Menu

Bindingsangst + verlatingsangst = liefdesbang, blog van Christine

3 reacties
bindindgsangst

Diagnose liefdesbang

Waar ik al heel mijn leven bang voor was is nu waarheid geworden of beter gezegd bevestigd. Ik heb last van liefdesbang. Liefdesbang is in mijn jonge jaren al ontstaan. Mijn ouders hadden veel ruzie. Er was geen liefde aanwezig. In die jaren besloot  mijn vader om zijn gezin te verlaten en een relatie aan te gaan met een andere vrouw. Dat mijn vader een relatie had, was in de periode dat mijn ouders nog getrouwd waren, mijn moeder wist van die relatie. Ze heeft deze relatie een aantal jaren gedoogd. Totdat ze zelf genoeg geld en kracht had om hem te verlaten. ik ging met mijn moeder mee.

Het leven gaat door. De tijd verstrijkt. Ik kreeg wel vriendjes maar dat was maar voor korte duur. Na een paar maanden was ik er alweer op uitgekeken en maakte ik het uit. Of de jongens  liepen weg. Ik had toen nooit de link gelegd met liefdesbang. Mijn vader maakte toen ook de opmerking ”die van jou moet nog geboren worden”. Toen begon ik het wel benauwd te krijgen als we het hadden over  huisje boompje beestje, gezien mijn leeftijd. Dus nu moest ik echt aan de “bak”.

Bindingsangst en verlatingsangst

Toen ontmoette ik mijn ex. Hij bleef. En voor mij was het nu of nooit. Onbewust heb ik mijn liefdesbang onderdrukt. Ik wilde net zoals iedereen een gezin. Dan hoor je erbij. Dan ben je ook niet alleen. Ook in mijn huwelijk verstreken de jaren. Ik werd geleefd door de kinderen, gezin. Ik hoorde erbij. En ik was gelukkig ‘dacht ik’. Mijn liefdesbang had ik nog steeds onderdrukt [onbewust].

En wat een ironie, waar ik bang voor was is gebeurd. Ook mijn ex heeft mij verlaten voor een andere vrouw. Zo werkt liefdesbang. Ik wilde niet dat mijn ex mij verliet. Ik deed er alles aan om te zorgen dat wij het fijn hadden, het pleasen [angst voor eenzaamheid, verlatingsangst]. Ik was bang om controle te verliezen over mijn gevoelens, mijn leven. Ik ging boven mijn ex staan [dominant, bindingsangst] en dat loopt vaak door elkaar heen.

Mijn ex woont nu met haar samen. Hij kiest ervoor om samen te wonen, om zijn eenzaamheid te ontlopen. Vaak trekt verlatingsangst, bindingsangst aan. Hij is van de verlating [pleasen] zij is van de binding [dominant]. Dit allemaal natuurlijk onbewust.

Zelf verantwoordelijkheid nemen

Ik kies ervoor zelf verantwoordelijkheid te nemen om te “helen”’. Want ik weet dat mijn ziel andere bedoelingen met me heeft. Ik heb nooit naar mijn ziel geluisterd. Dit is nu het resultaat. Ik zie het ook bij mijn kinderen. Ook zij voelen zich verlaten door hun vader. Ik ben ergens wel dankbaar met wat ik heb meegemaakt, ik begrijp mijn kinderen nu helemaal tot in hun kern. Ik kan nu die oude patronen doorbreken. Ik heb veel gedaan in mijn leven. In mijn puberteit heb ik echt geleefd. Heb een witte trouwjurk aan gehad. Wat voor veel vrouwen ook een droom is. Ik heb drie mooie, fijne kinderen op de wereld gezet. En ik ben, ondanks de scheiding en het bedrog, toch getrouwd geweest, zo’n 20 jaar. Die ervaring heb ik dus ook gehad. Dat pakken ze niet meer van me af.

Wederzijdse liefde

Wat ik alleen nog graag zou willen meemaken en is een relatie uit wederzijdse liefde, echte liefde vanuit het hart. Maar of dat gaat gebeuren??? Dat is een wens. Ik ben in ieder geval wel bezig om mijn hart te helen en om mijn hart te openen om de liefde te ontvangen van de liefste man op aarde, zonder angst.

Christine is moeder van 3 kinderen van 23 jaar, 21 jaar en 19 jaar waarvan één niet meer huis woont. Ze is 54 jaar en nu twee jaar alleen. Ze is nog steeds met het helingsproces bezig, samen met een paranormale therapeut, het gaat goed. Je hoeft het niet alleen te doen, maar je moet het wel zelf doen. 

Vind je deze blog waardevol? Doe ons een plezier en deel hem op social media!

REACTIES

Papa - 3 apr 2019

Mooie blog Christine

Profielfoto van christien

christien - 4 apr 2019

dank je wel het zijn niet alleen maar woorden maar ook daden.

Marieke - 27 nov 2019

Christine, je verwoordt mijn gevoelsleven en mijn huwelijksleven Veel emoties en reacties herken ik! Dankjewel Ben nog enorm aan mezelf aan het werken na de 180 graden draai die mijn leven anderhalf jaar geleden heeft moeten maken. Zo, in 1 x, is de connectie, de band met mijn ex doorgeknipt. Ineens geen binding meer voelen Alleen op de wereld zijn, ondanks dat ik een heerlijke zoon heb. Compleet onverwachts en volledig onomkeerbaar. Ex had al een nieuwe binding, met de moeder van een vriendje van mijn zoon MLC speelt bij hem ook een grote rol!!! Hoop ooit weer liefde te voelen, voor mezelf en voor een gezin De liefde van binnen ?

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


7 + = vijftien
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.