Menu

Daniël vraag zich af: ‘zijn we goede ouders?’

zijn we goede ouders?

Dit jaar was de vakantie weer anders dan alle andere jaren. Ik vraag me wel eens af of dat aan ons ligt. Onze situatie is nogal complex. En er is ook veel veranderd. Werk, trouwen en de verhuizing van mijn ex. Onze vakantie was dit jaar een goed moment om alles opnieuw op de rit te zetten.

Dankzij de gastvrijheid van mijn ex en goede relatie tussen Patricia, mij en mijn ex hebben we de meeste tijd in haar nieuwe huis doorgebracht. Dit was voor de kinderen erg leuk. De nieuwe woonomgeving van mijn ex is erg kindvriendelijk en ik krijg er een campinggevoel bij. Lekker veel spelen en papa en bonusmama werken om en om. Mijn ex heeft een deel van tijd ook vakantie. Dus een toptijd voor de kinderen.

Maar aan al het goede komt een eind. En dit keer was dat lastiger. Natalya gaat naar een nieuwe school. Inara en haar bonusbroer gaan naar een nieuwe klas. Ons nieuwe kantoor is ingericht en het inwerken van de stagiair en nieuwe medewerkers gaat ook verder. We hebben weken nagedacht over het nieuwe ritme. En nu wordt het tijd om het te gaan uitvoeren.

Wat we zullen moeten ontdekken en ondervinden of het gaat werken. Technisch gaan we er wel uitkomen. Maar hoe gaan de kinderen er mee om? Hebben we de juiste beslissingen genomen? Zijn we goede ouders?

Daniel is enige tijd geleden gescheiden en inmiddels hertrouwd. Hij blogt twee wekelijks over zijn leven als hertrouwde vader. Daniel woont samen met Patricia en haar kinderen. Het boek over het eerste jaar is 10 april 2015 verschenen en verkrijgbaar bij bij de betere boekhandel. Deel twee komt in 2016 uit.

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


− een = 8
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.