Menu

De kinderen zijn altijd de dupe, blog van Willem

kinderen de dupe van scheiding

Mijn collega blogster Vera schreef een mooie blog over ruzie en mindset. Zeker het lezen even waard. 

Van kwaad tot erger

Mijn ex kwam langs om te eten. Ik weet dat ze heel veel moeite heeft om de eindjes aan elkaar te knopen maar ik kan/mag/wil haar er niet bij helpen. Een stukje trots van haar zijde (prima) en een stukje gemoedsrust van mijn zijde. 

Ze had ook vakantie en maakte eigenlijk niks mee. Dat maakte het heel ongemakkelijk om ergens over te praten. Tijdens het koken maakte ze een opmerking en ik reageerde daar verkeerd op. En het ging van kwaad tot erger. Ik zei op een gegeven moment laten we er maar over ophouden want we staan allebei hier anders in en dit is niet vruchtbaar. Helaas… Ze bleef doorgaan. 

Het ging zover dat ik het gevoel had weg te moeten gaan. Doch dit is mijn freaking appartement. Kan ik haar niet gewoon eruit zetten? Hmm wil ik ook niet want de kinderen zijn erbij. Tijdens het eten leek het net alsof we weer in scheiding lagen. Ik nam 2 happen en schoof het bord vervolgens voor me uit. Zij wist niet hoe snel ze weg moest komen met de kinderen. 

En de verjaardag van onze dochter dan?

Ik had gehoopt dat dat het was maar de volgende dag kreeg ik allerlei berichten dat ze geen contact meer wilde anders dan over de kinderen. Misschien wel het beste. Ook was het beter als we elkaar niet meer zouden zien. 

Ik vroeg haar hoe ze dan dacht over de verjaardag van onze dochter deze maand. Lang verhaal kort. Ze komt even opdagen op haar verjaardag zelf om de gezamenlijke cadeaus te geven maar is er ook niet bij op haar kinderfeestje. Volgens m’n dochter heeft ze haar eigen feestje met de kring van mama. Ook komt daar vriendje #15 want die had ze in onze ruzie allang voorgesteld aan de kinderen. 

Mijn zoon loopt inmiddels bij een psych en het breekt je hart als je z’n verhalen hoort. Waar hij mee struggelt. 

Iets met een vinger en een hand…

Na een paar dagen radiostilte lijkt het wel weer wat beter te gaan. Ze vroeg of de kinderen bij haar mochten slapen de nacht voor mijn ex’s verjaardag. Tuurlijk mag dat. Ik wil ook graag wakker worden met 2 glimlachjes en een kop koffie waar ze de suiker in vergeten zijn… 

Kwartier later vroeg ze om versoepeling van de kinderalimentatie. Iets met een vinger en een hand… Hier moest ik diplomatiek maar wel ferm in zijn. Hoe k*’t haar financiële situatie ook moge zijn. Het zijn haar beslissingen geweest. 

Vandaag belde ze me op om te vragen of ik in de toekomst de kinderen misschien vaker kan overnemen. Dan kan ze (weer) van baan wisselen. Ik respecteer uiteraard dat ze zich een weg eruit probeert te werken maar dit geeft mij ook geen rust want ze weet dat ik alles doe voor mijn kinderen. 

Je doet eigenlijk maar wat je goeddunkt

Terugkomend op de blog van Vera. Tja het leven gaat niet zoals we allemaal gedacht hadden. Je neemt in een geweldige periode in je/jullie leven het besluit tot kinderen. Uiteindelijk doe je er alles aan om ze niet de dupe te laten zijn van de beslissingen van de ouders. Toch denk ik dat zij altijd de dupe zijn (ben trouwens van mening dat elk kind verplicht psychologische hulp zou moeten krijgen bij een scheiding).

Je hoopt dat je het goed doet, hoort dat van iedereen om je heen maar de enige mening die ertoe doet is die van je kinderen die je misschien over 20 jaar of misschien wel nooit krijgt. Tot die tijd doe je maar wat je goeddunkt… 

Willem (32) schrijft terwijl hij het meemaakt. Na een 12 jarige relatie waarvan 2 jaar getrouwd zit hij nu in het scheidingsproces en geeft een kijkje in hoe hij zijn leven combineert tussen scheiden, kinderen, werk en toekomst.

Lees ook de andere blogs van Willem.

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


− acht = 0
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.