Menu

Aanzoek in gedachten, gedicht van I-Pat

2 reacties
aanzoek

De wekker gaat, het is 6.30 in de ochtend.

Ik ben ‘m vergeten uit te zetten, want het is weekend.

We hoeven niet te werken.

Ik kijk naast me en daar lig jij.

Op mijn nachtkastje staat nog een halve fles prosecco.

Daar begonnen we de avond mee.

We spraken over de liefde en het leven.

En hoeveel geluk ik met jou heb als ik in je ogen kijk.

In deze kamer, in dit hotel.

Een prachtig moment om met jou door te brengen.

Om met je te praten en je te zoenen.

Ik heb je genoeg te zeggen en ik moet je nog iets vragen.

Maar je draait je nog even op mijn borst met je hand op mijn buik.

Ik voel mijn hart kloppen als jij je ogen langzaam opent.

Het is nu echt een perfecte dag.

Het is de moeite waard om voor altijd met jou door te brengen.

En misschien moet ik het ook maar vragen of je dat ook met mij wil.

Dus ik tel in mijn hoofd tot drie.

1.. 2.. 3..  En ik vraag het je gewoon in gedachten.

“Schat ik heb al die tijd gewacht op het perfecte moment.

Dus ik hou het kort en vraag je nu of je met me wilt trouwen”

Zeg maar gewoon ja.

Één woord, één liefde, één leven samen.

De zachte aanraking van je hand en je vingers door mijn haar.

Je lippen op de mijne die mij goedemorgen kust.

Heb je me betrapt, dat ik in even in gedachten was?

Je armen houden me vast, ik voel een traan langs mijn wang.

Wat een perfecte dag om voor altijd met jou te zijn.

Ik kijk naar de gordijnen.

De zon komt door het raam.

Eerst kastanjebruin en later rood.

Mijn borst was je kussen.

En gisterenavond was de nacht.

Je viel in een diepe slaap.

Ik heb geen idee waarom ik zo zenuwachtig ben.

Ik heb het je gevraagd, maar alleen in gedachten.

Jij bent gewoon voorbestemd.

Je hand in de mijne en onze harten verweven.

Misschien moet ik het gewoon maar eens doen.

I-Pat: Vader van twee kinderen, regio Rotterdam, analoge man in een digitale wereld, beland in vechtscheiding, blogt recht uit het Rotterdamse hart.

Lees ook de andere gedichten van I-Pat.

REACTIES

Nelly Wagemakers - 30 okt 2023

Ik wens je heel veel geluk met het echt vragen van de vrouw van je dromen.

    Patrick - 22 feb 2024

    Dank je wel Nelly. Is reeds gebeurd 29-08-2025 gaat het gebeuren.

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


+ 3 = vijf
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.