Menu

Als alleenstaande vader balans vinden tussen werk en kinderen, blog van Willem

alleenstaande vader

Het afgelopen jaar heb ik ziek thuisgezeten. Op 26 feb 22 heb ik me volledig ziek gemeld. Het ging niet meer. 

De man met de hamer

Ik heb de gehele periode van scheiding gewerkt. Keihard. Mijn vervanger kwam 14 weken ziek thuis te zitten. Prima we werken wel 6 dagen per week. Tuurlijk was dat ook afleiding. Doch komt er een keer de man met de hamer. Ik had het zelf al aangegeven bij mijn werkgever maar eigenlijk wuifde die het weg. Pas toen de cijfers een duikvlucht maakten en het filiaal in chaos was werd ik overgeplaatst om onder de bezielende leiding van een collega wat rust te vinden. Niet veel later vlakte ik volledig uit. 

Gezien de onderliggende problematiek van PTSS konden de huis tuin en keuken psychologen van de arbo me niet aan. Een ellenlang traject volgde bij Defensie die wel de expertise in huis heeft. Na 9 maanden(!) had ik eindelijk eens een intake. 

Vanaf oktober begon ik langzaam weer met reintegratie. Maar dit om weer überhaupt wat te doen. Ik had al besloten dat ik hier weg wilde. 

Afgelopen periode kwam ik wederom thuis te zitten. Vanuit die positie wat rondgekeken. Ik wist al wat ik wilde en waar m’n krachten liggen. 

Werkgevers vragen bij sollicitatie van alles. Prima, dat herken ik ook van de gesprekken die ik eerder voerde. 

Alleenstaande ouder

Maar zelfs in de huidige arbeidsmarkt staat men te kijken dat je als alleenstaande ouder kiest voor je gezin. Ik wil niet meer hoeven te racen om mijn kinderen net op tijd van de opvang te halen. Mijn dochter die met haar jas aan in het donker voor de ruit zit te wachten. 

De afgelopen 11 jaar heb ik alle weekenden en feestdagen gewerkt. Nope doe ik ook niet meer. 

Afgelopen woensdag begonnen bij m’n nieuwe baan. Deze voldeed aan al m’n wensen. Begrepen ook volledig dat een goede werk privé balans niet alleen nodig is maar de basis. 

Na de eerste werkdag proberen weer een ritme te vinden met sport en huishouden. Het viel me wel rauw op m’n dak dat je weer in een leeg appartement thuiskomt. Niemand die je verhalen kan aanhoren over je (eerste) werkdag maar ach we hadden ’t al gevierd op de dag dat ik m’n contract tekende. 

In m’n 5 jaren plan na scheiding (ja ik ben iemand die ergens naartoe moet werken) is eindelijk de eerste echte grote stap gezet. Nog 2 te gaan en nog 3 jaar om dat te bereiken.

Willem (32) schrijft terwijl hij het meemaakt. Na een 12 jarige relatie waarvan 2 jaar getrouwd zit hij nu in het scheidingsproces en geeft een kijkje in hoe hij zijn leven combineert tussen scheiden, kinderen, werk en toekomst.

Lees ook de andere blogs van Willem.

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


acht − 4 =
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.