Menu

Bird Nesting na de scheiding. Hoe bevalt dat bij Marieke?

1 reactie
Bird Nesting


Bird NestingHet komt niet vaak voor, maar het heeft een naam; “bird nesting”. Hierbij wisselen niet de kinderen van huis, maar de ouders. En dat is wat wij sinds een tijdje doen. ….

Bird Nesting heeft voordelen…

Het is allemaal ontstaan omdat mijn ex-man en ik allebei 120 km per dag moeten reizen vanaf ons eigenlijke huis naar de plaats waar we werken. Voor mij was het dus al snel duidelijk: verhuizen! Maar mijn ex-man woont al zijn hele leven in de regio waar ons huis staat dus voor hem was het een hele grote stap. Een stap die hem beangstigde, want hoe moest het verder als hij niet zou kunnen wennen, maar voor de rest wel iedereen gesetteld was in nieuwe huizen, nieuwe school en nieuwe vriendjes. Dat voelde als no way back en was zó benauwend voor hem dat daardoor verhuizen naar een andere regio bijna geen optie meer was. Ik zou mijn kans verliezen. Daarom ontstond het idee om het een tijdje uit te proberen. De woning waar we al die jaren gewoond hebben en daarnaast een woning in de plaats waar we werken. Diegene die voor de kinderen zorgt is in het “ouderlijk” huis en de ander verblijft in de andere woning vlak bij het werk. Als mijn ex-man kan wennen gaan we allemaal verhuizen en zo niet dan verhuis ik terug naar de regio waar we tijdens ons huwelijk woonden. Mijn toekomst ligt dus in zijn handen. Misschien een idioot idee voor velen maar voor mij dé kans om uiteindelijk dichter bij mijn werk te wonen, het ouderschap samen met mijn ex-man te delen én een soepel echtscheidingsproces…… want na alle jaren van worstelen en boos zijn wil ik maar een ding….. weer gelukkig zijn!!!

Sinds december doen wij dus aan bird nesting. Voor de jongens heeft het in mijn ogen vooral voordelen; wonen in het huis dat zó eigen is, met dezelfde school, dezelfde vriendjes en dezelfde clubjes en dat in een tijd dat hun leventje al enorm op z’n kop staat. Ik als volwassene ervaar het echter, als ik heel eerlijk ben, vooral als een nadeel. Het liefst was ik volledig in mijn eigen nieuwe appartementje. Mijn eigen nestje waar ik me vanaf dag 1 thuis voel. Met mijn eigen kleurtjes, mijn eigen spulletjes en mijn eigen zooi. Mijn “oude” huis voelt niet eens meer als mijn eigen plekje. Er staat een allegaartje van meubels waardoor het al zijn eenheid verloren is. De enige reden waarom het nog een beetje “thuis” is komt doordat ik daar bij mijn lieve kindjes ben. Dat zal altijd en immer mijn “thuis” zijn.

…en ook nadelen

Ik pak iedere 3 à 4 dagen mijn weekendtas weer in, sleep mijn laptop en mijn actuele administratie weer mee en vertrek weer ….. Ik kom in een huis waar mijn ex-man net weer een paar dagen heeft geleefd en sporen heeft nagelaten van zijn bestaan. De ergernissen die er tijdens ons huwelijk waren over dingen zoals de poepspetters in de wc zijn nog steeds alive and kicking zullen we maar zeggen.
Het duurt nog een tijdje maar ik weet nu al, als het einde in zicht is tel ik de dagen af….

 

Ik ben Marieke, ik ben 38 jaar, moeder van twee zoontjes van 4 en 6 jaar en gescheiden sinds begin 2015. Sinds de scheiding sta ik weer in mijn kracht, het is zó fijn om me na jaren weer zo te voelen!

REACTIES

D - 18 mrt 2017

https://dewandelendeman.wordpress.com/2017/03/15/birdnesting/ Mijn ervaring met bird nesting ...

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


+ zes = 14
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.