Menu

Wat moet ik doen op de saaie zondag? Christine vraagt het zich af

4 reacties
saaie zondag

Ook vroeger had ik een hekel aan de zondag. Dat heb ik altijd een saaie dag gevonden. Waarom? Ik was op mezelf aangewezen. Er was geen harmonie, geen band in het gezin. Iedereen leefde langs elkaar heen. En iedereen ging zijn eigen gang. En vroeger ging je niet spelen of afspreken met je vriendinnen want de zondag was voor familie.

Wat is dat met die zondag?

Toen ik getrouwd was was de zondag  voor het gezin, en familie. Ik ging dus geregeld naar mijn schoonmoeder of mijn vader/moeder. En ik vond er niets aan. Saai. Wat is dat met die zondag. Waarom moet al die bezoeken op zondag gebeuren.  Waarom kon het leven niet gewoon doorgaan. En gewoon je familie bezoeken wanneer je er zelf zin in had, en niet verplicht met kinderen op zondag.

Zo zat het leven in elkaar toen, en de sommige mensen hebben verwachtingen. Ik voelde me niet vrij.

Nu ben ik een aantal jaren verder en ik heb (gelukkig) die verplichtingen niet meer. Dat vind ik wel een voordeel (in mijn geval) van scheiden. Ik moet niet meer verplicht mee naar schoonmoeder op zondag.

Maar toch blijf ik een hekel houden aan zondag. Nu nog steeds omdat ik aangewezen ben op mezelf. Omdat ik dan alleen ben en ik mezelf moet vermaken. Vroeger moest ik ook mezelf vermaken.

Ik werk in de zorg dus dat ik mezelf op de zondag moet vermaken komt maar 2 keer per maand voor. Maar dat betekent dat die andere 2 wel steeds terug komen. Ik zie daar soms wel tegenop. Dan ben ik blij dat de zondag voorbij is.

Ik voel me alleen op zondag

Zoals vandaag. Wat ben ik blij dat deze zondag voorbij. Wat een saaie zondag. En helaas is dit niet de eerste en zeker niet de laatste saaie zondag.  Mijn kinderen doen hun eigen ding. Zoonlief is crossen en dochterlief is werken. Zit ik alleen te kijken en weet ik niets om te doen. Ik verveel me. En als ik me verveel ga ik me eenzaam voelen, negatief.  Ik besluit om wat vriendinnen te vragen af te spreken. Net zoals vroeger. En wat ik al vermoedde wordt waarheid. Geen tijd, en een andere vriendin heeft sinds kort een relatie. Haar hoef ik al helemaal niet te vragen want zij heeft zeker geen tijd.

Nu komt het van vroeger weer terug, ook toen hadden mijn vriendinnen geen tijd, en dan was vaak de reden hun vriend.  Wat voelde ik me alleen op de zondag, net zoals nu. Want die vrijheid die ik nu voel, wil ik dan zo graag met een vriendin delen. Net zoals vroeger. Maar die vriendinnen hebben het druk. Of ze hebben geen tijd vanwege hun vriend. Wat deed ik dan vroeger. Ook maar zorgen dat ik een vriend had. Dan was ik niet meer op zondag alleen.

Ik zoek het niet meer in de buitenwereld

Nu weet ik door schade en schande wel beter. Nu ga ik het niet meer in de “buitenwereld”zoeken.  Ik werd/word teleurgesteld. De geschiedenis herhaalt zich. Ik wil mijn oude patronen loslaten. Een goede relatie met mezelf hebben. De vrijheid in mezelf ervaren.  Dank je wel vriendinnen dat jullie geen tijd hebben, en/ of een relatie hebben.

Christine is moeder van 3 kinderen van 23 jaar, 21 jaar en 19 jaar waarvan één niet meer huis woont. Ze is 54 jaar en nu twee jaar alleen. Ze is nog steeds met het helingsproces bezig, samen met een paranormale therapeut, het gaat goed. Je hoeft het niet alleen te doen, maar je moet het wel zelf doen. 

Lees ook de andere blogs van Christine.

REACTIES

Lientje - 21 dec 2018

Ik ben zo blij dat tegenwoordig de winkels op zo dag open zijn... en ...lang leve Netflix en boeken... Moet wel steeds aan dat liedje van kinderen voor kinderen denken..... 'de rotste dag'

Profielfoto van christien

christien - 22 dec 2018

dank je wel Lientje voor je reactie. ik wist helemaal niet dat dat liedje bestond. wat een herkenning. vroeger mocht ik niet afspreken met vriendinnetjes van mijn ouders. toen was de zondag nog al heilig. vooral voor mijn vader. geen grasmaaien, buiten geen was ophangen. dat soort dingen. ik ben vooral na mijn scheiding erg bezig met oud zeer verwerken. toen kwam die zondagen ook naar boven. ik heb het erg als een vrijheidsbeperking ervaren. vandaar deze blog. ook ik ben zeer blij met hoe het nu is met de zondagen zoals winkels en televisie en was ophangen en gras maaien. en geen [schoon]familie meer. dank je wel Lientje

Claudia - 12 apr 2020

Lieve Christien, Het is zondag, paaszondag. Ik herken je verhaal zo goed, maar dacht altijd dat ik de enige ben. Wat zit erachter? Achter die verveling? Er zit meer achter dan naar vroeger te kijken, daarvan ben ik overtuigt. Ik denk dat het een acceptatieproces van stiltes is. Binnen kort kan ik er dieper induiken, want wij hebben deze week na 40 jaar huwelijk de scheiding aangevraagd. Benieuwd wat er nog op mij gaat afkomen. Lg claudia

Olga - 27 apr 2021

Inderdaad de vreselijkste dag van de week. Verveling, geen en afleiding. Zeg het maar.. Ik haat zondagen altijd al gedaan.. Nog steeds

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


4 − twee =
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.