Menu

Win het kinderboek Uit elkaar!

23 reacties
uit elkaar

Ik krijg er een PUNTHOOFD van!

Kinderen over onenigheid en ruzies tussen ouders na de scheiding en hoe het boek ‘Uit elkaar’ hierbij kan helpen.

Anne Marie Baudscheidingsmediator bij Resolve Visie geeft tips en bespreekt hoe het boek ‘Uit elkaar’ van Bette Westera en Sylvia Weve – Uit elkaar, Gottmer Haarlem 2019, hierin kan ondersteunen

Een boek over scheiding dat een landelijke prijs wint, en nog volkomen terecht ook! Uit Elkaar is een bijzonder boek, vol met ‘baldadige gedichten en prettig-onaangepaste tekeningen’, dat de Woutertje Pieterse prijs 2020 kreeg, de prijs voor het beste en origineelste Nederlandstalige kinderboek.

Aanrader

Ik kan iedereen alleen maar aanraden om dit boek te bekijken en te voelen, want het is ook nog eens prachtig vormgegeven. Het is heus niet alleen geschikt voor kinderen. Ouderen zullen zichzelf er ook in terugvinden, en ouders van alle leeftijden. Het is goed voor een lach en een traan, en goed voor serieuze gesprekken of juist een relativerende touch.

Naast veel papa’s, mama’s, opa’s, oma’s, stiefmoeders en vaders, halfbroers en zussen, komen er ook dieren langs, zoals de goudvissen die zich schamen in de tram, als ze weer van huis moeten wisselen, de chihuahua die wilde dat zijn baasjes niet voor hem bij elkaar bleven en de zwanen die hun vrouwtje eeuwig trouw blijven.

Hoe is het voor een kind als de ouders ruzie maken?

Als scheidingsmediator loop ik vaak tegen het probleem aan dat de communicatie tussen de ouders niet vlot verloopt. Ouders die het niet voor elkaar krijgen om samen één lijn te trekken voor hun kinderen. Heel erg logisch en menselijk. Als je midden in je verdriet en boosheid zit over je ex-partner, is het moeilijk om te voorkomen dat je je negatief uitlaat over die ander.

Tijdens de mediation probeer ik ouders uit te leggen of te laten voelen, wat er met een kind gebeurt, als de ouders negatieve dingen over elkaar zeggen. Dat is ontzettend moeilijk, terwijl het voor kinderen van groot belang is. Sylvia Weve en Bette Westera kunnen het wel, met een raak gedicht, ondersteund door een veelzeggende illustratie. Ik zou zeggen – in huis halen dat boek!

 Mijn moeder zegt / dat mijn vader zegt

Dat hij niet voor mij zorgen wil.

 Maar als ik zeg / dat mijn moeder dat zegt,

Zegt mijn vader: ‘Er is verschil

Tussen willen en mogen. / Ik wil het best.

Wat je moeder zegt is niet waar.

Ik wil het best / en ik kan het best,

Maar ik mag het niet van haar.’

Mijn moeder zegt / dat mijn vader denkt

Dat zij denkt dat hij het niet kan.

Maar mijn vader zegt / dat mijn moeder zegt…

 Ik krijg er een PUNTHOOFD van!

Meer weten over de persoonlijke & deskundige hulp bij scheiden van Resolve Visie? Ook voor kinderen bij de scheiding is er extra aandacht door de mogelijkheid van een kindgesprek. Samen met ouders bespreken we hoe je als ouders goed verder gaat én maken we samen passende afspraken in een ouderschapsplan

Win een exemplaar van het boek!

Laat ons in een reactie weten waarom het boek juist voor jou en jouw kind van belang kan zijn en kom in aanmerking voor 1 van de 2 exemplaren die wij mogen weggeven. Op donderdag 18 juni worden de winnaars bekend gemaakt.

REACTIES

FIA van den Pol - 8 jun 2020

Dat, ik zou het boek heel graag ontvangen, ik kan het vermoedelijk heel goed gebruiken in mijn werk als schoolmaatschappelijk werker, ik spreek kinderen waarvan ouders gaan scheiden of gescheiden zijn. Ik hoop dat het me gegund is! Hartelijke groet, Fia van den Pol

  Annet van 't Schip - 15 jun 2020

  ik zou heel graag een exemplaar willen om in mijn praktijk te gebruiken. ik werk uitsluitend met kinderen van gescheiden ouders. door zo'n gedichtje, kunnen er gesprekken op gang komen. dus... heel graag :)

Marit - 10 jun 2020

Nuttig boek,en zou fijn zijn om met mijn kinderen te lezen nu ik in deze situatie zit

Chantal - 11 jun 2020

Ik ben nog erg aan het worstelen hoe ik het de kinderen moet vertellen. Alle hulp is welkom!

  Profielfoto van Nieuwe Stap

  Nieuwe Stap - 11 jun 2020

  Hoi Chantal, we nemen je deelname mee in de loting. Maar los daarvan wil ik je ook wijzen op onze online training Daar komt heel uitgebreid aan de orde waar je aan moet denken wanneer je het de kinderen vertelt.

  Chantal - 11 jun 2020

  Dank voor de tip!

Misha - 11 jun 2020

Voor mijn kind. Maar ook voor mezelf (ik vind het zo'n prachtig boek!!! Ook om neer te zetten op mijn mooie-dingen-plank in de woonkamer als we er niet in lezen). En met hulp van dit boek is mijn kind in staat haar boekbespreking over dit onderwerp te doen. (Dat zou ze best willen).

Ann - 11 jun 2020

heilzaam om thema's bespreekbaar te maken en om de emoties een plaats te kunnen geven voor mijn kinderen die na 2 jaar nog steeds in verzet gaan over het feit van de echtscheiding en hierover "bevriezen" terwijl hun papa ook zo boos is dat hij niet meer communiceert.

sara - 11 jun 2020

Hoi, ik ben sinds 2 jaar weg van een narcistische man. Gedurende die tijd manipuleert hij mijn dochtertje van 5 enorm. Ze mag niet spreken tegen andere mensen, behalve tegen haar familie. Ze durft ook niet in mijn bed te liggen als mijn vriend bij mij ligt. Ze voelt zich normaal heel gelukkig in de week dat ze hier is, maar de laatste week, steekt haar vader daar een stokje voor. Het zou dus fijn zijn om dit boek te gebruiken. Ik hoop dat het ons kan helpen.

Michael - 11 jun 2020

ik zou heel graag dit boek willen ontvangen, ik zelf merk in deze maatschappij dat je als vader ook heel erg als boeman wordt neergezet. Ik ben 2 keer gescheiden en vanuit beide relatie dochtertjes, maar met de eerste gaat dingen in overleg tbv de kinderen maar de laatste is precies het tegenovergestelde. De vraag blijft dan ook maar gesteld worden waarom? Als vader heb ik het geluk dat ik uit de eerste relatie een heel goed ouderschap aan over heb gehouden, de 2de is geheel niet te bevatten, zelfs organisaties zeggen tegen mij dit en draaien zich om en verklaren dan wat anders....ik zou daarom dit boek graag willen lezen, om te kijken of het mij misschien handvaten kan geven...

Diana Mutsaers - 11 jun 2020

Positieve, creatieve, concrete inzichten voor onze twee dappere meiden kan ik heel goed gebruiken. Onze nood is hoog. We zoeken en ontvangen al steun uit verschillende hoeken. Een top boek als dit zou een mooie aanvulling zijn. Ik hoop dat we het boek onze kant op komt. We zouden er veel aan kunnen hebben. Duimen maar.

Michiel - 11 jun 2020

Dank je wel voor mogelijkheid "Win het kinderboek Uit elkaar"!. Ik heb inmiddels heel veel boeken gelezen en een workshop bijgewoond van Jans Storms, waardoor ik te meer begrijp waar ik hierin beland ben . De eenzijdige vechtscheiding van mediator naar rechter is harde les geweest. Ik ben klaar met verdedigen van valse meldingen richting veilig thuis, politie en LBIO. Hiervan heb ik persoonlijk veel geleerd en ik ben gelukkig voor ons kind op de been gebleven, door veel liefdevolle mensen om mij heen die ik zielsdankbaar ben. Nu heeft het volgende proces mijn aandacht en dit heeft gelukkig de ruimte, ondanks het zelfwerk nog niet stopt...Ik heb ons kind al zo goed mogelijk willen beschermen... Hoe kan ik ons kind zo goed mogelijk verder beschermen in een echtscheiding en een kind, een kind laten.....Onvoorwaardelijk liefde, wederzijds begrip, veiligheid, contact, duidelijkheid en loyaliteit tussen beide oude ouders zijn daar heel belangrijk....

Mirjam - 11 jun 2020

Dit boek zou ik erg graag lezen. Ook hier na 2,5 jaar nog steeds veel gedoe. Een kind dat slecht op een scheiding reageert en een vader die het niet wil snappen. Hopelijk kan dit helpen.

Maris19 - 11 jun 2020

Dit boek zou ik graag lezen en ook de ouders van mijn "stiefkinderen" laten lezen. De situatie tussen de ouders is vreselijk. Communicatie is niet mogelijk en ze hebben een hekel aan elkaar. De kinderen zitten hiertussen en de oudste lucht haar hart soms bij mij. Ik zou de kinderen graag willen helpen, maar ik weet niet hoe. Heb al voorgesteld dat ze met iemand gaat praten, maar dat wilt ze niet. Wijsheid hierin is welkom!

Ann - 11 jun 2020

Nooit gedacht dat ik in een scheiding zou terechtkomen. Ik geloofde in deze relatie...maar de vele verwijten, kritiek, onrespectvol gedrag en vernederingen kon ik echt nt meer aan. Ik voel me gefaald tov mijn kinderen...maar hoop op termijn terug in mijn kracht te komen. Een 'boekensteuntje' is welkom.

Linda - 11 jun 2020

Ook zou het boek graag willen winnen. Na 2,5 jaar mijn leven weer op orde en kids in rustig vaarwater en deelt vader mede toch de kinder weer minder te willen zien...

Louki Brantjes - 11 jun 2020

voor mijn kinderen klein als oma lees ik ze dan voor ze zitten op schoot en kunnen ze dan rustig lachen en huilen om hun vader en moeder 's eigen valkuilen dat boek zou goed zijn (en anders bestel ik het :) )

Dini - 12 jun 2020

Voor onze 6 meiden. We zijn net 3 maanden uit elkaar, maar de wil om er als ouders voor te gaan valt me zwaar. Omdat alle toenadering naar de vader van de meiden afgeweerd word en dat heeft grote invloed op de kinderen.

Annemarie Tasseron - 14 jun 2020

Deze zou ik aan een vriendin geven die scheidingsmediator is zodat zij er kinderen mee van dienst kan zijn.

Ingrid - 15 jun 2020

Al jaren loopt de communicatie met mijn ex stroef, waar de kinderen ook last van hebben. Mijnerzijds heb ik er alles aan gedaan om deze te bevorderen, maar het moet van twee kanten komen. Beide hebben we andere verwachtingspatronen, waardoor onze opvoedwijzen niet op elkaar aansluiten. Ik hoop door dit boek de kinderen met het loyaliteitsconflict te kunnen helpen.

Lianne - 17 jun 2020

Ik zou heel graag dit boek willen winnen voor mijn twee zoontjes van 7 en bijna 9. Ik hoop dat ze het helpt bij het verwerken van de scheiding. Wij proberen in harmonie uit elkaar te gaan, vooral voor de kinderen, al is dat af en toe best zwaar.

Profielfoto van Nieuwe Stap

Nieuwe Stap - 18 jun 2020

Beste Sara en Michael, jullie zijn de winnaars van het boek. Stuur even een mail naar info@nieuwestap.nl met je postadres, dan wordt het boek opgestuurd. Iedereen heel erg bedankt voor jullie openhartige reacties, we hadden jullie graag allemaal een exemplaar gegeven, maar helaas... Iedereen veel sterkte met alles wat op je pad komt!

  Michael - 19 jun 2020

  Super dank je wel. Ik ben echt zo benieuwd er naar. Het is echt voor het eerst dat ik überhaupt iets gewonnen heb dus zal niet voor niets zijn dat ik dit boek gewonnen heb. Nogmaals dank...Groetjes Michael

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


vijf + 2 =
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.