Menu

Blog van Meike: …en de vriendin van mijn ex leek me zo aardig.

mijn ex

psd

Mijn ex heeft dus sinds enkele weken een nieuwe relatie. Het doet hem duidelijk goed. Hij is veel meer ontspannen en ik voel me niet meer schuldig als ik de kinderen in het weekeinde heb. Hij heeft immers iemand om leuke dingen mee te doen. Ik vind het wel lastig om contact op te nemen omdat ik bang ben om ze te storen bij weet-ik-wat en nog meer.

Ik vind het prima. Ik ben zelfs zo ver dat ik haar wil ontmoeten en na mijn goedkeuring mogen de kinderen haar ook zien. Persoonlijk vind ik dit heel volwassen van mijzelf.

En toen ging het uit. Wat….? Uit….? Waarom….?

Het blijkt dat hij in een bekende valkuil is gestapt. Hij heeft rust gevonden en nu zijn er allerlei luiken in zijn hoofd opengegaan. Hij is haar gaan vergelijken met mij. En ik kwam er beter uit. Veel beter.En nu wijst zijn morele compas opeens sterk naar het noorden en kan hij niet meer met haar omgaan. Ook al weet hij dat hij mij niet terug zal krijgen Op zich is dat natuurlijk wel leuk om te horen. Ergens…

In eerste instantie draag ik nog allerlei oplossingen aan. Een kleine pauze kan wonderen doen en of ze niet een keer een weekeinde samen weg moeten……maar hij is er helemaal overheen

Gelukkig heb ik mijn schuldgevoel niet meer terug gekregen. Zijn relatie heeft lang genoeg geduurd voor een adempauze die ik heel erg nodig had. Ik heb echt een stap vooruit kunnen zetten. Ik geloof dat ik hem nu ook meer voor vol aanzie.

Meike, sinds 2013 gescheiden. In het dagelijks leven moeder van twee dochters, ex, juriste, hardloopster en met veel plezier bezig met het opbouwen van een nieuw leven. 

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


8 − = vijf
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.