Menu

Marieke: waar houdt “gescheiden zijn” op?

gescheiden zijn
Inmiddels schrijf ik 2 jaar blogs voor deze site… en ben ik bijna 3 jaar gescheiden.

De laatste maanden ben ik inspiratieloos geworden. Geen nieuwe ideeën voor een blog…. terwijl life goes on… het leven na de scheiding. Een leven met mijn kinderen alleen, met een ex-man en zijn nieuwe vriendin, met co-ouderschap en met sinds 9 maanden een lieve nieuwe vriend met een lief klein dochtertje waarmee de levens van mijn zonen en mij meer en meer verweven raken.

Gescheiden, zo vele ervaringen van alle dag die met die stempel bedrukt zijn.
Maar toch?? Waar houdt “gescheiden zijn” op??
Waar hebben mijn blogs nog de link met die stempel en waar zijn het gewoon verhalen over een nieuw leven?

Ik merk dat ik langzaamaan op dat punt begin aan te komen…

En meteen dan ook voor jou die vraag….

Misschien zit je nog midden in het proces, misschien ben je al jarenlang gescheiden. Waar je ook staat, voel jij je (nog steeds) een gescheiden man of vrouw? Wat brengt dat label je? En waar weerhoudt het je van?

Het klinkt misschien gek, maar dat label bracht mij “trots”….
Trots op mezelf dat ik de keuze voor mezelf heb durven maken.
Trots op mijn jongens die dit ondanks  verandering, verwarring en verdriet zo krachtig doorstaan (hebben)!!!
Trots dat ik het doe zoals ik het doe! Dat mijn ex en ik het doen zoals we het doen. Gedeeld ouderschap met zo veel ruimte en respect voor de ander omwille van onze zonen, van onszelf en van de nieuwe mensen in onze levens.
Trots dat ik niet financieel afhankelijk ben.
Trots dat ik in mijn nieuwe relatie mijn best doe om niet weer dezelfde fout te maken; openheid, praten, zelfreflectie, fouten durven toegeven, voor mezelf durven opkomen en mijn eigen wensen en grenzen durven aangeven.

Trots, trots, trots!!

Met trots kijk ik terug op twee jaar blogs….
En of ik ga stoppen met schrijven, ik weet het nog niet…
We’ll see….!!
Ik ben Marieke, 40 jaar, moeder van Mees van 8 en Ties van 5,5 jaar oud. Ik ben gescheiden sinds begin 2015. De scheiding was een van de beste keuzes van mijn leven. Ik sta sinds die tijd weer in mijn kracht, voel me sterker en vrouwelijker dan ooit. Met mijn ex en zijn nieuwe vriendin heb ik gelukkig goed contact. Sinds een aantal maanden is er een geweldig leuke en lieve man in mijn leven, Eve. Samen met mijn jongens, Eve en zijn dochter Soleil ervaar ik nieuwe dingen, nieuwe liefde en twee gezinnetjes die beetje bij beetje meer bij elkaar gaan horen…

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


twee × 3 =

Vlog

Waarom is het voorbij? Waarom wil hij of zij scheiden? Wat is er mis gegaan? Deze vragen komen vaak voorbij bij scheidingscoach Roos Boer. Ze vlogt erover: Scheidingscoach Succesvol ScheLees verder > Waarom wil zij scheiden?
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.

Download de Gratis Checklist Scheiden en maak je scheiding overzichtelijk