Menu

Alleen zijn na je scheiding, gedicht Femke

2 reacties
alleen zijn na je scheiding

#Alleen

Alleen is soms het missen van een arm.
Van iemand die je helpt en steunt.
Van intiem, teder en warm.
Tot een schouder waar je op leunt.

Alleen is soms een gevoel.
Van alles altijd maar ‘alleen’.
Alleen af gaan op je prestatie of doel.
Tot alleen ergens heen.

Alleen is soms lastig en voelt niet
altijd fijn.
Niet delen met een geliefde.
Je angst, verdriet en pijn.

Alleen is dubbel, het voelt goed
en ook weer niet.
Alleen is vooral jezelf vermaken en redden.
Wat een ander vaak niet ziet.

Dat maakt ‘alleen’ soms lastig om te snappen.
Want het heeft keerzijden.
Alleen is vaak heel veel zelf opknappen.
En eenzaamheid vermijden.

Femke

Ik ben Femke (45), ongeveer 2 ½ jaar geleden zijn mijn partner en ik uit elkaar gegaan. We waren niet getrouwd, maar hebben wel 2 schatten van kinderen, inmiddels 16 en 13. Momenteel alleenwonend met de kinderen in een fijn huisje, een om-en-om-weekend-regeling met vader voor de kinderen. In mijn blogs (en gedichten) schrijf ik over mijn scheiding en het proces van ‘heling’ en de (toch ook wel) leuke kanten aan het weer single zijn. Mijn lijfspreuk: bij jezelf blijven en wees eerlijk en oprecht!

Lees alle blogs van Femke.

REACTIES

Lk - 22 jul 2019

Dank, Femke. Heel mooi geschreven. Je slaat de spijker op z’n kop.

Pj - 12 aug 2019

Mooi hoe dat je dat hebt geschreven

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


− drie = 3
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.