Menu

Waarom wij zijn gescheiden, blog van nieuwe blogster Astrid

gescheiden

Mijn eerste blog ging over mijn knuffelscheiding. Dat was het en zo denk ik er nog steeds over. Eind goed, soortement van al goed, zou je zeggen. Helaas is de werkelijkheid wat weerbarstiger. Maar waarom scheiden als je één van de lastigste dingen in je leven (datzelfde scheiden) na afloop samen ‘viert’ met een biertje op een terras? Een korte inleiding….

Waarom gescheiden? 1 + 1 bleef 1 + 1

Ex en ik zijn beide einzelgängers. Door opvoeding, door schade en schande, zeg het maar. Onze relatie bestond uit kroeg, theater, verre reizen, werk maar ook filosoferen over het leven. En ook emoties delen was geen probleem. Hoewel delen achteraf toch meer mededelen bleek. Vertellen wat je bezighoudt, zonder dat de ander er echt deelgenoot van wordt. Met als gevolg dat 1 + 1 (met instemming van beiden) 1 + 1 bleef en nooit twee werd. Tot 1 + 1 drie werd.

2 soorten relaties

In mijn optiek zijn er 2 soorten relaties: één die het krijgen van een kind doorstaat en één die er aan ten onder gaat. Helaas bleek onze relatie tot de 2e categorie te behoren. Hier moet ik wel bij vertellen dat niks aan het krijgen van onze dochter leuk was. Behalve mijn dochter uiteraard. De huisarts plakte enkele jaren geleden zelfs een etiket met de term PTSS op me (post traumatisch stress syndroom). Om je een idee te geven; de jongedame werd 2 maanden te vroeg geboren tijdens onze –nu-kan-het-nog- laatste  vakantie samen op Bali. De details van die en alle andere ellende zal ik jullie besparen, maar het was wel het keerpunt in onze relatie.

Hoezo is het handig luiers op voorraad te hebben?

Met dochter is gelukkig is alles goed gekomen. Maar het plaatje van het gelukkige gezinnetje bleek als snel een illusie. Hoewel ik me geen betere vader voor m’n dochter kan wensen dan m’n ex, kwam de verzorging volledig op mij terecht. Het klassieke verhaal; hij de lusten, ik verantwoordelijk voor de voorraad luiers en aanverwante nuttige babydingen (zoals het op tijd ophalen van je kind van het kinderdagverblijf). Nou wisten we allebei al dat een handleiding van ons persoontje over en weer geen kwaad kon. De mijne is nooit geschreven (huiswerk!), de zijne kreeg ik op een dag gepresenteerd in de vorm van het boek “Diagnose ADD, een handleiding binnen relaties”. Of ik het even wilde lezen en er vooral naar wilde handelen. Want hij had een diagnose en kon er dus niks aan doen.

En hoe het allemaal helaas eindigde….

Ik ben er nooit aan toe gekomen het boek te lezen. We waren beide te druk met de dagelijkse irritaties die steeds meer bezit van ons leven namen. Tot het moment dat we elkaar over en weer zo uitgeput hadden, dat scheiden de enige optie bleek. Wederom: met wederzijdse instemming. In goed onderling overleg, ondertussen verzuchtend hoe jammer het was dat we het niet gered hadden. Maar ook dat we de opties voor de toekomst in welke vorm dan ook open zouden houden. De knuffelscheiding was een feit. Een einde en tegelijk het begin van iets nieuws. Namelijk een leven waarin de dagelijkse irritaties er niet meer zijn. Een leven waarin de mist van de afgelopen jaren langzaam begint op te trekken. Een leven waarin de liefdevolle acties van ex diep binnen komen, maar zijn streken me nog harder raken dan voorheen. Een leven dat een jaar na dato nog steeds helemaal vorm moet krijgen. Ik ga maar eens beginnen…..

Mijn naam is Astrid, ik ben 44 jaar en supertrotse moeder van een dochter van 6. Sinds mei 2015 gescheiden met co-ouderschap. Hoewel de scheiding soepel ging, ex en ik prima met elkaar over weg kunnen en ook de jongedame haar draai lijkt te hebben gevonden, is het voor alle drie toch ‘zoeken’ naar het hoe nu verder. Als individu maar ook samen.

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


× drie = 18




Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wil weten over alimentatie Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Bij een relatiecrisis of conflictscheiding gaat het vaak mis omdat de echte kernproblemen onbesproken blijven, wat leidt tot escalatie en afstand. Met de KernAanpak pakken we juist die onderliggende oorzaken aan. We zorgen ervoor dat de echte issues besproken worden, wat leidt tot beweging en hernieuwde verbinding tussen de partners, of je nu samen verdergaat Lees verder >
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.