Menu

Marieke: waar houdt “gescheiden zijn” op?

gescheiden zijn
Inmiddels schrijf ik 2 jaar blogs voor deze site… en ben ik bijna 3 jaar gescheiden.

De laatste maanden ben ik inspiratieloos geworden. Geen nieuwe ideeën voor een blog…. terwijl life goes on… het leven na de scheiding. Een leven met mijn kinderen alleen, met een ex-man en zijn nieuwe vriendin, met co-ouderschap en met sinds 9 maanden een lieve nieuwe vriend met een lief klein dochtertje waarmee de levens van mijn zonen en mij meer en meer verweven raken.

Gescheiden, zo vele ervaringen van alle dag die met die stempel bedrukt zijn.
Maar toch?? Waar houdt “gescheiden zijn” op??
Waar hebben mijn blogs nog de link met die stempel en waar zijn het gewoon verhalen over een nieuw leven?

Ik merk dat ik langzaamaan op dat punt begin aan te komen…

En meteen dan ook voor jou die vraag….

Misschien zit je nog midden in het proces, misschien ben je al jarenlang gescheiden. Waar je ook staat, voel jij je (nog steeds) een gescheiden man of vrouw? Wat brengt dat label je? En waar weerhoudt het je van?

Het klinkt misschien gek, maar dat label bracht mij “trots”….
Trots op mezelf dat ik de keuze voor mezelf heb durven maken.
Trots op mijn jongens die dit ondanks  verandering, verwarring en verdriet zo krachtig doorstaan (hebben)!!!
Trots dat ik het doe zoals ik het doe! Dat mijn ex en ik het doen zoals we het doen. Gedeeld ouderschap met zo veel ruimte en respect voor de ander omwille van onze zonen, van onszelf en van de nieuwe mensen in onze levens.
Trots dat ik niet financieel afhankelijk ben.
Trots dat ik in mijn nieuwe relatie mijn best doe om niet weer dezelfde fout te maken; openheid, praten, zelfreflectie, fouten durven toegeven, voor mezelf durven opkomen en mijn eigen wensen en grenzen durven aangeven.

Trots, trots, trots!!

Met trots kijk ik terug op twee jaar blogs….
En of ik ga stoppen met schrijven, ik weet het nog niet…
We’ll see….!!
Ik ben Marieke, 40 jaar, moeder van Mees van 8 en Ties van 5,5 jaar oud. Ik ben gescheiden sinds begin 2015. De scheiding was een van de beste keuzes van mijn leven. Ik sta sinds die tijd weer in mijn kracht, voel me sterker en vrouwelijker dan ooit. Met mijn ex en zijn nieuwe vriendin heb ik gelukkig goed contact. Sinds een aantal maanden is er een geweldig leuke en lieve man in mijn leven, Eve. Samen met mijn jongens, Eve en zijn dochter Soleil ervaar ik nieuwe dingen, nieuwe liefde en twee gezinnetjes die beetje bij beetje meer bij elkaar gaan horen…

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


8 × = vierentwintig
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.