Menu

Positief getest, blog van Willem

positief getest

Op woensdag had m’n dochter een kinderfeestje. Helemaal leuk. 
Op vrijdag ging ze op voor haar A-diploma. Mijn ex en ik gingen haar uiteraard samen aanmoedigen. 

Mijn relatie met mijn ex is weer een stuk beter. We hadden een meningsverschil over de opvoeding. Zodoende belde ik haar ’s avonds op om te vragen hoe of wat. Voor mijn gevoel was ze voor het eerst in tijden weer eens eerlijk tegen me.

Gepaste afstand

Ze vertelde dat ze weer single was en dat die inmiddels 13(!!) mannen het afgelopen jaar alleen maar waren om de pijn van het alleen zijn te verzachten want daar had ze enorme moeite mee.

Helaas weet ze dan weer geen maat te houden en kreeg ik ook te horen dat haar laatste vriendje hem in die 2 maanden niet 1x omhoog kreeg… Zelf moet ik dat ook eerder afkappen maar laten we reëel zijn. Ergens is dat als ex ook wel weer fijn om te horen. 

Er staat tegenover dat ik haar nog steeds wantrouw als ze zegt dat ze zich nu op haar nieuwe baan wil richten en single wil blijven. Eerst zien dan geloven. Omdat ze geen vriendinnen heeft ben ik al snel weer nodig om haar te helpen of haar hart te luchten. Gepaste afstand houden dus. 

Koorts!

Op de terugrit zou ik haar en de kids trakteren op McDonald’s. Ze zouden met haar meegaan dus wilde ik het nog graag vieren. Dag ervoor vroeg ze of ik de kids wilde die nacht zodat zij kon gaan stappen… Here we go dus… Prima extra nacht met ze. 

Mijn dochter lag op de achterbank al te slapen en genoot niet echt van de Mac. Eenmaal thuis was ze helemaal kapot en na het douchen mocht ze bij mij in bed. Toen ik later bij haar ging liggen viel me op hoe warm ze was. Maar ze sliep. De volgende ochtend was ze nog steeds warm en ik tempte haar op 38.8. Damn… OK koorts, eindelijk vakantie, een zekere stress van het afzwemmen. Misschien ook wel dat papa en mama samen waren. 

Hier was ik sinds de scheiding bang voor

Mijn ex kwam ze ophalen en ik ging een nieuwe tattoo laten zetten. 
Op zondag had ik bezoek uit Den Haag. Een half uur nadat ze er waren videobelde mijn ex. Ze had zichzelf positief getest op covid. Dus waarschijnlijk had mijn dochter het dus ook. Ik testte snel mezelf en mijn bezoek had 5 uur gereden voor een half uur bij mij. Ik bleek ook positief te zijn. Waarschijnlijk volgens de tijdlijn heeft m’n dochtertje het opgelopen op het kinderfeestje. 

Al sinds de scheiding was ik hier bang voor. Wat als een van de ouders het heeft. Kids gaan dan niet naar de andere ouder. Wat met school? Wat met logistiek? Wat met het ziektebeeld van iedereen? 

Mijn ex heeft het blijkbaar zwaar te pakken. De kinderen zijn bij mij en ik vind het heerlijk. Mijn ziektebeeld lijkt minder zwaar te zijn dan dat van haar en ook minder dan de eerste keer. Hoewel ik kapot ben als ik even moet koken of met de hond moet wandelen, dwingen de kinderen je ook om door te zetten. Maar de schatten laten me ook rustig even een dutje doen. Morgen zouden ze volgens het schema weer naar haar gaan maar ik zal haar morgenochtend wel even bellen. Als ze zich niet wat beter voelt mogen ze uiteraard lekker hier blijven. 

Eerste week van de vakantie en we zitten lekker in isolement. In een appartementje. Heel wat anders dan een echt huis, een paar jaar geleden. Maar we maken er het beste van. We hebben veel schoolwerk via mijn ouders gekregen om de zomerdip op te vangen en we liggen al 3 dagen voor op het schema. 
Das mooi als we volgende week een paar dagen naar Zeeland gaan met z’n drietjes (zou ook weer mogen van de GGD). Kunnen we alle tijd gebruiken om te genieten van onze eerste vakantie ooit… 

Willem (32) schrijft terwijl hij het meemaakt. Na een 12 jarige relatie waarvan 2 jaar getrouwd zit hij nu in het scheidingsproces en geeft een kijkje in hoe hij zijn leven combineert tussen scheiden, kinderen, werk en toekomst.

Lees ook de andere blogs van Willem.

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


zeven + 2 =
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.