Menu

Alleen maar aan het dromen, gedicht van I-Pat

1 reactie
gedicht gescheiden vader

Ze laat haar slippers achter op het strand, vlakbij mijn handdoek.
Of ik er even op wil letten, terwijl zij gaat spelen.
Ik kan haar volgen, via de voetstappen die ze in het zand achterlaat.
Mijn dromen laat ze achter, net buiten mijn bereik.
Ze is een vleugellam gemaakt vogeltje in mijn hand.
Mijn kleine vogeltje.

Voor het eerst ontmoet zij de dame die mij weer even laat lachen.
Niet in het echt, maar via een wat vervaagde foto in mijn portemonnee.
Ineens hoor ik een lied wat mij bekend voorkomt.
Ik zing het mee, denk ik. 

Maar ik ben alleen maar aan het dromen.
Ik heb visioenen in mijn hoofd.
Ik praat in mijn slaap.
Draai in mijn bed.
Mijn leven is compleet.

Ik ontmoet haar alleen met mijn ogen dicht.
Zij spreekt tegen mij in rijm.
Ze heeft oceaan blauwe ogen.
Ik zie mezelf in haar.

En alle sterren aan de hemel vallen naast mij neer als regendruppels.
Het maakt me aan het huilen.
Mijn leven voelt compleet.
Ik heb de wereld in mijn handen.
Want ik hou haar dicht tegen mij aan.

Maar ik… Ik was alleen maar aan het dromen.

I-Pat: Vader van twee kinderen, regio Rotterdam, analoge man in een digitale wereld, beland in vechtscheiding, blogt recht uit het Rotterdamse hart.

Lees ook de andere gedichten van I-Pat.

REACTIES

Brijan Adam. - 17 apr 2022

Wauw I-pat. Ik hoop dat al je dromen uit komen

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


zeven × = 42
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Vreemdgaan veroorzaakt heftige emoties bij zowel de bedrogene als de vreemdganger en heeft invloed op het hele sociale systeem. Het focussen op de schuldige is een valkuil en het is essentieel om door het rouwproces te gaan zonder vast te blijven zitten in de schuldvraag. Individuele coaching is belangrijk, maar een gezamenlijk proces is ook Lees verder > vreemdgaan verwerken
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.