blijkbaar net weg van ons... we zijn té sterk, té onafhankelijk, té vrij, té intelligent, té... En anderzijds zijn we zelf zo kritisch geworden. We blijven liever wachten op die ingebeelde perfecte partner. die het perfecte pakketje is van al het moois dat een man kan bieden.. Ik ben alvast heel benieuwd naar dit boek!!

Mirella - 7 dec 2017

Graag!! Nu bijna 3 jaar single en pittige hbo-functie. Hoe zeer alles met mijn twee puberdochters ook loopt en onder controle is, het eenzame gevoel en de wens ‘iemand echt voor mij’ komt toch regelmatig op. Kom maar op met die tips! ?

Es - 7 dec 2017

Interessant!! Altijd "in" voor tips...en aangezien ik nog 4 "single"- vriendinnen heb...gaat het boek wel 5x gelezen worden!!?

Suus - 7 dec 2017

Zou dít boek dan echt helpen... mijn interesse en nieuwsgierigheid is gewekt!

Xz - 7 dec 2017

Klinkt als vrij rake opmerkingen hetgeen ik las. Daarmee geldt naar mijn gevoel : Eigen ego staat voor angst Liefde staat voor samen en plezier Wil je je openstellen voor anderen dan is de verbinding zoeken de toon die te raken is waar nu juist vaak zo valt mij op de onzekerheid een rol speelt (hoeveel profielen beginnen niet met ....wat moeilijk mij zelf te omschrijven ...maar vooruit daar komt ie...of met mijn vriendinnen zeggen over mij....) Er zijn er ook nog die menen te moeten refereren aan het single zijn...leven prima op orde...maar... Bedenk gewoon maar is nee ! Dus leven is niet op orde Of de verwijzingen naar de ex...in het profiel ... onbewust kun je veel omdraaien ...dus als je leest wat iemand niet zoekt...wat hij of zij niet wil...dan lees je het verleden ..dan lees je angst ...lees je kortom de ervaringen in plaats van het uitspreken van het gevoel en de wensen naar de toekomst toe. Kortom mensen die het verleden nog niet verwerkt en geaccepteerd hebben is mijn vermoeden dan hoewel ze het zelf vaak hebben over de rugzak die leeg zou zijn ...en bij een ander leeg hoort te zijn.. Voor mij gaan ..hoewel ik liever buiten oordelen blijf...alle alarmbellen al aan en het blijft bij lezen en wegwezen. Heel weinig profielen zijn op basis van de tekst leuk..en humor is essentieel net als het feit dat vrouwen zoeken en bepalen of ze een relatie aangaan .. Dus dat omkeren past niet echt bij de realiteit naar mijn overtuiging net zo min als het afhankelijk opstellen als er in het profiel onafhankelijkheid wordt uitgestraald Kortom...keep it short and simple (kiss) en wees authentiek en met Humor...houdt van jezelf en durf ook kwetsbaar te zijn. Spreek uit wie je bent en houdt van jezelf alleen dan kun je van een ander houden. Ik wens iedereen heel veel plezier...geluk en liefde toe ! En gun alle anderen het bewuste boek.

mathilda - 7 dec 2017

Ben nu een dik jaar single.. hoop opgeleid, de zaakjes goed geregeld en ook best stoer.. dus om er voor te zorgen dat ik over 5 jaar nog single ben, heb ik het boek hard nodig aangezien ik volledig in de doelgroep val ;-)

    mathilda - 7 dec 2017

    bedoel hoog opgeleid en dat ik over 5 jaar niet nog steeds single ben (iets te snel op enter gedrukt..)

Inge - 8 dec 2017

Ik zou zo graag in aanmerking komen voor dit boek. Na drie jaar op zoek, heb ik het daten gestaakt, heb me weer uitgeschreven bij de datingsites, want het lukt toch niet. Ik behoor tot de doelgroep van dit boek en wie weet kan ik met het lezen van dit boek toch een lichtje in mijn hoofd krijgen met kerst, omdat er nog een kans is ..... ik hoop in aanmerking te komen voor 1 van de drie boeken die jullie weg geven. Zou voor mij een lichtpuntje zijn in deze duistere maanden.

Rinske - 9 dec 2017

Graag maak ik kans op dit boek en lees ik de tips graag. Wellicht helpt het mij na de scheiding om mijn maatje weer te vinden .......

Profielfoto van Nieuwe Stap

Nieuwe Stap - 14 dec 2017

We hebben de boeken verloot en de winnaars zijn: Anita H., Inge, en Jeanette (via FB). Gefeliciteerd! We hebben een mail toegestuurd voor jullie adresgegevens.

Carla Ketelaar - 14 dec 2017

Met veel plezier zal ik de winnaars de boeken toesturen. De anderen wil ik van harte welkom heten in de besloten Facebook groep: "Vragen van singles over de liefde en daten." Het is een groep die ik kortgeleden ben gestart waarin lezers van het boek maar ook anderen die het boek niet hebben vragen kunnen stellen en antwoord van mij krijgen. Dus ben je serieus op zoek en wil je graag een partner meld je aan. Hartelijke groet Carla ketelaar

Profielfoto van Eline

Eline Stap - 14 dec 2017

Wat aardig van je, Carla, dank!

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


zes × 8 =
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.