Menu

Pijnlijke herinneringen, blog van Willem

pijnlijke herinneringen

Dan krijg je op Facebook een herinnering die je niet kan thuisbrengen… 
Mijn ex heeft geen social media meer. Of in ieder geval ze heeft haar Facebook eraf gegooid. Dat heeft als gevolg dat al je gezamenlijke herinneringen ook weg zijn. Alles waar jij haar in getagd hebt. Herinneringen die jij alleen op Facebook hebt maar waar zij bij was ben je kwijt of krijg je geen inhoud meer van te zien.

Een herinnering

Dus vandaag kreeg ik een herinnering. Ik snapte het niet omdat de inhoud niet zichtbaar was dus ging ik nadenken. Er stond 3 jaar geleden iets te gebeuren over 5 dagen. 

Toen bedacht ik het me. Ter controle liep ik naar m’n slaapkamer en pakte uit m’n nachtkastje een doosje. Keurig opgeborgen op een veilige plek liggen onze trouwringen daar. Ik pakte de mijne eruit en controleerde de datum, 16 juli, over 5 dagen zou mijn trouwdag zijn. 

Direct stroomden de tranen over m’n wangen. Enerzijds omdat ik me ooit niet kon voorstellen dat ik m’n trouwdag zou vergeten. Dat is iets voor in films. Anderzijds omdat het al zo lang geleden lijkt. Wat is er in die tijd veel gebeurd. 

Vriendendag

We waren heel klein getrouwd. Wilden liever sparen voor een enorme huwelijksreis met de kinderen. Op de trouwdag zijn we met onze getuigen lekker gaan eten. 

Vorig jaar waren we al gescheiden. Of ja we zaten in het proces. Toen was ze nog vrienden met de getuigen en gingen we met z’n allen weer naar dat restaurant. We spraken af dat, hoewel we gescheiden zouden zijn, we deze dag nog altijd konden vieren als een soort vriendendag. 

Nu weer een jaar verder is ze totaal vervreemd van de getuigen. Ze zijn er altijd voor haar geweest en hebben het vaak zat geprobeerd maar het kan maar niet van een kant blijven komen. 

Ik maak mezelf gek

In de tussentijd zit ik mezelf weer eens gek te maken; Zou zij zich de dag nog herinneren? Zou ze er iets aan doen? Zou ze me iets zeggen? 
Elke week van ons huwelijk kocht ik een witte roos voor haar. Zou ik er nu weer een halen? Godzijdank heb ik dat weekend de kinderen. Maar dat wil zeggen dat zij moet werken en/of bij haar vriendje is. 

Ik realiseer me echt wel dat ik mezelf gek aan het maken ben en het vooruitzicht van weer een slapeloze nacht staat me echt niet aan. 
Hoewel ik steeds meer afstand kan nemen blijven sommige dingen me toch raken. Bepaalde data zullen altijd wel pijnlijk blijven. 

Ik reserveer een tafel voor ons restaurant voor mij en de getuigen… Of ik haar erop attendeer? Laten we daar nog maar even over slapen. Ik heb nog 5 dagen… 

Willem (32) schrijft terwijl hij het meemaakt. Na een 12 jarige relatie waarvan 2 jaar getrouwd zit hij nu in het scheidingsproces en geeft een kijkje in hoe hij zijn leven combineert tussen scheiden, kinderen, werk en toekomst.

Lees ook de andere blogs van Willem.

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


twee + = 10
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.