Menu

De eerste keer alleen met de kinderen op vakantie, blog van Marieke

alleen alleen met kinderen op vakantie

Vorige keer kwamen mijn ouders nog een paar dagen langs, niet omdat het nodig was, maar omdat het gezellig was. Maar deze keer wil ik het helemaal alleen doen.

En ik wil naar het buitenland, even helemaal weg van thuis.

Een camping met stacaravan wordt het want een kampeermiddel hebben we sinds de scheiding niet meer, maar de sfeer van de camping spreekt ons alle drie het meeste aan. Eigenlijk hoef ik niet eens lang te surfen. Al snel vind ik een goed betaalbare camping in de Vogezen met goede beoordelingen. Eufoor ben ik!

En dan is het zo ver, eind augustus, weersvoorspellingen voor de Vogezen zijn heel goed, het eerste goede begin is er. Spullen gepakt, de auto is klaar, de reis kan beginnen… Ik heb altijd gezegd: “Als je me nu zegt dat ik met de kinderen in de auto moet stappen en naar Barcelona moet rijden, dan doe ik dat”. Dit als symbool voor dat ik niet schuw ben om te rijden, om te reizen ook in vreemd gebied. Een krachtig gevoel geeft me dat. Zelfstandigheid. Toch merk ik dat de reis van 6 uurtjes naar de Vogezen me zwaar valt. Ik heb lieve rustige zonen die genieten van hun dvd achter in de auto en de boel niet op stelten zetten, dus dat is het niet. Het is de focus, op de weg, wat me vermoeid. Dus rustig, op het gemak, rijden we. Tussendoor voetballen op de parkeerplaats langs de snelweg, even de benen strekken, een stop voor een ijsje met dit heerlijke warme weer.
De camping is géwéldig, een supermooie nieuwe stacaravan, beekje vlak ervoor, lekker zwembad, heerlijk weer. De jongens maken snel vriendjes, net als ik vroeger deed.

Zonovergoten ochtenden op ons terras, croissants en Franse kaas, spelletjes doen, voor de eerste keer zelf een houtskool barbecue aansteken, watervallen bezoeken, zwemmen in een meer tussen de bergen, samen dammen bouwen in het beekje, bergtoppen beklimmen, stuntelen met de Franse taal, parapenters spotten, prachtige uitzichten en dat alles met de allerliefste jongetjes van de hele wereld.

Zo veel mensen zeggen tegen mij, wat knap dat je dit doet, ouder alleen, met twee kleine jongens helemaal naar Frankrijk. En ook al voelt het zo vanzelfsprekend voor mij, voelt het niet als iets wat me moeite kost, ik neem het compliment, ik ben trots op mezelf!! Ik geniet, geniet van de kracht die dit me geeft, moeder alleen, geen man nodig, heeeeerlijk!!

Alleenstaande ouder, ga het aan, je kunt het, heb vertrouwen in jezelf en geniet, geniet van de kracht in jezelf!

 

Ik ben Marieke, ik ben 38 jaar, moeder van twee zoontjes van 4 en 6 jaar en gescheiden sinds begin 2015. Sinds de scheiding sta ik weer in mijn kracht, het is zó fijn om me na jaren weer zo te voelen!

Heeft Marieke je geïnspireerd en krijg je zin in zo’n lekkere vakantie, check dan eens onze eenoudervakanties

 

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


5 × = twintig vijf
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Op het ene moment ben je nog samen partners en op het andere moment ben je alleen nog maar samen ouders. Roos kan zich dat moment ook nog goed herinneren. Wat doet dat met je? Heb je het gevoel dat de ander het gezin in de steek laat? Dan kan je je op een hellend Lees verder > samen ouders
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.